fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Egészség

Egyik étkezési szakértőnk elemezte, hogy mi állt a ma már leközölt cikkben szereplő hölgy hirtelen fogyásának a hátterében.

Ami a kedves hölggyel történt az igazából nem csoda és nem is olyan hihetetlen dolog. A magas glikémiás indexű, vegyszerekkel terhelt, rostszegény, üres szénhidrátokról átállt, egy vitamin, ásványanyag, nyomelem és enzim-gazdag táplálkozásra. A hús elhagyásával vagy visszafogásával csökkentette az immunrendszere terheltségét, továbbá rendkívül sok húsokban fellelhető szermaradványtól kímélte meg magát. A megfelelő folyadékbevitellel elősegítette a természetes tisztulási folyamatokat a mozgással pedig serkentette az anyagcseréjét és jobb közérzetet biztosított magának. A csökkentett szénhidrát bevitellel negatív irányba tolta el az energiamérlegét. A 2 óránkénti kis adagokban történő minőségi étkezéssel, kevesebb terhet rótt az emésztőrendszerére, így elkerülte a kínai gyorsétteremi szindrómát, a fáradtságot, kedvtelenséget, enerváltságot és az ingerültséget.

A probléma oka, amiért a hasonló táplálkozási rendszerek propagálása és eredményes populációs alkalmazása csak csekély eredménnyel és érdeklődéssel társul, az ipari forradalom óta kialakult városi életforma. A városiasodás, az ipari termelés, szintetikus vegyszerek megjelenése, és életmódunk átalakulása elősegítette az addig ismeretlen, krónikus és idegrendszeri betegségek megjelenését. A tömegtermeléssel és a különböző ipari technológiák alkalmazásával megjelent a minőségi éhezés fogalma, illetve a táplálékokból adódó vegyszerterhelés is jelentős rejtett egészségromboló hatást kezdett kifejteni. A városiasodás, mint a profitorientált világunk mellékterméke az emberek egy jelentős részének állandó létbizonytalanságot, zsúfoltságot, anyagi és egészségügyi gondokat, szociális eltávolodást, stresszt és általános érdektelenséget hozott. A lakosság jelentős része teljesen elszakadt a természetes életformáktól, mely a múlt századokban az egészség alapkövét jelentette. Csökkentek a közösségi kötelékek erőségei, a házi termelés, a fizikai aktivitás, az önellátás és az öngondoskodás mértékei és rendkívüli mértékben megemelkedett a környezeti terhelés. A városi élet az embereket kiszolgáltatottá tette az állami döntéseknek, illetve a bankok és multinacionális cégek globalizációs törekvéseinek. Ezen tényezők környezet, és egészségromboló összefüggéseit a második világháborút követő évtizedekben kezdtük feltárni, addig nagyrészük rejtet veszélyforrásként szennyezte világunkat, befolyásolta és befolyásolja mindenapjainkat. A paleolit életforma a mindennapok teljes átszervezését követeli meg tőlünk, amit a városi ember nagy odafigyeléssel és munkával teremthet meg magának. A multinacionális cégek épp ezt a fajta lustaságunkat vagy időhiányunkat használják ki. Olyan kész vagy félkész ételeket kínálnak nekünk, melyeket a természetes ösztöneinkből adódóan egészségesnek gondolhatnánk. Az ő általuk kínált ételek finomak, színesek, könnyen és gyorsan hozzáférhetőek, és ami a legfontosabb, hogy reklámozottak. A reklámok által egy természetes bizalmat alakítanak ki a termék iránt, így sokan úgy gondoljuk, hogy ha ennyit reklámozzák, csak nem lehet rossz, továbbá életérzést is társítanak a termékhez, ami pedig a társadalmi hovatartozást és beilleszkedést segíti elő. A lakosság nagy része által fogyasztott ételek olyanok, mint a globalizált, profitéhes világunk. Minden nagyon jól néz ki, csak ha megkaparjuk a felszínt rá kell jönnünk, hogy belül nincs semmi, ami értékkel bírna számunkra, sőt sokszor szembesülnünk kell vele, hogy tudatos károsítás áldozatává váltunk.

A fél év alatti 55 kg-os súlyvesztés viszont nagy veszélyeket rejt magában. Ilyen korban rendkívül megterhelő nemcsak a szívnek, de a lipidoldékony vegyszerek zsírégetés következtében történő felszabadulása miatt a májnak is. 1 vagy másfél év alatt érdemes ennyit fogyni.

Amit leírt több tudományos klinikai emberi és állatkísérlet alátámasztja. A nyers, illetve paleolit diéta vagy életmód, elősegíti az akut és a krónikus betegségek állapotának javulását, megszűnését, megerősíti az immunrendszert, helyrehozza az emésztést, regenerálja a májat és számtalan védőfaktort biztosít a szervezet öngyógyításához. A felhajtást körülötte pedig a profitorientált "mi a titok" wellness multik gerjesztik. Ne feledjük, hogy a szépségipar a fegyver és gyógyszergyártás mellett a legjövedelmezőbb iparág. Gratulálok neki, hogy képes volt legyőzni a cégek első ostromát.

 

Ajánlott irodalmak a témával kapcsolatban:

 

Béres József – Malignus daganatok biológiai, biokémiai okai

Charlotte Gerson, Beata Bishop – Gerson terápia

Dr Ádány Róza – Megelőző orvostan és népegészségtan

Dr Bíró György és Dr Lindner Károly - Tápanyagtáblázat

Dr Bucsányi – Egészséges nyerskoszt és nyer diéta Dr Bucsányi – Természetes élet és gyógymód

Dr Bucsányi – Természetes gyógymód és táplálkozás

Dr Buga László – Beteg a háznál

Dr Eva-Marai Kraske – Sav-Bázis egyensúly

Dr Lenkei Gábor - Cenzúrázatlan egészség

Dr Lenkei Gábor - Cenzúrázott egészség

Dr Lenkei Gábor - Cenzúrázott egészség Magyarországon

Dr Ralph Bircher – Szigorúan bizalmas

Endrei Judit - Sztárdiéta

Eva Kapfelsperger, Udo Pollmer – Halál a konyhában

Fási Katalin – Gyógyító zöldségek

G.E. Griffin - A világ rák nélkül

Hans-Ulrich - A leves hazudik

Kurt Teepperwein – Savtalanítás

Maria Treben-Egészség Isten Patikájából

William Dufty – Cukorblues

Szent-Györgyi Albert-Az élő állapot

Szent-Györgyi Albert-Válogatott tanulmányok

Tási Katalin - Gyógyító zöldségek

Schobert Norbert – A Norbi titok

Schobert Norbert – Fogyj sütivel

Schobert Norbert - Norbi Update

Sesterhenn-Gebauer - Méregtelenítés hetente egyszer

Shrilla György - Az élet patikája

Szendi Gábor – Paleolit táplálkozás

Domonkos Zsolt – Táplálkozás felsőfokon

 

Dokumentum filmek:

Fantasztikus élelmiszergyárak (2009)

Jamie Oliver – Eat to save your life

National Geographic – A stressz (Egy gyilkos portréja)

Sicko

Super size me

Tények a vitaminokról

We feed the world

Zeitgeist Addendum

Műkaják


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!