fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Gyógynövények

A fokhagyma az egyik legsikeresebben globalizálódott fűszernövény. Volt rá ideje, hiszen több ezer évvel ezelőttről is maradtak fenn olyan leletek, amik az elterjedtségét mutatják. A Közép-Ázsiából indult hagymaféle az ókori Egyiptomban szent növénnyé vált. Ebben nyilván nem elsősorban érdekes megjelenésének, gerezdes felépítésének volt szerepe, sokkal inkább a felismert gyógyhatásának. Egyiptológusok találtak arra utaló feljegyzéseket, hogy a piramisokat építő munkások napi fejadagjában 4 fej fokhagyma is szerepelt. Tekintettel a járványveszélyre és az építők egészségének, erőnlétének fontosságára, ez bizonyára bölcs döntés volt.

 

Gyógynövényként való megbecsülése az évezredek múltán sem csökkent, sőt az egyik olyan növényről van szó, aminél alapos kutatások alá is támasztották a megfigyelt gyógyhatást. Fertőtlenítő, baktériumölő hatása miatt háborús időkben sebgyógyításra is eredményesen használták, de a hosszú utakra a tengerészek is sok fokhagymát vittek magukkal. A középkori járványok idején még a pestis ellen is hatásosnak tartották, szerencsére ma nem ezért szeretjük.

Annál fontosabb manapság a keringésre, érrendszere gyakorolt hatása. Vérnyomáscsökkentőként szinte mindenki hallott már róla, azonban talán kevesebben tudják, hogy segít rendben tartani a vér koleszterin- és cukorszintjét is. Napi 3 gerezd elfogyasztása már segíthet az érkatasztrófák, infarktus és időskori cukorbetegség kockázatának csökkentésében – természetesen nem az orvosi kezelés helyett. Nagy előnye, hogy egyetlen mellékhatása van, amit viszont bárki kiszagolhat. Ennek ellenére régóta afrodiziákumnak is tartják. Ennek is van alapja, hiszen a fokhagyma tartalmaz olyan anyagokat, amik a női és férfi nemi hormonokhoz hasonlóan hatnak. Eredményes alkalmazásának feltétele, hogy mindketten fogyasszák.

A gyógyhatása nyomán létrejött receptek közül álljon itt egy magas vérnyomás ellen ajánlott fokhagyma tinktúra.

6 fej fokhagyma
6 (bio)citrom
1 liter jó erős pálinka vagy tisztaszesz

Tisztítsuk meg a fokhagymát és vágjuk apróra. A citromot alaposan mossuk meg és héjastul vágjuk vékony karikákra. Lehetőleg vegyszermentes héjú biocitromot vegyünk, mint mindig amikor héjastul használjuk. Fél liter vízbe téve forraljuk fel. Nem kell sokáig főzni, épp csak egyet rottyantani rajta. Öntsük hozzá a pálinkát és alaposan zárjuk le. Két hétig hagyjuk érlelődni, közben időnként rázzuk fel. Utána levesszűrőn szűrjük le, hogy a darabos része ne maradjon benne. A citrom, a felfőzés és az alkohol hatékonyan csökkenti a szagát, nem kell lakatlan szigetre visszavonulnia annak, aki fogyasztja.

Kúraszerűen érdemes használni. A kúra 2x 10 napos, ami napi egy evőkanálnyi betételével kezdődik és minden nap egy kanállal emelkedik az adag. A 10. naptól visszafelé kell végigcsinálni, majd pár nap szünetet tartva át lehet állni napi 1 – 2 kanalas fenntartó adagra. Gyulladásos tünetek, vérnyomás problémák esetén ajánlott, de még egyszer mondom: nem az orvos helyett.

Első közlésként a Kifőztük receptújságban jelent meg, amire az oldalsávi címlapképre kattintva lehet feliratkozni.

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # San 2013-02-14 12:51
A képen miért nem fokhagyma van, ha a cikk a fokhagymáról szól?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2013-02-15 12:44
Jó kérdés! Töröltem is. :)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Szakacs Arpad 2013-02-14 13:16
Kar, hogy en nem igazan tudom megenni :sad:
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Nagy Ernő 2013-02-21 01:25
Tisztel Olvasók!

Közel egy éve foglalkozom egy amerikai biofizikusnő munkásságának tanulmányozásáv al. Munkásságát fantasztikusnak tartom. Sajnos 2009-ben elhunyt. Legutolsó könyvében rendkívül alapos kutatásokra épülő részletességgel leírja, hogyan alakul ki, miként előzhető meg, továbbá hogyan gyógyítható meg az emberiség rettegett betegsége: a rák. A rák kialakulásának folyamata már ismert, okait egyértelműen leírja. Kéthetes rákgyógyító programja van. Leírja, hogy a végső stádiumból is van visszaút és mikéntjére is alapos részletességgel útmutatás ad. Munkássága felbecsülhetetl en értékű a rákban szenvedő emberek és állatok gyógyításában. Az interneten egy vele készített riportban bemutatja elektronikus készüléke segítségével, hogy egy betegének a műfogsora tartalmazza a rákkomplex szennyező anyagait, a polóniumot, a cériumot, a ferrocianidot, a propil alkoholt. Rajta kívül még senki nem írta le részletesen, hogy miként alakul ki a daganatos betegség, és hogyan lehet azt elkerülni és meggyógyítani. Sok mindenre ráfogják, hogy rákkeltő. Valójában nem rákkeltő, csak erős szennyező anyag, mellyel a szervezetnek, az immunrendszerne k meg kell küzdenie. Fantasztikus a gyógynövényes parazitairtó programja, a májtisztító kúrája, mely első állomása a rákból való meggyógyulásnak és megelőzésének is. Mindkettőt megcsináltam. Hihetetlen, hogy mi távozik a májból fájdalommentese n egy éjszaka alatt.
Két elektronikus készüléket alkotott meg. Az egyikkel elpusztíthatók a szervezetbe bekerülő vírusok, a baktériumok, férgek, gombák percek alatt, a másikkal saját maga tesztelheti akár a szervezetébe vagy akár ételeibe bekerülő szennyező anyagokat, parazitákat. Nincs szükség költséges laboratóriumi vizsgálatokra. A biofizikusnőt helyettes munkatársa a világ legcsodálatosab b asszonyának tartja, munkássága alatt több mint ezer daganatos betege volt. Már 1995-ben megjelent könyvében leírja, hogy ha valaki daganatot észlel önmagán, vagy daganatot diagnosztizálta k nála, ne menjen orvoshoz. Jelenlegi rákgyógyító programja sem igényel orvosi hátteret. Mivel a rákkomplex bonyolult, éppen ezért könnye szét is szedhető és alkotó részei már eltávolíthatók a szervezetből. Csak az immunrendszert ne tegyék tönkre!
1995-ben leírja a cukorbetegség okát, azt is, hogy miként lehet meggyógyulni belőle.

Hozzászólásra az késztetett, hogy a biofizikusnő szigorún tiltja a daganatos betegeinek a fokhagyma, a hagyma és a mustár fogyasztását.

Ezen növények egy olyan vegyületet tartalmaznak, mely a szennyező anyagokhoz kapcsol egy parazitát és így a daganat rosszindulatúvá válik, a parazita megjelenésével beindul a sejtek szaporodása, az OPT termelődése, mely tumormarker is egyben.
Jelen hozzászólásomma l, nem kívánok reklámtevékenys éget folytatni, nem akarok bírósági pert a nyakamba venni.
Ha valakit komolyan érdekel a rákgyógyító program, a biofizikusnő munkássága, szeretteit, hozzátartozóit, barátait ki akarja gyógyítani a rákból, szívesen ellátom további információkkal.

A biofizikusnő 1995-ben leírt ígérete:

„Lépjen be egy új világba.
Egy olyan világba, ahol nincsenek krónikus betegségek.
Lépjen ki régi világából.
Egy olyan világból, ahol eddig rabként élt.
Próbáljon ki valami újat.”

30/2357354
onet.hu

Köszönöm, hogy elolvasták hozzászólásomat .

Tisztelettel: Nagy Ernő
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2013-02-21 12:36
Hogy hívják a hölgyet?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # dorset_naga 2013-03-03 22:08
"Egyiptológusok találtak arra utaló feljegyzéseket, hogy a piramisokat építő munkások napi fejadagjában 4 fej fokhagyma is szerepelt..."

szóval ezek a szegény szerencsétlenek építették jól befokhagymázva a piramist! vajon őseink is ezt ették az őshazában...?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # tomi870201 2013-03-06 22:11
Tisztelt Nagy Ernő.
Én is kíváncsi lennék a hölgy nevére.Érdekes ez e téma.Szeretnék róla többet megtudni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2013-03-07 20:46
Dr. Hulda Clark a neve, ha jól tudom.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Nagy Ernő 2013-03-08 08:42
Tisztelt Tomi870201!
Miután a rákfórumon megvádoltak reklámtevékenys éggel és megtévesztéssel , mert a biofizikusnő munkásságát figyelembe véve tanácsot adtam egy 20 éves fiúnak, aki hererák miatt műtétre várt, ezért óvatos vagyok. A moderátor azonnal kitiltott a fórumról. Ha ír vagy felhív a fenti elérhetőségemen , akkor mindent megküldök Őnnek.
Tisztelettel: Nagy Ernő
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!