fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Egészség

A kalcium mítosz összeomlása?

Meglepő módon a legnagyobb mennyiségű kalciumot fogyasztó országokban a legnagyobb a csontritkulás előfordulásának aránya. Nevezetesen Kanadában, USA-ban és a Skandináv országokban –mondja David Wolf, a világ egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő étkezési szakembere.

csontváz

A csontsűrűség ugyanis nincsen egyenes arányban a csonterősséggel.  A csontritkulást ellenőrző klasszikus orvosi tesztek a csontsűrűséget ellenőrzik csupán. Csakhogy a csonterősség ennél sokkal több. A csont gyakorlatilag nem más, mint ásványi anyagok egy kollagén rendszerbe zárva. Az ásványi anyagok teszik erőssé a csontot, teherbíróvá, míg a kollagén biztosítja a csont rugalmasságát. Bizonyos gyógyszerek (Fosamax pl.) a csont ásványianyag tartalmát növelik, miközben a rugalmasságát nem. Ezzel tulajdonképpen rontják a csont minőségét, mert sajnos  törékenyebbé teszik azt. Dr Robert Thompson „The Calcium Lie” (A kalcium hazugság) című könyvében azt mondja, hogy mivel a csontok legalább egy tucat ásványból épülnek fel, nagy tévedés ezek közül csupán egyre, a kalciumra kontentrálni, illetve ha ezt tesszük nagy valószínűséggel gyengítjük csontjaink szerkezetét, és idővel csontritkulást idézünk elő.

David Wolf és mások is hangsúlyozzák a nem megfelelő kálciumbevitel számos egészségügyi probléma okozója:

 • Korai öregedés
 • Szív és érrendszeri betegségek
 • Fog és fogínybetegségek
 • Elhízás és diabetesz
 • Alzheimer kór
 • Mell rák és mell ciszták
 • Epekő, vastagbélrák és Crohn-betegség
 • Vesekő
 • Petefészek ciszta
 • Cellulitisz

A nem kívánt helyeken lerakódott kalcium veszélyei

Tovább komplikálja a helyzetet, hogy a nem kívánt helyeken lerakódott kálcium az immunrendszerünk ellen egyfajta pajzsot képez, és otthont nyújt a szervezetbe került nehézfémeknek, rovar és féregirtószerek származékainak és a szervezetbe kerülő műanyagoknak.  Ezért olyan nehéz ezeket a mérgeket kiüríteni a testünkből. És ha már kialakul egy ilyen, az immunrendszer számára alig megközelíthető kapszula bennünk,  természetesen vírusok, baktériumok és gombák is szívesen megtelepednek ott.

csont

Mit tegyünk az egészséges csontokért?

A lerakódásokat nyilván el akarjuk kerülni. Azt is, hogy csontjaink törékennyé váljanak, és veszítsenek rugalmasságukból.  Testünknek nagyobb esélye van a bevitt kalciumot megfelelő módon hasznosítani, ha az növényi eredetű. Hogy néhányat megemlítsünk ilyen például az igazi növényt evő tehenek teje –bármilyen abszurd is ezt kihangsúlyozni, sajnos ma már releváns-, a zöld, leveles zöldségek, a citrus gyümölcsök magjai, a karob, a búzafű, stb.

Louis Kevran, a Nóbel díjra jelölt francia tudós  éveket töltött a szilícium és kálcium összefüggésének kutatásával. Felfedezte, hogy a szilícium és magnézium a szervezetben könnyen hasznosítható kálciummá alakul. Tehát segíthetünk csontjainkon ezek fogyasztásával is.  A szilícium remek forrása például a nyers uborka, zöld paprika, paradicsom és számos gyógynövény, így a mezei zsurló (Equisetum arvense), csalán (Urtica dioica), abrakzab (avena sativa) és az alfalfa.

A lehető legjobb magnézium forrás a nyers, organikus kakaó. Érdemes tehát a minőségi, magas kakaótartalmú étcsokoládét enni -megyek is veszek egy táblával!

A többi, csontjaink és egész szervezetünk számára szükséges 84 ásvány legegyszerűbben a Himalájai sókristályból nyerhető.

Ezek mellett természetesen elengedhetetlen a D és K vitaminok biztosítása is.  Mint tudjuk a D vitamin segít a kálciumfelszívódásban, a K vitamin pedig biztosítja, hogy a felszívódott kálcium a testünkben a lehető legmegfelelőbb helyre kerüljön.

Csonterősítés 8 lépésben

A csonterősítés érdekében tehát többféle elhatározást kell meghoznunk és életviteli változtatást kell kieszközölnünk. Ez a befektetés hosszú távon bőven megtérül majd, ugyanis szívünk, ereink, szerveink és csontjaink egészségéről gondoskodnak.

 1. Vegyünk magunkhoz optimális mennyiségű D vitamint akár napsütésből, akár étkezési kiegészítők segítségével. D vitamin szintünket laboratóriumi vér vizsgálattal ellenőrizhetjük.
 2. Biztosítsunk megelelő mennyiségű K vitamin bevitelt savanyított ételekből, zöld, leveles zöldségekből, nyers tejből és sajtból. Továbbá ha szükséges K2 vitamin szedésével. Egészséges, más gyógyszereket nem szedő felnőtteknek Dr Vermeer maximum 185 mcg napi adagot javasol.
 3. Végezzünk rendszeresen bármilyen a gravitáció vonzása ellen irányuló testgyakorlatot. Például séta, futás, jogging, hegymászás. Ide sorolják a step aerobikot is. Mivel ez kifejezetten traumatizálja a medencefenék izmait, lányok és hölgyek kerüljék.
 4. Fogyasszuk a helyi, friss, teljes és organikus termékeket, legyen az gyümülcs, zöldség, gabona, tojás, hús vagy pasztörizálatlan tejtermék.
 5. Minimalizáljuk a cukor és finomított gabonák fogyasztását.
 6. Érdemes fontolóra vennünk a jó minőségű, állati eredetű omega3 tartalmú étkezési kiegészítők fogyasztását.
 7. Gondoskodjunk elegendő éjszakai, pihentető alvásról.
 8. Végül pedig, ami napjaink változó világában talán a legnehezebb, tanuljuk meg az életünkben minket érő stresszt megfelelő módon kezelni! Ha kell, segítséggel!

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Alex 2014-05-16 13:22
"Felfedezte, hogy a szilícium és magnézium a szervezetben könnyen hasznosítható kálciummá alakul."

És hogyan? Mert ehhez a varázslathoz magfúzióra lenne szükség. Olyan meg élő szervezetben nem túl gyakori.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2014-05-18 12:30
Tyúkoknál végeztek ezzel kapcsolatban kutatást.

Nem kaptak ellenőrzötten olyan takarmányt, ami tartalmazott volna kálciumot, ami a tojáshéj előállításához szükséges. A tyúkok szervezete még is a takarmány más alkotóelemeiből képes volt kálciumot létrehozni. S ugyan úgy tojtak, mint a hagyományos jószágok.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Alex 2014-05-20 22:47
Vagy csak szerencsétlen tyúk a tojás-hoz szükséges kalciumot a takarmány helyett a saját szervezetéből, a csontokból vonja el. Valamint a tojás héja fokozatosan gyengül, ahogy fogy a tyúkból a Ca.
A brit tudósok helyett maradjunk már a valódi tudomány talaján!
Az alkímiát meg hagyjuk meg a régmúltnak.
Kémia óráról nem rémlenek dolgok?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # bibi 2014-07-23 19:51
Regota kovetem a calcium kerdest,a cikk hiteles,
a teljesseg igenye nelkul.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!