fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Egészség

A tudósok úgy gondolják, megtalálták a Fiatalság Forrását. Ez nem más, mint a hűtőszekrényünk. A témához kapcsolódik ez a videó is.

Forrás: Life Extension Foundation 2009 jún. 12
Fordította: Szendi Gábor

Josh McMichael ugyancsak így reméli. "Azt hiszem a következő ötven évben a dolgok eszelőssé és érdekessé válnak, szóval ezért szeretnék maradni itt olyan sokáig, amilyen soká csak lehet", mondja a 36 éves szoftvertervező.

Ezért csatlakozott két éve a Washington University School of Medicine kutatásához, hogy megnövelje egészségét és élettartamát.

Mióta csatlakozott, testsúlya 104 kilogrammról 88-ra csökkent, vérnyomása, koleszterinszintje és egyéb egészséggel kapcsolatos paraméterei több, mint egészségesek, szellemi frissessége és mentális képességei javultak.

A kutatók azt mondják, nem tudják, vajon McMichael sokáig fog-e élni, de az biztos, hogy visszaszorította azokat a feltételeket, amelyek megrövidíthetnék az életét, és terhet jelentenének idős korában.

Az egész mindössze attól, hogy 20%-al csökkentette kalória felvételét.

Tovább élni

Két éve három egyetem kutatói kutatják a csökkentett kalória-felvétel a CALERIE program keretében. A CALERIE az Hosszútávú Csökkentett Energia Felvétel Átfogó Értékelése rövidítése.

A csökkent kalória-bevitel szerint élők 20-30%-al csökkentik az elfogyasztott étel mennyiségét. Átváltanak tápanyagban gazdagabb ételekre, lecsökkentik a magas kalóriájú, alacsony tápértékű ételek fogyasztását.

Így élve, mondják a csökkent kalória-bevitel szerint élők, visszafordítják az öregedést és megelőzik a korral járó betegségeket, mint a rákot, a diabéteszt, az izületi gyulladást és kardiovaszkuláris betegségeket.

A csökkentett kalória bevitel az utóbbi pár évben vonta magára a tudományos közösségek figyelmét, amikor kutatók arról számoltak be, hogy egerek, rovarok, patkányok, és újabban majmok is, 60%-al tovább élnek a csökkentett kalóriájú táplálkozás mellett.

Még amikor egy állat meghal, "a csökkentett kalórián élők harmadánál nem találtuk a halál okát", mondta Dr. Luigi Fontana, egy orvos, aki a csökkentett kalória-bevitelt tanulmányozza a Washington University-n és Rómában. Ez azt jelenti, hogy ezek az állatok egyszerűen az idős kortól haltak meg, nem pedig betegségben.

Az előnyök széles skálája

Hogy összehasonlítást lehessen tenni, a kutatók olyan embereket toboroztak, akik már régóta csökkentett kalórián élnek és olyanokat, mint McMichael, akik soha nem korlátozták a kalória-bevitelüket.

Mivel a kutatók nem várhatnak egy élethosszig az eredményekre, ezért azt mérték, miként hat a kalóriacsökkentés az egészségre.

Néhány eredmény a csökkentett kalórián élők és toborzottak közt:

Testsúlycsökkenés: a testtömeg index (testsúly osztva a méterben vett testmagasság négyzetével) lecsökkent 17-re. "Nem akarunk 17 alá menni", mondta a vizsgálat kutatási menedzsere, Mary Ulrich

Vérnyomás és kardiovaszkuláris egészség: mindegyik résztvevő értékei a normális értékek alá ment, de némely 70 évesnek 100/60-ra is lecsökkent, mondják a kutatók.

"Ezeknek az embereknek a koruknál 15 évvel fiatalabbnak találtuk a szívüket", mondta Fontana.

Vér összetevők: a jó koleszterin növekedett, a rossz csökkent, a trigliceridek csökkentek; a vércukor és az inzulinszint lecsökkent - mind jó eredmények.

Gyulladások: a résztvevőkben ez az csendes de ártalmas probléma negligálható vál vált, vagy éppen megszűnt.

Akne: "Voltak aknéim, de megszűntek", mondta McMichael.

"Megnöveljük az "egészséges életszakasz hosszát", mondta Fontana. "Igen, valaki elhúzhatja 75-80-ig is, de a betegségei 55-60-nál kezdődnek."

Sokat tud már a tudomány az életkorfüggő betegségekről, mondja, "De a csökkentet kalória-bevitellel, ha a genetikai hajlamai alapján valaki 65 éves koráig élne, hozzáadhatunk még 15-20 évet, és ez óriási".

Az éhség nem probléma. A kutatók megtanulták, hogy kevesebb kalóriát fogyasztani nem jelenti azt, hogy kevesebbet kell enni, mondta Ulrich. "A csökkentett kalória bevitel szerint élők nagy mennyiségű ételt fogyasztanak. "Ez csak egyszerűen nagy tápértékű de alacsony kalóriájú."

A kutatók McMichael napi kalória-bevitelét lecsökkentették 3000 kalóriáról 2400-ra. Úgy találták, hogy a mediterrán étrend, több zöldséggel és kevesebb hússal, jobban megfelel neki.

McMichael átlagos reggelije egy buggyantott tojás, egy alma és egy korpamuffin; a tízórai és ebéd mogyoró, gyümölcs, egy magas rosttartalmú szelet, egy vegetáriánus ebéd. A vacsora egy Healthy Choice étel (előre elkészített ételek: zöldség és hús: www.healthychoice.com)

Dr. John Holloszy, a Washington University School of Medicine Geriátriai és Táplálkozástudományi részlegének vezető kutatója és professzora azt mondja, ő lelkes híve a kalória csökkentésnek. "Hogyan is juthattam volna el 76 éves korig gyomor nélkül?", mondja nevetve.

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Jefremov 2013-06-29 20:36
Ez teljes mértékben így van! Idős embereket kérdeztek meg, hogy mi a titka, hogy ilyen sokáig élnek. Ők azt mondták, hogy nem fogyasztottak olyan sok ételt, csak amennyit kívántak. Nem addig ettek ameddig elmúlt az éhségérzet.

Amúgy: Dr. John Holloszy - ha ennek nincs valamilyen magyar kapcsolata akkor...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Laci45 2013-07-01 23:25
Szevasztok ,ez úgy hülyeség aogy van . Dédmamám-87 évesen halt meg mindig azt mondta regelizz mint egy király ebédelj mint egy polgár vacsorázz mint egy koldus ée ehez tartota magé,mind két bátyja utána halt egyik 94 másik 97 -évesen és megjárták a gulágot,de utolsó napig dolgoztak tettek vetek.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!