fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Egészség

…”Lehet, hogy sokan azt mondják, hogy a marihuána nem veszélyes. Nézd meg, hogy kik mondják ezt. Esetleg ugyanazok az emberek, akik aztán füvet próbálnak eladni neked?..”

- Kivörösödött szemek, – erős nyomás a szemgolyóban, – kicserepesedett ajkak, – váltakozó hideg és forróság érzés, – szapora, felfokozódott szívverés, – elpelyhüdt izmok, – tüdőkárosodás, – koncentrálóképesség hiánya, – beszűkült agyműködés…

…”Számos tanulmány összefüggést talált a folyamatos marihuána használat és a pszichózis (elmebaj) között…

A marihuána használata nem csupán a fogyasztóra káros, – a fogyasztó maga is kockázattá válhat a társadalom számára…”

1. A tévhit: “Az alkohol semmiben sem különbözik a marihuánától” – Dehogyisnem!

Az alkohol mindössze egy fajta vegyi anyagból áll: etanolból. A marihuána több mint 400 ismert vegyi anyagot tartalmaz. Az átlagos dohánytermékkel ellentétben a füves cigeretta ereje felér legalább 5 vagy akár 6-7 “normál” cigaretta erejével is, – füstjének letüdőzése egy ifjú drogos jelölt számára úgy hat, mintha egy igásló rúgná mellbe páros patákkal. – De nem baj, mert a drogdíler elhiteti vele; Ez a jó, hogy van ereje!

A dohányzással ellentétben a füves cigarettát a dzsointból leszívott füstöt a lehető legtovább kell a tüdőben tartani, hogy fokozzák a drog hatását – ez mérhetetlenül károsítja a tüdő szöveteit.

Az alkohol néhány óra alatt kiürül a testből, ám a marihuána hatóanyaga a THC (THC = tetra-hidrocannabinol), – heteken vagy akár hónapokon át is a szervezetben marad, a használat hosszától és intenzitásától függően.

Már a kisebb mennyiségű marihuána is károsítja az immunrendszert. Az alkoholból kisebb mennyiség, nem.

Bár, ha alkoholból több fogy, akkor annak a veszélyeit sem szabad lebecsülni, – De a fogyasztóknak tudniuk kell, hogy a marihuánában található vegyületek – amelyek között vannak rákkeltő anyagok is -, hosszú idővel azután is a testben maradnak, hogy a füvet elszívták.

2. A marihuána káros hatásai

A cannabis élettani hatásai

A cannabis élettani hatásai: Kivörösödött szemek, – erős nyomás a szemgolyóban, – kicserepesedett ajkak, – váltakozó hideg és forróság érzés, – szapora, felfokozódott szívverés, – elpelyhüdt izmok, – tüdőkárosodás, – koncentrálóképesség hiánya, – beszűkült agyműködés…

A marihuána fogyasztásának azonnali hatásai közé tartozik a felgyorsult szívverés, a tájékozódási zavar, és a mozgáskoordináció elvesztése, melyet gyakran depressziós álmosság követ. Vannak, akik a drog használatától pánikrohamot kapnak vagy szorongani kezdenek.

De a probléma itt nem ér véget. A tudományos kutatások szerint a THC, a cannabis hatóanyaga, hetekig vagy még tovább a testben marad.

A marihuána füstje 50-70%-kal több rákkeltő anyagot tartalmaz, mint a dohányfüst. Egy fontos tanulmány szerint egyetlen dzsoint annyi kárt tud okozni a tüdőben, mint öt egymás után elszívott hagyományos cigaretta. Azok, akik már régóta és rendszeresen szívnak dzsointot, gyakran szenvednek hörghurutban, ami a légutak gyulladásos betegségét jelenti.

A drog nem csak a testi egészségre lehet káros hatással. A marihuána éveken át tartó intenzív fogyasztása összefüggésbe hozható bizonyos agyi rendellenességekkel. Számos tanulmány összefüggést talált a folyamatos marihuánahasználat és a pszichózis (elmebaj) között.

A tanulmányok szerint a sok füvet szívó emberek szellemi képességei erősen gyengülnek. A cannabisban található THC akadályozza az idegsejtek működését az agyban, és így káros hatással van az emlékezetre.

Tehát az hatás, hogy marihuána legyengíti az ember emlékezőképességét, a szívás után még hosszú ideig fenn állhat. Akár napokig vagy hetekig is azután hogy elszívta az utolsó dzsointot és a kábítószer közvetlen hatásai, pl bódulat, – már elmúltak.

Egy vizsgálat keretében felkértek egy csoportnyi rendszeres marihuána-fogyasztót, hogy emlékezzenek vissza egy listán található szavakra. A szavak pontos felidézésére való képességük csak négy héttel azután állt vissza a normális szintre, hogy abbahagyták a füvezést.

A marihuána eltorzítja az ondósejtek szerkezetét. Így még egy kis mennyiségű marihuána is ideiglenes sterilitást (a gyereknemzés képességének elvesztése), okozhat a férfiaknál. A nőknél a marihuána használata megzavarhatja a menstruációs ciklust.

A cannabis azon kevés drogok egyike, amely súlyos, örökletes fogyatékosságok kialakulásához vezető rendellenes sejtosztódást okoz. Azok a terhes nők, akik rendszeresen szívnak marihuánát vagy hasist, koraszülött, a normálisnál kisebb méretű és súlyú csecsemőknek adhatnak életet. Az elmúlt évben sok olyan gyermek született marihuánát szívó szülőktől, akik a születésüktől fogva gyengébb kezdeményező- és koncentráló képességgel rendelkeztek, és kevésbé voltak képesek követni céljaikat az életben!

A vizsgálatok alapján az orvosok arra a megállapításra jutottak, hogy a marihuána szülés előtti használata, – születési rendellenességeket és szellemi fogyatékosságot eredményezhet a születendő gyermeknél, – valamint növelheti a leukémia előfordulásának kockázatát

3. Rövid távú hatások:

- Az érzékelés torzulása. – Pánik. – Szorongás. – Rossz mozgáskoordináció. – Hosszabb reakcióidő. – A kezdeti „feldobottság” után, a fogyasztó álmosnak vagy lehangoltnak érzi magát. – Szívverés fokozódása (és szívinfarktus kockázata).

4. Hosszú távú hatások:

Gyengébb ellenálló-képesség a hétköznapi betegségekkel szemben (megfázás, hörghurut stb.) – Az immunrendszer gyengülése. – Fejlődési rendellenességek. – A torzult sejtek arányának növekedése a testben. – A férfi nemi hormonok csökkent termelődése. – A tüdő szöveteinek gyors pusztulása és az agy maradandó károsodása. – Csökkent szexuális teljesítőképesség. -Tanulási nehézségek: a személy kevésbé képes információkat befogadni és emlékezni rájuk. – Apátia, bódultság, céltalanság. – Személyiségváltozás és hangulatingadozás. – Koncentrálási és fogalom értési nehézségek.

„Csak a hecc kedvéért kezdtem el, mert a legjobb barátom cikizett – azt mondta, hogy túl gyáva vagyok ahhoz, hogy elszívjak egy füves cigit, és megigyak két korsó sört. Tizennégy éves voltam akkor. 7 évnyi drogozás és ivás után ott kötöttem ki, hogy drogfüggő lettem. Többé már nem azért füveztem, hogy »érezzem a lebegést«, hanem hogy legalább a normálisra emlékeztető módon érezzem magam.

Aztán kételkedni kezdtem önmagamban és a saját képességeimben. Utáltam a paranoiámat. Utáltam állandóan hátranézni. Azt meg igazán gyűlöltem, hogy nem bíztam a barátaimban. Annyira paranoiássá váltam, hogy mindenkit sikeresen elűztem magam mellől, és olyan szörnyű helyzetbe kerültem, amilyenben senki sem akar lenni – egyedül maradtam. Attól kezdve, hogy reggel felébredtem, egész nap csak drogoztam” – írta egy füvesből lett drogos.

5. Kapudrog – Egyenes út a teljes drogfüggőséghez

Mivel a test kezd toleranciát kifejleszteni a droggal szemben, a marihuána arra késztetheti a fogyasztókat, hogy ugyanannak a kellemes érzésnek a megtapasztalásához, egyre erősebb kábítószereket szedjenek. Mikor a hatások elmúlnak, az illető erősebb kábítószerekhez nyúlhat, hogy megszabaduljon azoktól a nemkívánatos állapotoktól, amelyek a marihuána fogyasztására sarkallták.

A drog (a marihuána), egy időre elfedi az ember problémáit, (amíg a fogyasztója „lebeg”). Amikor a „lebegés” elmúlik, a probléma, illetve a nemkívánatos állapot a korábbinál intenzívebben tér vissza. A fogyasztó ezután sokszor keményebb kábítószerekhez fordul, mivel a marihuána „már nem működik”.

Lényegében már megszokta és nem száll el tőle úgy többé, mint az elején. – Jöhet tehát a keményebb drog.

A kokainfüggők túlnyomó többsége (99,9%) úgy kezdte, hogy először egy olyan „kapudrogot” használt, mint amilyen a marihuána. Természetesen nem mindenki térhet át a keményebb drogok fogyasztására, aki marihuánát vagy hasist szív. Vannak, akik soha nem. Vannak, akik teljesen leállnak a füvezéssel.

De egyre többen nyúlnak a keményebb drogokhoz!

Egy tanulmány szerint azoknál a fiataloknál (12-17 évesek), akik marihuánát használnak, 85-ször nagyobb a valószínűsége annak, hogy később kokaint kezdenek használni, mint azoknál a gyerekeknél, akik nem füveznek, továbbá a 15 éves koruk előtt füvet szívó gyerekek 60%-a később áttér a kokainra.

Szívás 2

A marihuánát néha keményebb drogokkal kombinálják. A füves cigit néha PCP-be, egy erős hallucinogén anyagba mártják. A PCP egy fehér por (folyadék formája is létezik), amit gyakran a cannabisszal együtt használnak. A PCP-ről tudjuk, hogy erőszakos viselkedést vált ki, és súlyos testi reakciókat okoz, többek között görcsöket, kómát vagy akár halált is.

„Az első füves cigit az iskolám udvarán kaptam. Jelenleg heroinfüggő vagyok, és épp most fejeztem be a nyolcadik drogelvonó kezelésemet.” – monda egy szinte reménytelen állapotba került drogos.

6. A füvezés káros közösségi és társadalmi hatásai

A marihuána használata nem csupán a fogyasztóra káros, – a fogyasztó maga is kockázattá válhat a társadalom számára. Kifejezetten romlik a társadalom minősége azzal, hogy számtalan tagja drogozik és ezáltal korlátozott mentális, pszichikai és fizikai állapotba kerül.

A kutatások világosan mutatják, hogy a marihuána képes problémákat okozni a mindennapi életben. Egy 129 főiskolás tanulón végzett tanulmány megállapította, hogy azoknál, akik a felmérés előtti harminc napból legalább huszonhét napon át szívtak füvet, – súlyosan romlott a memóriájuk és a tanulási képességük hihetetlen mértékben csökkent.

Egy dolgozókon végzett felmérés szerint azok az alkalmazottak, akikről azt találták, hogy marihuánát fogyasztanak, 55%-kal gyakrabban szenvedtek balesetet. És 75%-kal nagyobb arányban hiányoztak a munkából. A cannabis fogyasztás számtalan közlekedési balesetért is felelős..

Szinte lehetetlen úgy felnőni bármely országban, hogy ne találkoznánk drogokkal. A kábítószer-használatra irányuló kortársi nyomás igen nagy, míg a drogok veszélyeiről szóló tényszerű információk nem mindig állnak rendelkezésre.

Lehet, hogy sokan azt mondják, hogy a marihuána nem veszélyes. Nézd meg, hogy kik mondják ezt. Esetleg ugyanazok az emberek, akik aztán füvet próbálnak eladni neked?

A marihuánát használó tanulók rosszabb osztályzatokat szereznek, mint azok, akik nem szívnak füvet, és kevésbé valószínű, hogy felveszik őket főiskolára. Egyszerűen rosszabb az emlékezetük és az információfeldolgozó-képességük, mint azoknak, akik nem drogoznak.

„Abban az iskolában, ahová jártam, a díler arra biztatott, hogy a cannabis után kezdjek el heroint használni, amit ellenállás nélkül meg is tettem. Ekkorra úgy tűnt, mintha már képtelen lennék lelkiismeret furdalást érezni.” – Egy elveszett drogos.

7. A drogdíler haszna

Amikor tinédzsereket egy felmérés során arról kérdeztek, hogy miért kezdtek el drogozni; 55%-uk azt válaszolta, hogy a barátaik nyomására tették. Menők és népszerűek akartak lenni. A dílerek tudják ezt.

Barátként közelítenek hozzád, és felajánlják, hogy „segítenek” neked „valamivel, ami majd feldob”. A drog „segíteni fog neked beilleszkedni”, vagy „vagány leszel tőle”.

A drogdílereket az elérhető haszon motiválja, és ezért bármit mondhatnak az embernek, hogy megvegye árujukat. Azt mondják majd, hogy „a fűről nem fogsz áttérni a keményebb drogokra”, - ám ők maguk ajánlják majd föl a kemény drogot, – mikor már az egyre gyakrabban alkalmazott cannabis hatástalansága miatt, – ismét és ismét a bódulatra van szükség.

Amíg megkapják a pénzüket, a drogdílereket nem érdekli, hogy a drogok tönkreteszik az emberek életét. Őket kizárólag a pénz érdekli. Volt dílerek beismerték, hogy vevőiket csak „sakkfiguráknak” tekintették.

Méltán kapnak halálbüntetést majd

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+5 # el Mauro Gipsy King 2014-05-03 05:39
üdv. ez az egész hülyeség. ha legalább a vizsgálatok és a források fel lennének tüntetve a cikkben akkor elhinném hogy a blog írója foglalkozott a kérdéssel és nem csak összehányja ide a cikkeket. ez a bejegyzés többet árt a témának mint használ, mivel a mai kutatások nagy terjedelemben elérhetőek a témával kapcsolatban és nem ütköztetik őket, sőt nem is említik őket, csak az egyik betanult elfogult hozzáállást képviseli.
Aki ma tájékozódni akar a témában sok információt találhat, méghozzá olyanokat amiket érdemes egy ilyen komoly témában szemügyre venni, illetve a társadalmat megfelelően tájékoztatni.
Aki a témában érdeklődik találkozhat ilyen cikkekel találkozhat már magyarul is mint például: "A marihuána megállitja az agresszív rákfajták metasztázisát" , "Marihuána olaj gyógyitja meg a rákos kisfiút" , "A marihuána és rák kapcsolata – a marihuána mint rákos sejt pusztító" , "A kannabinoidok, mint a marihuánában, természetesen előfordulnak az anyatejben", "A cannabis kezelés fenyegetésben tartja a fájdalomcsillap itó ipart"
illetve angol nyelven csak néhány dolog amit érdemes a fenti cikkek mellett tanulányozni: "The Effect of Cannabis on Pregnant Women & Newborns" , "Marijuana: The Next Diabetes Drug?"..... stb.

a téma fontos mert a világ változik és hamarosan mindenkit érint. az embereket nem kell becsapni és elhallgatni tőlük az információkat.
Meg kell védeni a fiatalságot, és nem szabad idealizálni a fogyasztást, de csak a hitelességét rontja az aki a bejegyzésben felhozott érvekkel akar meggyőzni egy fiatalt, aki a felsorolt, és interneten könnyen megtalálható cikkeket is elolvasta.

kéretik tájékozódni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Fénybenjáró 2014-05-03 12:58
Ettől függetlenül a cikkben megfogalmazotta k is sok esetben érvényesek.

A cannabis gyógyító hatásának szintén utána kellene kutatni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Anonév 2014-05-03 15:09
Kedves el Mauro Gipsy King!
Sajnos saját tapasztalatból mondhatom hogy ez a cikk teljesen igaz, mivel testvérem pár év füvezés után a pszichiátriára került másodszorra. Most jelenleg antidepresszáns okat szed, egész nap bódult , de koncentrálni nem tud. Erről nem is szeretnék többet mondani, lehet hogy van haszna is de én ezután senkinek nem ajánlanám
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # GodHand 2015-12-01 10:05
Ne keverjük szezont a fazonnal! Véletlenül se hozzuk össze a kemény drogokkal és az alkohollal a marihuánát! Aki látott már beteg alkoholistát az megértheti, hogy mit jelent a függőség, de nem hinném, hogy itt bárki látott volna valaha marihuána-függőt, hogy milyen is az egyáltalán!
Akkor publikáljon valaki drogokról, ha saját bőrén tapasztalta valaha, illetve tudja, miről beszél, mert az olvasottak szerint valójában a szerző (és némely hozzászóló) a lehető legtávolabb áll a témától (ráadásul hihetetlenül elfogultan közelíti meg, ahhoz képest, hogy tárgyilagosan illik egy cikkben bármit tárgyalni), ezt méltán állíthatom!
Az alkohollal pedig öreg hiba pejoratívan szembe állítani, hiszen a történelem során a marihuánától még SENKI sem halt meg, viszont alkoholtól már több millióan, illetve egy beszívott ember aligha tesz kárt másokban és önmagában, míg az ittas az esetek 80-90%-ban agresszívabbá válik, mint egyébként (a családverő férfiak sem sapnglizás után esnek az asszony fejének)!
Ami pedig a tudományos felméréseket és tanulmányokat illeti, ez ügyben is igen elenyésző ismerettel rendelkezik a szerző, mert csak is pozitív kimenetelű eredmények születtek, melyet egy illegális "drog" kontójára nyilván nem hangoztatnak!
Az pedig, hogy "rendellenes sejtosztódást okoz" egy hatalmas tévedés, mivel évtizedek során több hivatalos laboratóriumi és klinikai kísérlet igazolta, hogy a rákos sejtburjánzást nem hogy megállítja, de visszafordítja (nem véletlenül 4000 éve ismeretes gyógynövény ez világszerte, csakhogy a gyógyszeriparna k nem érdeke az emberek egészsége, hiszen ha mindenki egészséges lenne, ők nem profitálnának; ergo mióta létezik a globális gyógyszergyártá s, azóta szinte nem találni egészséges embert a Földön)!
Fiatal korban és pszichés betegségekre hajlamos embereknek természetesen nem ajánlott, ezzel egyet értek, hiszen a fejlődő szervezetet nem érdemes stimulánsokkal és különböző szerekkel bombázni, de hangsúlyozom, csak akkor okoz kárt, ha az adott szervezet eleve fejletlen vagy nem egészséges és mint égő gyutacs, kiváltja a hajlamosságot, de önmagában NEM teremt, NEM okoz semmilyen betegséget vagy maradandó károsodást!
Aki nem hiszi, az járjon utána hiteles forrásokból, de addig is, kérem ne tömjük a nép fejét dilettáns baromságokkal! Ébresztő!!!
Tessék konkrétabban tájékozódni!

Néhány érdekes ellenérv:
http://www.origo.hu/egeszseg/20121127-marihuana-rakbetegseg-lehete-rakgyogyszer-a-cannabisbol.html

https://dontworryitsorganic.wordpress.com/marihuana/

http://antalvali.com/hirek/a-vadkender-olaj-meggyogyitja-a-rakot-de-vajon-miert-nem-tudja-ezt-senki.html

http://szabadonebredok.info/kannabinoidok-bizonyitottan-csokkentik-a-rakos-sejteket-nagy-hatassal-vannak-az-immunrendszer-ujjaepiteseben-is/

http://ezoterika22.hu/?modul=oldal&tartalom=1183291

http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/nehezsegekkel_kuzdo_csaladtag/2805/cannabis_-_drog_vagy_gyogynoveny

És végül a "büdös" igazság:
http://szabadonebredok.info/kenderrol-kicsit-maskepp/
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Lemongrab 2016-09-12 20:51
Kedves Anonév! Honnan tudhatjuk, hogy a kedves testvéred a marihuána fogyasztása miatt került abba az állapotba?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Starchild 2014-05-10 06:51
Valojaban csak reszben igaz ez a cikk. Az nem vitas, hogy a vadkendernek komoly gyogyhatasa van mivel nem is olyan regen meg hasznaltak mint gyogyszer csak aztan a gyogyszeripar demonizalta az idiota hippik altal es betiltottak. De mi a gond? Azt nem tudhatjuk, hogy akik szivjak, hogy valojaban mit szivnak mivel sokmindentol lehet kabulni a THC melett. Sajnos nagyon sok vackot arulnak es semmi garancia, hogy meg mit tesznek bele. Nagyon sokat szamit a tisztasaga viszont fust altal bevinni a szervezetbe nemigazan egy szerencses otlet. En leginkabb ahhoz hasonlitanam, hogy elszivni a vadkendert az olyan mintha egy aszpirint dugna fel az illeto a valagaba a fejfajasra es kozben azt "elvezne", hogy mennyire csip. A nagytisztasagu vadkenderolaj igen hatasos gyogyszer sokfele betegsegre es lehet hasznalni mint kenocs vagy pedig szajon kersztul bevenni kis adagokban. Valoszinu nem ugy mukodik mint a palinka, hogy kis mennyisegben gyogyszer, nagy mennyisegben orvossag. Mellesleg aki ert angolul annak ajanlom ezt a filmet: https://www.youtube.com/watch?v=0psJhQHk_GI amiben tobbek kozott az is meg van mutatva, hogy hogyan lehet olajat kesziteni. Tehat a lenyeg, hogy a vadkendert nem szivni kell hanem az olajat kell hasznalni es akkor nem hulyul az ember tole....
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Louis paris 2015-08-08 22:51
Én Louis Párizsban, idősebb 59. egyszer ezen ördögi betegség, az úgynevezett rák ", amikor hallottam a mágikus olaj úgynevezett kannabiszolaj úgy döntöttem, hogy egy próbát. De hogyan lehet ez probléma lett, kerestem, és találkozott az orvosi Rick Simpson olaj, felvettem a kapcsolatot Dr. Rick Simpson Ricksimpsonmedi e-mailben, hogy segített sok beteg kannabisz olaj, ezért adtam próbálja ki, és 5 napon belül, a cannabis olajat szállított az ajtómon, és helyezze hatályon kívül, hogy ő adta nekem utasításokat, hogyan kell használni az olajat. és 3 héten belül a kérelmemet, láttam hatalmas változás az egészségem eddig jó Kezdek erősebb minden nap, minden hála az őszinte orvos.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Herbert Ross 2016-10-14 23:55
Kedves Rick, nem tudom leírni, hogy mit érzek! Ez teljesen elképesztő, és nagy! Köszönöm: Köszönöm szépen. Nem tudom, mit mondjak: Ez a 2016 és én még mindig rákmentesnek néhány év után azt hiszem, hogy hagyja ezt a fantasztikus hírt "elsüllyed" a fejemben egy kicsit: én folyamatosan megköszönöm ismét és again.It mint a magic és am rákmentesnek én még soha nem volt nyűgözve, és boldog az életem! Közvetlenül vele az ő e-mail: Ricksimpsonmedi saját olajat.
Isten áldjon meg minden!

Üdvözlettel,
Herbert Ross
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Brodolf 2017-08-01 17:56
Hát rég olvastam ennyi baromságot! :D
Bizonyos szemszögből vicces de alapvetőlen szomorú, hogy ennyire szűk látókörű a cikk írója de ezt tetézi, hogy még alul informált is.
Egy cikk, vagy blog író aki alul informált, tájékozatlan. :D
Csak arra Google-zatok rá, hogy hány haláleset volt eddig marihuana túladagolásból és mennyi az alkoholmérgezés .
Megsúgom, még senki nem halt bele a marihuanába. A bio szarba meg a szintetikus katyvasztott hulladékba igen de ami a földből nő ki abba még senki.
Rengeteg érvet, sőt kész tényeket vagy akár linkeket is fel tudnék sorolni de teljesen felesleges. Nem akarok én senkit sem meggyőzni de azért nyíltan hazudni sem kellene pláne egy gyógynövényről aminek több ezer éves múltja van.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!