fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudomány

Az új álcázó felszerelés a kaméleon mintájára alkalmazkodna környezetéhez.

 

nagyítás

Érdekes felhívást tett közzé az amerikai hadsereg a Small Business Innovation Research (SBIR) program keretein belül. Ennek értelmében külső fejlesztőktől várják a katonák személyes álcázó felszerelésének tökéletesítését, amely egyes hullámhosszokon gyakorlatilag láthatatlanná tenné őket, és minden korábbinál jobban beleolvadna a változó környezetbe. A hadsereg illetékesei már 18 hónapon belül szeretnék viszontlátni az első példányokat, ehhez azonban arra lesz szükség, hogy az elkövetkező fél évben több cég is bizonyítsa elképzelésének megvalósíthatóságát.

A hivatkozásban szereplő dokumentumban az A152-094 jelzés alatt találjuk meg ezen követelményeket, amelyek első látásra kissé hihetetlennek tűnnek, hiszen egy olyan álcázóruhát írnak le, amely lehetőség szerint külső áramforrás nélkül, számos eltérő környezetben és különböző időjárási viszonyok mellett is csaknem tökéletes álcázást biztosít, mégpedig a mikroszkopikus szinten kialakított felület révén, amely a fény meghajlításával érné el a kívánt hatást. Ezzel a katonák sokkal jobban beleolvadnának az őket körülvevő környezetbe és bár a teljes láthatatlanságot nem érnék el (ez jelen tudásunk szerint makroszkopikus objektumok esetében egyébként is lehetetlen), egyes hullámhosszokon eltűnnének, vagyis inkább szellemképnek, netán árnyéknak hatnának.

Ahogy említettük, mindezt lehetőség szerint áram nélkül kellene biztosítani, bár az illetékesek elviselnék a maximum 0,45 kg-ot nyomó, 8 órán át megfelelő működést biztosító energiaforrások felhasználását. Emellett azonban azt szeretnék, ha az álca integrálható lenne a meglévő felszerelésbe, a hidegben és melegben, a sivatagban, a hegyekben és erdőkben, valamint a városi környezetben is ugyanolyan hatékony lenne, az infravörös hullámokat a meglévő megoldásokhoz hasonlóan verné vissza, illetve 360 fokos fedést biztosítana. A 18 hónapos határidő nagyon közelinek tűnik, de egy éven belül már 10 különböző megoldás tesztelését szeretnék megkezdeni.

forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!