fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudomány

Folyton tökéletesíti magát, és képes önmaga sokszorosítására is. Tényleg fenyegetést jelentenek a norvégok, de nem a pénzük miatt?

 

 

Az Osloi Egyetem falai között született meg az a háromlábú robot, mely akár komoly fenyegetést is jelenthet az emberiségre, ha "öntudatra" ébred. A torz tengeri csillagra hasonlító autonóm egységet mesterséges intelligencia állítja elő, mely egy virtuális környezetben, szimuláció révén ereszti egymásnak a különböző robotterveket. Amelyik győz, abból 3D-s nyomtató segítségével valódi másolatot készít.

És itt még nem ér véget a folyamat. A kézzelfogható formába öntött masina működését megfigyeli a rendszer, és ha szükséges, továbbfejleszti. De akkor is beavatkozik, ha sérül vagy megsemmisül az autonóm egység, ilyenkor újragyártja azt.

További erőssége a robotoknak, hogy ahhoz a környezethez igazodnak, amiben teljesíteniük kell. Sima terep, kevés akadállyal? Semmi gond! Lejtő vagy emelkedő, sok tereptárggyal? Ezt is abszolválja a robot! Köszönhetően annak, hogy mielőtt elkészülne, a fent említett módon az egyes designkoncepciók megmérkőznek egymással a virtuális térben, és a legéletképesebb kerül aztán legyártásra.

Persze eredetileg nem az emberek feletti uralom átvételére tervezték az autonóm egységeket. A norvégok szerint a jövőben bányák mélyében, messzi bolygókon, radioaktív környezetben vagy akár az Antarktisz körüli tengerek mélyében kell feladatokat megoldaniuk az önműködő masináknak, ehhez pedig magasfokú intelligenciával kell rendelkezniük. Képessé kell válniuk a váratlan helyzetekhez való alkalmazkodásra, amihez nagyjából ez az adaptációs eljárás az egyetlen út.

 

VIDEÓ ITT


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # KDP 2014-12-22 00:13
Ez csak pánik keltés, nem ez fog minket legyőzni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!