fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudomány

Az elme parancs felismerő technológia hamarosan a piacon lesz. Egy brit cég bemutatott egy alkalmazást, amely összeköti a Google szemüveget egy hordható elektroenkefalográf (EEG) eszközzel, így a felhasználója képessé válik arra, hogy a gondolat erejével képeket készítsen.

A londoni székhelyű This Place nevű cég ingyenes szofvert kínál, az úgynevezett MindRDR-t, hogy felkeltsék a fejlesztők érdeklődését, akik új alkalmazásokat tervezhetnek.Az alkalmazás csatlakozik a Google elektronikus szemüvegéhez egy másik eszközzel, a Neurosky EEG bioszenzorral, mely körülbelül 71 angol fontba (27 ezer Ft) kerül. A viselhető, könnyű eszköz elektródákat tartalmaz, melyek a felhasználó fejével érintkeznek, és leolvassák a koncentráció és a fókuszálás agyhullámait.

Kép készítéséhez a felhasználónak a Google szemüveg képernyőjén megjelenő fehér vonalra kell összpontosítania. Amikor a vonal felemelkedik, a szemüveg kamerája elkészíti a képet.

Ugyanakor a rendszer egyelőre kissé "egyszerű", és egy "minimálisan életképes termék, egy első lépés, amit tovább kell fejleszteni" - írja a TechCrunch riportere, aki részt vett az eszköz technológiai bemutatóján.

Az EEG eszközök, melyeket jelenleg mutatnak be a piacon, főként a játékoknál használatosak, míg a számítógépek és protézisek agykontroll kutatásainál használt berendezések nagyon drágák és terjedelmesek.

A technológia azonban gyorsan fejlődik, és a This Place bízik abban, hogy a jövőben a szoftver használható lesz a sebészek számára, illetve olyan betegeknél, akik mozgásszervi problémákkal küzdenek.

"Miközben a MindRDR jelenlegi képességei korlátozottak a képek készítése és megosztása terén, a Google szemüveg 'telekinetikus' lehetőségei óriásiak." - mondta Chloe Kirton, a cég kreatív igazgatója a BBC-nek.

"A jövőben MindRDR adható olyanoknak, akik bezártságszindrómában, súlyos sclerosis multiplextől vagy quadriplégiától szenvednek, ami lehetőséget biztosítana számukra, hogy szélesebb kölcsönhatásba lépjenek a világgal a hordozható technológiák segítségével," - tette hozzá.

Ugyanakkor a Google világossá tette, hogy nem támogatja a MindRDR-t kijelentve, hogy azt nem vizsgálták és nem hagyta jóvá a cég, ezért nem lesz elérhető a szemüveghez tartozó alkalmazások áruházában.

Ugyanakkor a cég szóvivője hozzátette: "Természetesen mindig érdekelnek bennünket a szemüveghez készülő új alkalmazások, és már látunk nagyobb kutatásokat a különböző orvosi területektől kezdve egészen a Parkinson-kór műtétnél történő használatáig."

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!