fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudomány

Tévedtél már el külföldön, mert nem tudtad merre van az arra? Rendeltél már Horvátországban vizet vodka helyett? Akkor a Sigmót neked találták ki.

Szívesen dobálóznánk nagy szavakkal, de az a helyzet, hogy a nyakba akasztható kis tolmácsgép alkotói semmi forradalmit nem találtak ki, egyszerűen csak egyesítették egy eszközben azokat a funkciókat, amelyek külön-külön már eddig is léteztek. Hogy ez elég-e a sikerhez, arról az Apple-t kéne megkérdezni, a Sigmónak mindenesetre nagyon bejöhet, hiszen egy olyan eszközt raktak össze, amely néhány másodperces időeltolódással fordít egyik nyelvről a másikra.

A válasz igen és nem. A Sigmo valóban annak a folyamatnak az első hírnöke, amelynek a végén soha többé nem kell majd olyanokat mondanunk, mint yes, i do meg guten tag, de mielőtt lelkesen elégetnénk az összes nyelvkönyvünket le kell szögezni, hogy ez az eszköz még nagyon messze áll attól, hogy teljesen kiváltsa a nyelvtudást. Egyelőre a készítők is csak annyit ígérnek, hogy a találmányuk megkönnyíti a hétköznapi kommunikációt olyan országokban, amelyek nyelvén egy ropit sem tudnánk kérni a boltban, a technológia pedig valójában csak annyira pontos, mint a mai legfejlettebb fordítóprogramok. Útbaigazítás kérésére, éttermi rendelés leadásához viszont tökéletesen alkalmas, ráadásul ezt szinte az összes európai nyelven (köztük magyarul), de akár törökül, mandarinul, koreaiul is megtehetjük.

Mivel az eszköz a Google Translate-et használja a fordításokhoz, így az biztos, hogy az egyszerűbb mondatok tényleg nem fognak ki rajta, amiatt már sokkal inkább aggódhatunk, hogy a hangfelismerő a gyakorlatban mennyire pontosan végzi a dolgát (ezen a területen még a Sirinek és a Google Voice-nak is van hova fejlődni), de ötven dollárért mindenképpen kötelező vételnek tűnik.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!