fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Egészség
Van egy olyan megújuló energiánk, amelyből korlátlan mennyiség áll a rendelkezésünkre, ha mi is úgy akarjuk. Teljesen ingyen van, nem függ sem éghajlati viszonyoktól, sem természeti kincsektől, sem létesítményektől. Bárki, bármikor hozzáférhetne. Mégsem használjuk ki lehetőségeinek töredékét sem. Ez a megújuló energiánk a csend.
 
 
A csend energiája
Sokan nem is tudják, hogy a csendben micsoda erők zajlanak, mert egyszerűen nem ismerik, vagy képtelenek elviselni. Persze mondhatjuk, hogy napjaink tele vannak zajforrásokkal, de azokat ki is lehet kapcsolni. Például nem kell, hogy állandóan szóljon a tv, a rádió, az iPhone, amelyeknek hangja többször pótcselekvés, menekülés, mintsem valódi figyelem tárgya. Ugyanakkor tökéletesen alkalmasak arra, hogy eltereljék fontos gondolatainkat, megakadályozzák elmélyülésünket.

A csend csodákra képes. Feltölt, koncentrálttá tesz, gondolatokat érlel, vagy egyszerűen csak ellazít, kikapcsol. 
Párommal rendszeresen keressük a csendes helyeket, ahol senki és semmi nem zavar minket. Például egy erdei sétán sokszor már öntudatlanul is kerüljük a kijelölt turistautakat, és inkább nekivágunk a hegynek toronyiránt, hogy csak a madarak éneke, a fák, a lombok suhogása kísérjen minket. Így vagyunk ezzel folyó- és tengerpartok, vagy parkok esetében is. A hullámverés, a szél hangja része a csendnek. Kedvenc fáink ölelésével megvárjuk, amíg magunkra maradunk velük. Nincs szükség szavakra akkor sem, amikor egy katartikus művészi élmény részesei vagyunk, legyen az színház, film, zene vagy kiállítás.

De említhetném azt a rituálét is, amikor ébredés után némán öleljük egymást, ameddig úgy érezzük, szükség van rá. Ilyenkor nem is kell semmire sem gondolni, elég, ha hagyjuk, hogy a csend bele táplálja testünkbe-lelkünkbe mindazt az erőt, kitartást, jókedvet, ami a következő órák feladataihoz, kihívásaihoz szükséges. Ugyanilyen közös csenddel tudunk energiát küldeni a rászorulóknak, vagy könnyíteni eltávozottaink odaát-létét, hogy ők is vigyázhassanak ránk. És néha szükség van a csend által nyújtott jótékony magányra is, amelyben számot vethetünk önmagunkkal.

Szeressük a csendet, hallgassuk és hallgassunk rá! Mert, ahogy József Attilánk mondja, „fecseg a felszín, hallgat a mély”.

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!