fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Egészség

Az elektroszmog, a mobiltelefonok sugárzása csak az osztrákokra hat?

Információs plakátja a mobiltelefonok sugárzásáról a bécsi orvosi rendelőkben.

A bécsi Orvosi Kamara nagy hangsúlyt helyez a mobiltelefonok helyes, egészségünket kímélő használatának ismertetésére.

A bécsi Orvosi Kamara minden bécsi orvosi rendelőbe eljuttatott egy tájékoztató, figyelemfelhívó plakátot, amelyben felhívják a figyelmet a gyakori, kontrollálatlan, hosszú ideig tartó mobil telefonálás veszélyeire.
Biztos, ami biztos alapon felsorolják azt a 10 viselkedési szabályt, amely betartásával a mobil telefonok sugárterhelését minimalizálni lehet.
„Azért döntöttünk ilyen akció mellett, mert az utóbbi idők vizsgálatai, tanulmányai alapján a mobiltelefonok sugárzásának hosszú távú, negatív hatásait nem lehet kizárni.
- hangsúlyozta Walter Dorner a bécsi Orvosi Kamara elnöke.
Az orvosoknak kötelessége felhívni a figyelmet a megelőzés elvére. Ameddig pontosan meg nem tudjuk mondani a sugárzás egészségügyi és hosszú távú hatásait, addig a maximális elővigyázatosság szükséges!”
Dorner megjegyezte, hogy az ajánlott szabályok betartása nem korlátozza az emberek mobilitását és szabadságát.
„Senki nem tudja nekem megmagyarázni, hogy a mobiltelefonnak éjszaka, bekapcsolva az ember feje mellett az éjjeli szekrényen kell lenni, vagy ha híváskor a kapcsolat felépüléséig eltartjuk magunktól a telefont, akkor a kényelmünk jelentősen csökken.”

A mobiltelefonok sugárzása nem olyan veszélytelen, ahogyan a szolgáltatók, gyártók ismételten állítják. Ezért a bécsi Orvosi Kamara azt a döntést hozta, hogy a lakosságot a negatív egészségügyi hatásokra figyelmeztetni kell!

Tíz, az egészségünk védelmének érdekében fontos szabály mobiltelefon használatakor:

1, Alapvetően, amennyire lehetséges csak keveset és röviden telefonáljunk. Gyerekek lehetőleg 16 év alatt ne használjanak mobiltelefont.
2, A telefont híváskor, a kapcsolat felépülése során tartsuk el a fejtől
3, Közlekedési eszközön, autón, buszon, vonaton, metrón ne telefonáljuk. Rossz vételi körülmények között a sugárzás nagyobb!
4, SMS küldésekor tartsuk el a testünktől a telefont
5, Telefonáláskor tartsunk 1-2 méter távolságot más emberektől, mert őket is besugározzuk
6, Mobiltelefont ne tartsunk a nadrág zsebében, mert hátrányosan befolyásolhatja a férfiak nemzőképességét
7, Este kapcsoljuk ki a telefont, sose tartsuk bekapcsolva a fejünk közelében az éjjeli asztalon
8, Ne játszunk mobiltelefonon
9, A headset is problémás, mert a vezeték antennaként vezeti a sugárzást
10,WLAN ill. UMTS is nagy sugárterhelést jelent. Kábelen keresztül internetezzünk, tartózkodjunk a mobil kommunikációs rendszerektől


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!