fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Gyógynövények

Ez a kiváló és olcsó gyógynövény könnyen elérhető a magyar háziasszonyok számára. Fogyasztása rendkívül egészséges, számos gyógyhatása ismert. Persze leghíresebb hűsítő hatása, melyet számos italban és ételben felhasználnak. 


A borsmenta, vagy borsos menta levelét még virágzás előtt gyűjtik be s szárítják ki, évente kétszer. Hazánkban is igen elterjedt növény számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Igen elterjedt mint teanövény, leveléből főzik a teát. Belsőleg használva emésztési zavarokra, felfúvódásra, epe és vesezavarokra használják. A görcsöt gyorsan, mellékhatás nélkül oldja, nyugtató hatású, azonban gyerekeknek, különösen csecsemőknek nem javasolható, mivel mentoltartalma gyomornyálkahártya-gyulladást, csalánkiütést, külső használatával, (például orrkenőcsben) nehéz légzést, légszomjat okozhat.

A gyógyszeripar elsősorban simaizomgörcs-oldó hatása miatt alkalmazza, de nyugtatóként is sok helyütt használják. A nemi szerveken és ajkakon megjelenő herpeszvírust hatékonyan pusztítja.

Alkalmazása
Teában 5-10 percig egy evőkanálnyi levelet áztassunk, forrón fogyasszuk. Meghűlés, orrnyálkahártya-gyulladás vagy légcsőhurut esetén az inhalálás javasolt.

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!