fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudomány
Az Egyesült Államok fokozza katonai jelenlétét Oroszország és Ukrajna déli határa közelében: a Fekete-tengeren immár két amerikai hadihajó tartózkodik – a torpedóromboló Donald Cook és a Taylor fregatt. Radarjaik a Krímre vannak beállítva.
 
 
  
A Donald Cook torpedóromboló 
 
A Donald Cook torpedóromboló hajót Aegis rakétavédelmi rendszerrel és Tomahawk rakétákkal látták el, a Taylor fregatt fedélzetén pedig Harpoon hajók elleni robotrepülőgépek és SM-1MR Standard légvédelmi rendszer van rendszeresítve. Az amerikai hadihajók megjelenése a Fekete-tengeren ellentmond a Montreux-i egyezménynek, amely a Fekete-tenger térségéhez nem tartozó országok hadihajói ottani jelenlétének jellegére és időtartamára vonatkozik.
 
 
 
A Taylor fregatt
 
Az USA az Oroszországra gyakorolt gazdasági nyomást véleménye szerint ezzel az újabb "érvvel" kívánja kiegészíteni. Azonban nem minden ment úgy, ahogy gondolták - írja az Oroszország Hangja, alább folytatódik a cikkük.
Április 10-én a Donald Cook a Tomahawk szárnyas rakétákkal együtt behatolt a Fekete-tenger semleges vizeire. Oroszország erre egy Szu-24-es repülőgépet küldött az amerikai torpedóromboló hajó körberepülésére. Az orosz repülőgép fegyvertelen volt, azonban szakértők állítása szerint rendelkezett legújabb orosz rádióelektronikus harci rendszerrel. Az Aegis már távolról észlelte a Szu-24-es közeledését, harci riadót fújt. Amerikai radarok a célponttal való közeledés irányvonalát mérték be. És egyszerre csak a képernyők kialudtak, az Aegis megszűnt üzemelni. Közben a Szu-24-es a torpedóromboló fedélzete felett vonult el, megfordult, és rakétatámadást imitált. Aztán megfordult, és megismételte ezt a manővert. És ezt megtette 12-szer.
Vagyis amikor üzemelt a Szu-24-es fedélzeti rádióelektronikus elnyomási rendszere, a modern Aegis rendszer üzemképtelenné vált.
A külföldi média írja, hogy az incidenst követően a Donald Cook sürgősen betért egy romániai kikötőbe. A hajó személyzetének 27 tagja benyújtotta lemondási kérelmét. Állítják, hogy mind a 27 személy azt írta, hogy nem kívánja életét kockáztatni. Ezt közvetve megerősíti a Pentagon nyilatkozata is. Ebben olvasható, hogy az akció demoralizálta az amerikai hajó csapatát.
Szakemberek véleménye szerint az USA számára ez rendkívül kellemetlen mozzanat. Az Egyesült Államok által szétbontakoztatni kívánt rakétavédelmi rendszer óriási pénzeszközöket követel az állami költségvetésből. És mindig bizonyítani kell, hogy erre valóban szükség van. A rakétavédelmi rendszer szárazföldi komponensét – a silóból kilövendő ellenrakétákat – ideális viszonyok közt tesztelték, de már akkor is bizonyságot tett alacsony hatékonyságáról. Az Aegis rendszer adott esetben szintén demonstrálta hiányosságait.
A rendszer, amellyel az orosz Szu-24-es sokkolta az amerikai Donald Cookot, a Hibini nevet viseli. A Hibini egyébként egy hegygerinc a sarkvidéki Kola-félszigeten. A Hibini az ellenfél rádióelektronikus elnyomásának legújabb rendszere, amellyel ellátnak majd minden ígéretes orosz repülőgépet. A közelmúltban a rendszert eredményesen kipróbálták a dél-szibériai gyakorlóterepen. A tesztelés minden bizonnyal eredményes volt, hiszen amellett döntöttek, hogy kipróbálják a rendszert a valóságot a lehető legnagyobb mértékben megközelítő viszonyok közt.
 

Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!