fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudomány

A kapitalizmus végnapjait láthatod megjövendölni ebben a filmben. Kissé felháborító, hogy ezek a drága ketyerék szándékosan úgy vannak legyártva, hogy x idő után tönkre menjenek. A telefonok kapcsán is megfigyelhető az, hogy minden hónapban piacra dobnak valami új készüléket, ami csak egy kicsivel jobb, mint az előzőek voltak, de a reklámokkal elhitetik veled, hogy neked már erre az újra van szükséged a boldogsághoz. Így hatalmas környezetszennyezés jön létre, valamint szépen lassan arra is rádöbbensz majd, hogy a boldogság nem anyagi tárgyak birtoklásából fog fakadni.

Mellesleg szerintem már 10 évvel ezelőtt, amikor még mindenki a Nokia 3210-sel rohangált, már akkor piacra tudták volna dobni az új Appel Ipod-ot. Mivel a technika fejlettség már akkor megvolt ahhoz, hogy ilyen szerkezeteket tömegesen gyárthassanak.

Megújulásért kiált a világ, ahol az ilyen beteges üzleti felfogások a semmivel válnak egyé! Újra a tartós termékekre van szükség, amelyek egy életen keresztül kiszolgálják az embereket. A gazdaságnak a földművelésből kell megélnie, nem pedig az emberek rabszolgatartásából, selejt termékek gyártásából. A gazdaságnak nem az emberek kifosztásáról, a környezet tönkretételéről kell szólnia. Azonban ahhoz, hogy normális helyükre kerüljenek a dolgok, ahhoz szüksége van az emberiségnek olyan normális vezetőkre, akik Isten útját követik, nem pedig a zsidó maffia pénzistenítését.

Az Igazság lassan de biztosan szabaddá tesz tőlük.

 

http://indavideo.hu/video/A_tervezett_elavulas_tortenete_-_A_villanykorte_osszeeskuves

 


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+1 # ISZT 2011-07-29 01:52
Nem tudom hogy egy isteni szikra volt-e de ez már rég lefutott nekem is a fejemben hogy így van, illetve több szakember akivel találkoztam már nem egy szakterületen ,hogy a tárgyaknak be van tervezve az ,hogy automatikusan elromoljanak.
Ebből következően nyilvánvaló hogy ezért vannak a drága és megbízható dolgok amik igazából nem azért drágábban ,mert jobbak ,hanem mert nincs a fejlesztésükbe tervezett elavulás.
Annyira logikus dolog hogy a legtöbb még szakvégzettségű ember is rájön. Miért nem tudnak így is sokan róla? Egyértelmű Ez is egy háttérbe szorított igazság. Egy a sok közül.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Fénybenjáró 2011-07-29 09:14
Egyik ismerősnek még a főiskolán is tanították ezt a tervezett elavulást.

Nekünk is az volt érdekes, hogy vettünk egy mosógépet, meg egy mosogatógépet és az egyik 1 év múlva, a másik pedig kb 2 év múlva érthetetlen okból leállt. Először nem mosott a mosogatógép rendesen. Utána meg már el sem indult.

A baj ezzel az, hogy az emberek örülnek, ha nagy nehezen tudnak venni egy mosogatógépet, és úgy vannak vele, hogy akkor ez most már sokáig fog tartani. Azonban 1-2 éven belül rádöbbennek, hogy ablakon kidobott pénz volt az, amit a berendezésekre költöttek.

Ugyan ez igaz szerintem az autókra is. Régen egy Trabant, vagy Merci örök életig pöfögött. Manapság meg a kiskocsik gyakran az elő évtizedet sem érik meg normális állapotban.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # saka 2013-05-09 19:43
Fogyasztás valahogy fenn kell tartani! Ezzel csak az a baj hogy amit birtokolsz az birtokba vesz.
-Arte egy "ytbe" felhasználó? Milyen jogot sértett a videó?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Fénybenjáró 2013-05-11 09:05
javítva.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Daedalosz 2014-01-18 09:38
Atyaég ez véletlen?

Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2014-01-18 14:27
Hát elgondolkodtató .
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # raudaeirikr 2014-04-04 03:02
Méghogy a kőkorszakba "visszamenni :D. Az amúgy sem lenne elegendő, visszább kéne; már ott rég bajok voltak hogy az emberfaj soha nem alkalmazkodott a mérsékelt és a hideg éghajlathoz, mégis elárasztotta (tudom, alkalmazkodás manapság a köznyelvben már bólogatási képességet és benyalási mélységet jelent a hierarchiában).
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Geokopasz 2015-10-21 15:55
A Nagy Villanykörte Összeesküvés nem összeesküvés, hanem egy ipari szabvány megalkotása. Az izzólámpa egy alapvetően véges élettartamú eszköz. Ha az élettartamát növelem, hatásfoka és színhőmérséklet e romlik, tehát olyan műszaki kompromisszumot kell kötni, hogy az összes lényeges paramétere elfogadható legyen.
Lehet 10 ezer óra élettartamú izzót is gyártani, de keveset fogunk látni mellette vagy észtvesztő teljesítménnyel kell táplálni. Az izzók méretezése ölég bonyolult, itt nem fogom részletezni.
Hogy a gyárak ne vágjanak egymás alá és ne hülyítsék a fogyasztókat a hosszú élettartammal, mint egyetlen kiragadott paraméterrel, meg kellett egyezniük. Az élettartam ezen túlmenően csak labor körülmények között igaz, az otthoni körülmények is befolyásolják, amit az egyszerű vásárló nem is észlel.

Egy volt TUNGSRAM-ostól szeretettel.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!