fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Egészség

Dr Varga Tibor középkor-kutató barátom érdeme - többek között,- hogy a Magyarság középkori létezésének megértését közelebb segítette az Igazsághoz. Felidézi Bonfíni, a Mátyás Király korabeli történetíró (és kém) megállapítását : „ a Magyarok másként böjtölnek. Náluk minden hét pénteke böjti nap, s fehér böjtöt tartanak....”

Mielőtt e nemes testi-lelki gyakorlatról szólnék, le kell szögezzük, hogy a böjt nem mindenkinek útja, nem ÚT-ja bárkinek!

Ma, amikor divatokhoz igazodnak az emberek, különösen fontos, hogy „helyén kezeljük” ezt a különleges próbát.

A  böjt egy lehetőség, hogy megtapasztaljuk testünk eredeti képességét, teljesítményét! Bizonyságot szerezzünk a Lélek erejéről.

A böjt elsősorban nem étrendi kérdés. Nem egyszerűen arról szól, hogy nem eszünk! A böjt komoly szakrális gyakorlat.

Eredetileg a népi hagyományban a böjt azt jelentette, hogy nem ettek HÚST ! Érdekes, hogy ez megmaradt mai, tudatvesztett világunkban IS! Letűnt „szocialista” rendszerünk közétkeztetésében a péntek mindig „tésztás nap” volt.

Maga a HúsVét – a Hármas Krisztus Ünnepkör (Karácsony-HúsVét-Pünkösd) középső eleme is ezzel „nevezi” meg magát. Csak itt épp fordítva van, ekkor hús VÉTele a kötelező!

A „fehér böjt”-kor megengedett volt a tej, és tojás fogyasztása.

Most pedig elmondom, amit a böjttel kapcsolatban tudok. Mindezeket saját „káromon” megtapasztaltam. Mintegy 7 évig, (44-51 évesen) évente kétszer, 40 napos böjtöt tartottam, mindig Karácsonyt és Húsvétot megelőzően. Nem ajánlom ezt a módszert, csak gondos előkészítés után, szellemi vezetőnkkel megbeszélve! Nők havi vérzése nem jelent akadályt, de úgy válasszuk meg a böjt idejét, hogy lehetőleg csak egy ilyen időszak essen bele.

 

A böjt olyan, mint a tűzönjárás. Külső szemlélő hamar kedvet kaphat rá, hiszen saját szemével látja, hogy lehetséges az izzó parázson átmenni égési sérülések nélkül. Ha másoknak sikerül,- köztük pl. kisgyermekeknek is, -  akkor nosza, majd átmegyek én is! Gondolja magában. Csakhogy a LÉNYEG a SZEMNEK LÁTHATATLAN!

A felkészülés, a lelki megtisztulás folyamata, a szellemi segítők felkérése, meghívása, a felajánlások és fogadalmak, mind-mind láthatatlanul történnek. Pláne láthatatlan a HIT, vagy BIZONYOSSÁG, ami BENNÜNK ÉL!

Mindezek nélkül megégünk!

Tudnunk kell, hogy mindenkinek, -aki sikeres böjtről számol be-, HIT-e van, még akkor is, ha erről a böjt kapcsán nem tesz említést.

Elhatározásunk induljon azzal, hogy tudatosítsuk, fogalmazzuk meg, és ha lehet, írjuk le, miért tartunk böjtöt. Az fog megvalósulni, amit itt elhatározunk. Ezt a programozást mindig előre el kell végezni.

SOHA NE csináljunk fogyás, test-csinosítás érdekében böjtöt!

Viszont hihetetlen ereje van a böjtnek BETEGSÉGEK esetén. Az alább leírt böjttel még rákot IS meg lehet gyógyítani! És nem is csak a sajátunkat. Erdélyben, - és a román ortodoxia köreiben is – szokás volt böjttel „kikényszeríteni” valamely kívánt dolog bekövetkeztét. Erre mondtuk magyarul, hogy „kiböjtöltük”. Ha ez átkot, kötést, rontást jelentett, akkor a feketemágia egyik legfélelmetesebb módja volt.

Ezt követően (órára pontosan) jelöljük ki időben a böjt határait, és testünk állapotát is figyelembe véve határozzuk meg, mit és mennyit fogunk magunkhoz venni ezidő alatt. Tulajdon képpen ilyenkor még BÁRMIT kijelölhetünk, de azt azután minden körülmények között BE KELL TARTANUNK!

Ha mindezzel megvagyunk, akkor meditációban kérjünk útmutatást Felsőbb Énünktől, Égi Vezetőinktől.

Tanácsaikat megfogadva, változtassunk belátásunk szerint, majd IMÁBAN KÉRÜNK ÁLDÁST, ERŐT, és TÁMOGATÁST Gondviselőnktől, NagyBoldogAsszonytól, Krisztustól, vagy akitől szoktunk.

Lehetőleg ne beszéljünk senkinek böjtünkről, amíg tart, illetve előtte. Mivel életünk folyásán nem változtatunk, előfordulhat, hogy étellel kínálnak. Udvariasan elhárítjuk, de ne mondjuk, hogy „böjtölök, ma van a 24. nap!”

Most már nekifoghatunk. Előkészítésként egy-két napot a böjt előtt tatsunk lé-diétát, és lehetőleg csináljunk tisztító beöntéseket (a tisztító beöntés nem magas-beöntés!).

Az így előkészített böjt alkalmával nem kell külön vitaminokat szednünk, és nem kell aggódnunk semmiért, MINDEN HITÜNK SZERINT fog történni!

Ha valakiben még mindig FÉLELEM van, NE FOGJON HOZZÁ!

Az itt leírt böjt a leghosszabb, és legnehezebb, ennek során minden megtörténik, ami csak böjttel megélhető, megtapasztalható. Ezért írom EZT le. Jellemzően 1-2-3 napos böjtöket csinálunk a mindennapi életben, hetente, vagy ritkábban. Természetesen ebben is a tapasztalat sokat segít, - mint mindenben. Ebben a böjtben kizárólag tiszta forrásvíz ivása volt megengedett. 20-25 kg fogyást mértem.

1.-3. nap

                                           Fokozódó éhség-érzet, ami a 3. napra eléri csúcspontját. Utána, mintha elvágták volna. Aki korábban rendszeresen kávézott, teázott, számíthat tarkótáji fejfájásra, ami szintén 3. nap tetőzik, majd elköszön, felhagy gyötrésünkkel.

4.-7. nap

                                           Nem tudunk mit kezdeni rengeteg felszabadult időnkkel. Jelentkeznek a fizikai és szellemi meglassulás, fáradtság tünetei. Mindennapi ritmusunkon NE változtassunk! Mindent ugyan úgy végezhetünk, mint azelőtt, legfeljebb nehéz fizikai munkából vagyunk felmentve. Rossz szájíz jelenik meg,  a nyelv vastag fehéres lepedékkel bevont. Ezt le kell kaparni, kiköpni, szájunkat gyakran öblíteni, kiköpve a vizet. Ne nyeljük le, mert mindez a méregtelenítés része. Már a 3. napon kezdjük el a reggel és este alkalmazott beöntéseket legalább a 7. napig. Naponta zuhany, vagy fürdés kifejezetten jól fog esni.

8.-14. nap

                                           Az evést, mint olyat kiiktattuk az életünkből, meglepetve fogjuk tapasztalni, hogy egyáltalán nem hiányzik. Sőt, azon is csodálkozhatunk, hogy az sem zavar, ha jelenlétünkben mások jóízűen falatoznak! Ezen szakasz végére szellemileg és fizikailag sokkal frissebbek leszünk, mint valaha. A beöntéseket ne hagyjuk abba, jóllehet most már bélsárral nem találkozunk, azonban egy sűrű, fekete, szurok-szerű tapadós kenőcs ürül, ami tömény méreg sejtjeinkből. Ez annak a jele, hogy emésztő rendszerünk egészének működése megfordult. Mostantól nem felszívó szerepet tölt be, hanem éppen fordítva, - kiválaszt. Ez a „szurok” megjelenésének oka. Átmeneti fejfájást, rosszullétet, fáradtságot, ingerültséget, levertséget észlelünk ilyenkor. A visszaesést türelmesen át kell vészelnünk. Nincs semmi baj, a beöntésekkel tudjuk a helyzetet uralni. Vizeletünk jóval kevesebb, és barnasör színű. Most zajlik az igazi sejtszintű méregtelenítés.

15.- 21. nap

                                                A beöntésekkel lassan teljesen tiszta vizet kapunk vissza. Szervezetünk a végbélből sok vizet felvesz, ezért ne lepődjünk meg, ha napi egy liternél nem iszunk többet. Most már nincs rossz szájíz, nyelv-lepedék, méregtelenítésünk lassan a végére ér. Ennek megfelelően fiatalos virgoncságot tapasztalunk minden tekintetben. Kedvünk is kicsattanó. Fizikai teljesítményünk soha nem látott mértékben nő. Ez szellemiekre is áll. Szexusunkra is, de böjt alatt tilos a nemi érintkezés!

22.-28. nap

                                                Napi egy beöntést még célszerű meghagyni, nem annyira a mérgek, mint inkább a víz-bevitel miatt, mert ekkorra már nehezünkre esik a vízivás. Megjelenik érzékszerveink felfokozott működésének csodás élménye. Javul látásunk,- akár 2-3 dioptriát! Szaglásunk olyan lesz, mint a vadászkutyáké: előttünk elhaladt személyek, tárgyak szagnyomát követhetjük a levegőben hagyott csík alapján! Figyeljünk veseműködésünkre. Ha a vizelet megszűnik, vesénk tája fájni kezd, azonnal szakítsuk meg a böjtöt. Ez azonban előkészületi hibára utal.Valamit nem vettünk figyelembe!

29.-40. nap

                                                Ezen utolsó szakaszban beáll az az állapot, amit csak a kábítószeresek élnek meg. Folyamatos, állandó eufória.A teljes megelégedettség, boldogság, tökéletesség és jólét testi, lelki, és szellemi állapota. Megjelennek extraszenz képességeink. Auránk hatalmas, ragyog. Dühödt kutyákat képesek leszünk megszelidíteni akaratunkkal. Érzékeljük a körülöttünk levők érzéseit, gondolatait, vagy bárkiét bárhol, ha összpontosítunk az illetőre. Megjelenhetnek médiumi képességeink: hallunk, látunk, vagy érzékelünk szellemi létezőket a túlsó dimenzióból. Ekkor azt fogjuk gondolni, akár így is maradhatunk, folytassuk a böjtöt végtelenségig, vagy akármeddig...

NE TEGYÜK! Induláskor „szerződtünk” segítőinkkel. Tartsuk be! Nehezünkre fog esni, tudom.

41. nap-

                                                Befejeztük a böjtöt. Pontosan. Imával és meditációval köszönjük meg mindenkinek a segítséget, védelmet, áldást.

SIKERÜLT!

Többé már nem leszünk az az ember, aki voltunk! ( Ennek következményeit itt most nem fejtem ki! A változást nem mindenki éli meg könnyen.) Megtapasztaltuk önnön határainkat testi, lelki és szellemi szinten. Most már van összehasonlításunk.

Ennek ellenére most jön a böjt legnehezebb része: a böjt levezetése !

 

A szó legvalóságosabb értelmében halálos lehet az ilyen böjt, ha hirtelen megtörik.

Ezen a napon egy jó disznótoros, vagy töltöttkáposzta garantáltan végez velünk.

Az esszénus szabályok szerint a böjt levezetése ugyan annyi nap, ahány napig az tartott. Legfeljebb -dupla ütemben- a fele. A táplálkozás visszaépítése -friss gyümölcs-zöldség levekkel- sokkal problémásabb lesz, mint maga a böjt volt. Honnan szerzek bio-gyümölcsöt, zöldséget? Otthonra kell centrifuga... Sok idő, macera, amitől már annyira távol voltunk! Egy hétig szilárd étel kizárt. Utána is csak nyers-, bio-, zöldség délután, gyümölcs délelőtt. Gabona szemeket lehet nyersen, egészben is rágcsálni (akinek van hozzá jó foga ), nagyon jó! Második hét után levesek, szószok, apró adagokban, naponta 8x, ahogy szervezetünk engedi. Húst nem javaslok, -még egy hónapig,- legfeljebb tej és tojás lehet étrendünk része.

A TEJ-ről egy kissé emlékezzünk meg! Tudom, hogy táplálkozás-tudományunk ellentmondó kérdését feszegetem. Szögezzük le, hogy én itt a -nem ólmozott- legelőn legelésző TEHÉN tejéről beszélek, akinek saját neve van!

Ősi Táltosainkról szóló történetek beszélik, hogy soha nem kértek semmit segítségükért, gyógyításaikért, csak néha legfeljebb egy köcsög tejet fogadtak el....

Megint a magyar NYELV-re fogok hivatkozni, ahol a „teljes”, vagy „teljesség” szinonímája. A Tej-Út a „Beteljesedés Út”-ja!

A NŐ-i anya-tej mind a mai napig a csodák közé tartozik! A legrafináltabb elemzések sem tudják kimutatni, mi az benne, amitől az emberpalánta egészen másként fejlődik, ami utánozhatatlan!

Ne együnk semmit, ami „megfog”, azaz lassítja a bélműködést. Csokoládé, kakaó, banán, hús. Ne együnk „k”-val kezdődő zöldségeket, (karalábé, kelkáposzta,) valamint babot, lencsét, borsót sem, mert felfúj.

Fokozott szerepet kap a kenyér minden fajtája. Fedezzük fel a jó kenyereket! Felfokozott ízérzékünk segít majd felfedezni az ételeket, amiket eddig egészen másként ismertünk! Sok étel lesz, amit eztán már nem fogunk megenni! Ahogy ez a fokozott ízérzés eltűnik, kitűnő szaglásunkkal egyetemben, tudni fogjuk, hogy lassan szervezetünk visszaállt, s ezzel együtt elvesztjük különleges érzékelési képességeinket is . VAGY NEM! .... De ez már egy másik fejezet!

Mindezeket a világhírű magyar „polyhistor” tudós, és matuzsálem, Edmond Bordeaux SZÉKELY munkássága hozta vissza a régmúltból napjaink emberének. Könyveit jó szívvel ajánlom mindenkinek: „ A böjtölés Esszénus tudománya” „A nagy kisérlet”, „Az élő ételek könyve”, „Tudományos vegetarianizmus” és a „Fiatalság kémiája” címmel.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # ferenc 2013-03-04 12:00
Ez mind nagyon szép! Engem már két -három éve foglalkoztat az a gondolat, hogy végrehajtom, de a mai napig nem éreztem annyi lelki erőt, hogy megtegyem! Érdekes mód időközönként fel-fel bukkan a látókörömben ennek a böjtnek a leírása, mintegy felhívásként a számomra!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # tolerancia 2014-03-18 10:00
Békesség!

"...a böjt nem mindenkinek utja..."

Nagy kár!

Hol van az itt a lehetöség EGYENLÖSÉG?!

Hála Istennek, van a böjtölésnek mindenki - kicsik, nagyok, fiuk, lányok- számára, a fenntinél kevésbé megeröltetö, de nagyon hasznos formája.

Az egyik a Ramadán, a muzulman vallás böjtje, a másik Dávid böjtje.
A Ramadán 29-30 napos teljes böjt. Annak, aki szeretné önmagát próbára tenni, érdemes fokozatosan, napról-napra egy kicsit hosszabb ideig böjtölni.

Dávid böjtje szintén teljes böjt, mint a Ramadán böjtje, de bármennyi ideig végezhetö, mert egy
nap a böjt, másnap böjtmentes, és ez váltakozik a böjtölö igénye szerinti ideig.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Reivax 2014-07-05 09:42
Én elhatároztam, hogy 30 napos böjtbe kezdek. Most már 12 nap telt el, minden úgy történik ahogy a leírásban van. Epeköveim vannak és furcsa folyadék az epehólyagban azt szeretném elhajtani. Nem tudom mennyi az esély ez a kérdésem???
Üdv
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!