fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Egészség

(Hogy, hogy kerül ide ez az írás? Úgy, hogy a szaunázásnak az egészségre nagyon pozitív hatásai vannak. Fogalmazhatunk úgy is, hogy nemzet egészségügyi kérdés lenne, hogy minden családnál legyen kiépítve egy szauna. Azért, mert az össze megfázást, influenzát, torokfájást, lázat, és egyszerűbb téli megbetegedéseket a legtöbb esetben negyed óra, 20 perc alatt meg lehet gyógyítani vele. Így nem kellene azt a sok reklámozott, mérgező gyógyszernek beállított vegyszereket, drága pénzért megvennünk. Így nem lennének az emberek napokra, hetekre kiesve az életvitelükből a gyógyulás fázisa miatt. Egyik ismerős is mióta elkezdett szaunázni, azóta azt mondja, hogy nem volt beteg. Ha meg is fázott, akkor bement a szaunába és nemsokkal utánna jobban is lett. Nem lenne szükség a H1N1 szándékosan károsító védőoltásaira sem a szauna mellett.

Régen ezért is építettek izzasztó kunyhókat. Kölcsey is azért vakult meg az egyik szemére, mert amikor beteg volt, a kemencébe rakták be, hogy a hőhatás meggyógyítsa, és akkor pattant a szemébe egy szikra. Forrófürdővel, vagy takaró alatt izzadással is ki lehet váltani ezt a hatást, de azok nem olyan hatékonyak, mint a szauna.

A hőhatás miatt a szervezetben beindul a méregtelenítés, a vérkeringés felélénkül és így a beteg részekre, a vérrel együtt az életenergia is vissza áramlik, és a gyógyulás bekövetkezik. Orvosok között terjedt a hír, hogy ha valaki rákos betegen beül egy 41 fokos szaunába egy napra, akkor ezen hatások miatt még a daganatokból is képes kigyógyulni. Ezért lenne nemzet egészségügyi kérdés, hogy minden háztartásban legyen szauna. Kisebb helységeket is átlehetne alakítani szaunává, csak samot téglából kellene bele építeni egy kemencét és az szolgáltatná a hőt.)

 

 

Feltételezem,hogy akik ezt az oldalt olvassák, azok ismerik, vagy próbálták már, jobb esetben rendszeresen használják és élvezik a szauna nyújtotta örömöket, talán rendszeressen járnak különböző wellness programokra. Manapság az egészséges életmód virágkorát éli. Az újságokban, interneten, a TV-ben szinte dömping van a megfelelő táplálkozásról, fogyókúrákról, szépségápolási tippekről szóló cikkekből, tanácsokból. Egyik, szinte alapvető eleme lehet ennek az életmódnak a szauna.

De mi is az a szauna? Ha meghalljuk ezt a szót mindenkinek egy faház képe ugrik be, amiben nagyon meleg van és izzadnak benne az emberek. Ez igaz is, viszont ami e szó mögött rejlik, az ennél sokkal több. De kezdjük az elejétől.

A szaunázás több ezer éves múltra tekint vissza. Használták és élvezték az ókori rómaiak, a törökök sőt még az azték indiánok is. Manapság azonosítjuk a finnekkel, ami nem csoda, hisz szinte minden finn háztartásban megtalálható, és a mindennapi életük része. Finnországban járva számos tó és folyó partján láthatjuk a kis fürdőházakat, melyekről a helybéli lakosok meglepő dolgokat állítanak. Használják fürdőszobának, mosókonyhának, sőt nem is olyan rég még szülőszobának is! Nekünk testi-lelki pihenést, kikapcsolódást, gyógyulást, a teljesítőképességünk növekedését jelentheti.

Milyen élettani hatása van?

Kedvező hatással van a bőrre, a szív-és érrendszerünkre, a vízháztartásra, fokozódik a méregtelenítés és a szervezet fertőzésekkel szembeni védekezőképessége is megnő.

Méregtelenítés Az izzadás segíti a sejtekben felhalmozódott salakanyagok távozását. A szervezetből távoznak a vérbe került lebontott, számunkra felesleges méreganyagok nem csak a verejtékkel, hanem a veséken keresztül is gyorsul az anyagcsere. Fokozódik a sókiválasztás, ami a magas vérnyomásra nagyon jó hatással tud lenni.

Erősíti az immunrendszert.

Serkenti az anyagcserét, elősegíti a fogyást.Főleg pszichésen, hiszen szaunázás után a mérlegre állva akár 1-1,5 kg-os súlycsökkenést is megfigyelhetünk. De ne felejtsük el, ez a fajta súlyvesztés kizárólag vízvesztésből ered. A szauna önmagában csodát tenni nem képes, a fogyást is csak úgy segíti, ha szaunázás után nem viszünk be nagy mennyiségű táplálékot és folyadékot. Érdemes többször kis mennyiségű 100 %-os gyümölcslevet vagy, főleg ásványvizet fogyasztani. Ellenkező esetben a sikerélmény hamar elmúlik, és a többletsúly gyorsabban tér  vissza mint gondolnánk. Annak ellenére sem tudunk pusztán a szaunázástól fogyni, hogy akár alkalmanként 30 kalóriát is elégethetünk, mely felér kb. 4 km futással szívünk és keringésünk szempontjából.

Lazítja az izmokat, ízületeket, ezáltal csökkenti a reumás panaszokat.

Élénkíti a vérkeringést, jó hatással van a szív-érrendszeri panaszokra.

Bőrünk rugalmassá, puhává,bársonyossá válik.

Szaunázás közben a bőr hőmérséklete kb. 10 c fokkal nő. Az ilyen erős felmelegedésre a bőrsejtek anyagcseréje fokozódik. Az izzadással, mely teljesen átnedvesíti a bőrt, eltávoznak a leváló elszarusodott hámsejtek, a porszemcsék, a bőrzsír és a baktériumok. A váltott meleg-hideg hőhatások a bőr vérereinek az összehúzódását-és tágulását idézi elő, amely a bőr megtisztulását és megújulását eredményezi.

Nagyon jó stressz oldó!

 

http://szaunaclub.hu/index.php/szaunavilag/kisokos/szaunaaltalaban.htmlTe is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Zoo 2012-11-27 12:11
"Azért, mert az össze megfázást, influenzát, torokfájást, lázat, és egyszerűbb téli megbetegedéseke t a legtöbb esetben negyed óra, 20 perc alatt meg lehet gyógyítani vele"

Lázasan TILOS szaunázni valamint gyulladásos megbetegedés esetén sem ajánlott...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!