fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Egészség

Pár hasznos jó tanács azzal kapcsolatban, hogy a szeretet szeretné a nő és a férfi is. Ezért szeretetet adjatok egymásnak, hogy azt kapjátok, amit szeretnétek. A szeretetet.

 

 
„Férfi és nő, hogyan is érthetnék meg egymást, amikor mind a kettő mást akar; a férfi a nőt, a nő a férfit.” - Karinthy Frigyes

(A szereteten keresztül lesznek képesek majd megérteni egymást.)

 

 


A nők azt szeretnék, ha kényeztetnék, babusgatnák őket a kapcsolatukban, mert ha nem ez történik, elfásulnak, és úgy érzik, túl sokat nyújtanak a párjuknak. Úgy érzik, hogy csak adnak és adnak, míg egyszer csak már nem lesz mit adniuk.

Ha azt érzik a nők, hogy törődnek velük és tisztelik, szeretik őket, egyre jobban kivirulnak és minden eddiginél többet és szívesebben tudnak adni önmagukból. Amikor egy nő beleszeret egy férfiba, akkor azt reméli, hogy erős, gondoskodó társra lelt. Ha egy nő hosszabb ideig csak ad, de nem kap viszonzásul törődést, szeretgetést, akkor magányossá válik. Megéli az elszigeteltséget.

A legtöbb férfi alig érti, hogy milyen fontos a nő számára, hogy érezze a társa támogatását. A férfiak néha jól látják, hogy a nő egyedül is megbírkózik a feladattal, ezért nem támogatják. Hiszen a férfiak úgy működnek, hogy ha egyedül is meg tudnak oldani egy problémát, akkor nem beszélnek róla senkivel. Ezért nyugodtan hallgatnak, amikor látják, hogy a nő képes megbírkózni a feladataival. A nő viszont – bár az eszével tudja, hogy megoldja a problémáit, de az érzései mégis igénylik a figyelmet, kényeztetést, a szeretet megnyilvánulását.

Amikor egy nő zaklatott, kimerült vagy kétségbeesett, akkor fokozottabban vágyik arra, hogy érezze, nincs egyedül. Vágyik a férfi közelségére, a bensőségesség érzésére, egy kis beszélgetésre. Ilyenkor a legfontosabb bizonyítéka a szerelemnek, ha a férfi meghallgatja. Ha ugyanis a nő megoszthatja valakivel az érzéseit, akkor megerősödik abban a hitében, hogy érdemes a szeretetre. Már nem kételkedik, és eltűnik a bizalmatlansága.

Sok férfitól hallottam már azt a mondatot: minek mondjam minden nap, hogy szeretem, mikor úgyis tudja. Ha nem szeretném, nem élnék vele. Ez óriási tévedés. A nők minden nap igénylik a szeretet megnyilvánulását. Ha sokáig nem kapnak „bizonyítékot” a szeretetről, elbizonytalanodnak, úgy érzik, nem érdemlik meg a szeretetet, és gyakran megfogalmazzák, hogy „őket talán nem is lehet szeretni”. Ez természetesen szélsőséges viselkedésmód, de a nők hajlamosak a szélsőségekre, amikor a szerelemről van szó.

Munkám során azt tapasztalom, hogy a legtöbb nő belefáradt abba, hogy mindig csak adjon. Időt szeretne arra, hogy magával foglalkozzon, hogy felfedezze önmagát. Vágyik valakire, akiről nem kell gondoskodnia, aki érzelmi támaszt nyújt neki.

Mikor egy nő rájön, hogy túl sokat adott, általában a férfit hibáztatja mindkettőjük boldogtalanságáért. Igazságtalannak érzi, hogy ő lényegesen többet adott, mint amennyit kapott a kapcsolatban. Bár a legtöbb esetben igaz, hogy nem kapta meg azt a figyelmet, törődést és szeretetet, amit megérdemelt volna, mégsem szabad a társát hibáztatni ezért. Be kell látnia, hogy ő is felelős azért, hogy így alakult. Túl sokáig tűrte azt, ami kellemetlen volt a számára, nem húzta meg időben a határokat.

Az egyik nagyon fontos tudás egy nő számára, hogy felismerje azt a határt, amelyen túl már nem adhat a párjának anélkül, hogy ő maga ne károsodna. Ha felismeri ezt a határt, nem válik mártírrá, aki bűnbakot keres elrontott életéért, hanem felelősséget vállaló emberként kicsit visszavonul, kevesebbet ad. Megszabja a határait….


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+7 # GyógyEgér 2012-10-09 09:21
"A nők azt szeretnék, ha kényeztetnék, babusgatnák őket a kapcsolatukban" - Igen, de csak akkor, ha az érzéseiről van szó. Egyéb esetekben igen is elvárja, hogy a férfi férfi legyen: erős és határozott.
Egy a lényeg... ha a nő téged hibáztat, veszekszik veled, nincs kedve a szexhez, stb. az azt jelenti, hogy nem törődsz vele eleget. A törődés egyik része ez: ülj le vele minden este munka után és beszéltesd, hallgasd meg, támogasd, érintsd meg és ne adj semmiféle tanácsot neki (esetleg ha kér). Ez amúgy egyben egy előjáték is a szexre, de psszt! ;)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Bastian 2012-10-10 03:04
A nagy emancipáció jegyében elvették a férfitól azt, amitől férfivá lehet. A családfő szerepet. Ma már egy férfi ebben a rendszerben nem képes egyedül fenntartani a családját (kevés kivétellel), ezért csak egy kínszenvedés az élete, mert meg akar felelni ennek a szerepnek, de a környezet ezt már nem teszi lehetővé. Frusztráltságáb an, kínlódásában kisebb dolga is nagyobb annál, hogy a partnerét napi szinten babusgassa, főleg, ha a partner is érezteti vele, hogy nem felel meg az elvárt (és egyébként lehetetlen) szerepnek. Ezért felnézni sem tud már rá a nő, ez még inkább letargiába kergeti a férfiakat. Ennek vége a sok megszakadt kapcsolat.
Tehát az elmaradt babusgatás már csak egy következmény, ne akarjuk "ok"-nak beállítani.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Fénybenjáró 2012-10-10 10:20
Sajnos vannak érdekek, akik a család szétrombolásán munkálkodnak. Olyan férfi és női mintát adva a fiatalok elé a filmeken, műsorokon keresztül, amelyek nem felelnek meg egy normális család kialakításához.

Erre még rájátszanak azzal is, hogy anyagilag lehetetlenítik el nem csak a családok, de még az emberek megélhetését is.

Ilyenkor kell kérni Isten segítségét, hogy Ő segítsen a családunk gondjain, problémáin.

http://mkh.valosag.net/index.php/boldogsag
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Dezső 2012-10-10 16:05
A filmek káros hatása a fiatalabb generációnál lehet majd érezni, a mostani meg a középkorú generáció nem nézi vagy ha nézi nem cselekszik így ahogy a filmben.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!