fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudomány

Na most kicsit örülünk neki, hogy Lengyelország is a NATO tagja, mert a PL–01 néven fejlesztett tankkal nagyon nem szívesen futnánk össze a harcmezőn. Nagyon nem.

Az új lengyel harckocsi prototípusa mindenben a csúcstechnikát képviseli, például olyan borítást kapott, amely képes felvenni a környezete hőmérsékletét, így láthatatlanná tud válni az infravörös rakéták elől, sőt, a csempés szerkezetű borításnak hála azt is képes elhitetni a hőérzékelő szenzorokkal, hogy autó, vagy más hétköznapi tárgy közeledik.

PL-01-lengyel-tank

A 35 tonnás (tehát az orosz T–90-nél tíz tonnával könnyebb) tank 105 vagy 120 milliméter átmérőjű ágyúval felszerelt automata lövegtornyán egy 7,62 milliméteres géppuska is helyet kapott, emellett szintén 7,62 milliméteres vagy 50 kaliberes automata géppuskával is bővíthető a fegyverarzenál.

Így álcázza magát a PL–01 a hőkamerák elől

A PL–01-et a lövegtorony körül elhelyezett radarok védik, amelyek elhárítórakétával semlegesítik a közeledő lövedékeket, a lézeres érzékelők pedig az egészen távoli ellenséget is képesek kiszúrni, és azonnal füstgránátokkal álcázni a tankot, láthatatlanná téve a járművet a lézerek és infravörös szenzorok előtt.

A tankot tervező Obrumot nem csak emiatt illeti dicséret, hanem azért is, mert a viszonylag kötött formából abszolút a maximumot hozták ki, a PL–01 messze a legdögösebb tank, amit valaha láttunk. A parasztvakító tanulmányautókon nevelkedett pesszimista énünk persze azt suttogja, hogy mire az első sorozatgyártott PL-01 legördül a futószalagról, már inkább fog egy T–52-höz hasonlítani, de reménykedünk benne, hogy nem így lesz.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!