fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudomány

Sokáig én is az általánosan elfogadott elvet vallottam ebben a témában, vagyis a nyilvánvalóan túlzott CO2 kibocsátás minden baj okozója és forrása. Manapság az elfogadott elmélet tagadása azonnali felháborodást vált ki mindenkiből, ez velem is így volt, hiszen halott ötletnek tűnt szembemenni a „teljesen nyilvánvaló tényekkel”.

A médiában is tényként elfogadott dolognak van beállítva, amiről vitázni se érdemes, mivel létezése olyan evidens, mint hogy a Föld gömbölyű és nem lapos.

Az utóbbi időben kezdtem el gondolkodni egyik ismerősömmel folytatott beszélgetésem után erről a témáról melyebben, mivel sok olyan dolgot von maga után, amire nehéz egyértelmű választ magyarázatot adni illetve egyértelmű párhuzamokat vonni, összefüggéseket találni.

De tekintsük át először az elmélet alapját, és vizsgáljuk meg az alaptéziseket. A globális felmelegedés elmélete az üvegházhatás jelenségén alapul. Az üvegházhatás jelenség egy tudományosan alátámasztott, bizonyított jelenség, ezt viszonylag könnyű is modellezni. Azt, hogy mi váltja ki, már annál nehezebb. Az üvegházhatás kicsit olyan, mint a gravitáció. Ha kiesünk egy magas épület ablakából egyértelműen kellemetlen, viszont nélküle a Földön nem lenne élet, mivel a levegő sem maradna meg a Föld körül. Az üvegházhatással is ez a helyzet, mivel hiányában a bolygó légköre nem tudná megtartani a beérkező hőt, az rögtön távozna is a világűrbe. Így a bolygónk átlaghőmérséklete a jelenlegi +15°C fok helyett körülbelül -20°C körül lenne. Tehát a hő megtartó képességhez elengedhetetlen az üvegházhatás, a probléma csak akkor van, hogyha az egyensúly a hő leadás és a hő megtartás között eltolódik. Ettől tartanak nagyon sokan jelenleg. A fokozódó üvegházhatásért a CO2 növekvő koncentrációját teszik felelőssé a légkörben. Itt érkezünk ahhoz a ponthoz, ami legtöbb vita tárgyát képezi vagyis, hogy valóban a CO2 jelenléte okozná ezt a hatalmas problémát? Hogy erre választ kapjunk, nézzük a tényeket, amik rendelkezésünkre állnak. Megtévesztő lehet, hogy látszólag hatalmas mennyiségű CO2-t termel a nyugati civilizáció évente. Az autók, gyárak, különböző ipari technológiák hatalmas CO2 emissziót produkálnak. Viszont figyelembe kell venni, hogy az össz. légkörhöz viszonyítva a levegőben az átlagos CO2 koncentráció 0,03 térfogat%. Ha a koncentrációja a Föld egész légkörében 0,03%-ról 0,04 %-ra növekedne, az óriási CO2 mennyiség növekedést jelentene, viszont az össz. légkörhöz képest így is elhanyagolható lenne a változás. Ugyanakkor ez még nem bizonyíték arra, hogy nem okozhat ekkora változást a kílmában. Vizsgáljuk meg, hogy a CO2 -n kívül milyen gázok befolyásolják még az üvegházhatást. A metán a CO2 -nél 21-szer erősebb üvegházhatás gáz, igaz kevesebb is került belőle a levegőbe. Van viszont egy gáz, amit sokan ártalmatlannak gondolnak és ezért el is kerüli a figyelmüket, ez pedig nem más, mint a vízgőz. A vízgőz felelős az üvegházhatás 60% -áért. Azt pedig, hogy mennyi vízgőz kerül a légkörbe, a naptevékenység szabályozza, a tengerek párolgásán keresztül. Így a kör be is zárul, hiszen kimutatták már, hogy a Föld életében lévő jégkorszakok, illetve felmelegedési hullámok periodikusságot mutatnak, ugyan úgy, mint ahogy a naptevékenység is periodikusságot mutat. A kutatások igazolták az összefüggést a két jelenség között. Ugyanakkor felmerül a kérdés, ha ez ilyen egyszerűen bizonyítható miért van hogy a média mégis a közismert, CO2-os verziót preferálja? Erre is egyszerű a magyarázat, hiszen hatalmas pénz van abban, hogy CO2 kvótákat állítanak fel, illetve ezzel is félelemben lehet tartani az embereket, így sok mindent rájuk lehet erőszakolni környezetvédelem címén.

Ezzel nem azt szeretném mondani, hogy helyes dolog CO2-t gátlástalanul engedni a légkörbe, de sokszor fontosabb környezetvédelmi problémáktól veszi el a figyelmet és a pénzt ez az egész hisztéria. Hogy alátámasszam a fent állított dolgokat, íme egy érdekes cikk a témában, illetve egy személyes kedvencem a témában az alábbi dokumentumfilm:

 

http://indavideo.hu/video/A_Nagy_Globalis_Felmelegedes_Svindli


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+1 # Lívia 2013-06-23 14:48
Az ember zsebében kinyílik a képzeletbeli bicska, amikor a Föld napján jelképes egy órás elsötétülés megtartására hívják fel a földlakók figyelmét, az arra hajlamosakban még lelkiismeretfur dalást is keltve, hogy háztartásuk fogyasztása idézi elő a globális felmelegedést.Nem szólnak arról, hogy évtizedek óta épülnek az ipari csarnokok, az irodaházak, laboratóriumok, bevásárló központok ablakok nélkül, kizárólag mesterséges megvilágításra tervezve, külső hőmérséklettől függetlenítve légkondival felszerelve. Nem szólnak arról, hogy városok éjszaka is nappali fényben tündökölnek, nem törődve fényszennyezéss el, az éjszakai élővilág kipusztulásával . A tüzijátékokat sem hagynám ki a felsorolásból, mint légkörkárosító fény és zajszennyezés okát. Hallgatnak a HAARP időjárácbefolyá soló hatásáról, a vegyi felhőket/esőket létrehozó repülőkről. Tényleg! Vajon ki engedélyezi ezeknek a magyar légtérbe repülését?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Boros Ottó 2013-10-06 09:24
Teljes egészében egyetértek veled. Egy kissé kiegészíteném pl. a vulkánok által kibocsátott nagy mennyiségű CO2 és az iszaposokban levő szintén nagy mennyiségű CH4 "áldásos" hatásaival. Szívem szerint betiltanám a repülőgépeket, a F1 és hasonló rally dolgokat, ahol a felesleges energiapazarlás és környezet rombolás folyik. Ráadásul ebből néhányan busásan meg is élnek.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!