fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Gyógynövények

Használjátok a természet ajándékait, hogy jobb egészségnek örvendjetek!

 

Kertes házzal rendelkezem. Ezt a kertet rendezem át saját igényeimnek megfelelően. Az a célom hogy étrendem 70% saját magam termelem meg. Anyám sziklakertnek(d ísznővények dzungele-agyfasz) nevezett fogyasztói gondolkodás agytermékéből kialakítottam egy fűszer-gyógynövényes részleget.

Házba beszereztem egy komolyabb víztisztítót. Egykét fűszernővény ott van cserépben az ablakban. Ezzel foglalózó könyvek megvoltam de a leggyakrabban használt növényekről egy füzetet vezetek amit több forrásból írok. A gyógynövényekke l foglalkozva elkezd az ember az egészség felé hajlani és foglalkozni kezd sport-anatómiával, "tápáplálkozásta nnal", antropológiával , kémiával, fizikával, biológiával, törivel(kik-mikor-mit-ettek-hogyan?),nővénytannal. Megváltoztatja életviteled. Szinte minden felhasználható környezetünkben amit fel is használtunk, pl: kóstold meg a füvet(nyilvánva lóan ne az út mellől és ne kendert .stb) és valószínűleg ismerős lesz az íze annak ellenére hogy sem te sem a szüleid nem kóstolgattak füvet. Tápálékkiegészi töt szedek, c-vitamint 1000/mg naponta legalább, konyhasó, szódabikarbóna stb. A gyögynővényekke l való fogalakozás mellet mindenképpen növelnünk kell a kémiai tudásunkat. A bilogiai tanárom ezt mondta még régen: "Aki nem ismeri a kémiát és biológiát ebben a világban az életképtelen" Igazavolt, de ehhez hozzáteszem nem azt oktatta ami a követelmény hanem ez amit felfogott aza 3 ember. Teáimat üvegekben tárolom, ahogy a tisztított és desztillált víz tartalékaimat is. Amiből teát készítek: diólevél, parlagfű, bodza, csollány/csalán, szőlő, gyümölcsök... Szárított leveleket max 1 évig tárolok befőttes üvegben rajtuk az hogy mi van benne és a elraktározás dátuma.
Szerintem ez már lerágott csont de mint egy közember tapasztalataibó l nézve érdekes lehet. Mikor felkeltette a kíváncsiságomat a parlagfű és utánanéztem egy netes blogban olvastam Weixl Várhegyi László cikkét. Amit állított hogy őssejttermelő hatása van tényleg igaza megszűnt a kopaszodásom és sokkal "bársonyosabb" lett a hajam és a színe is erősödött. Regenerációs képességem megnőtt érdemes csicsókával enni, mindkettő nagy hatással bír az ember regenerációs képességére. Edzés kor érdemes használni -teljesítményfok ozó. De ugyanakkor enyhe ajzószer. Két nagy szedési ideje van amikor meg jelen és zsengék a hajtások és amikor megjelennek a spóratokok rajtuk. Jellegzetes savanykás íze van. Klasikus ambrosia íz. Vízzel rágva édes mellékíz tapasztalható. Salátában rendszeresen belekeverem. Egymagában hamar ráun az ember az íze miatt. Száraz nővény égésekor erős szag tapasztalható ami fanatikus módon beveszi magát a ruhák szöveteibe. A teaként ne hagyjuk sokáig benne a leveleket, citromkarikával ízesítsünk vagy akármivel. Hetente max 4 fogyasszunk teaként de ez is ez én mértékem meg ajánlatom. Vannak olyan füves emberek akin nem ajánlják hogy lenyeljük -rágjuk szét a szánkban és köpjük ki majd igyunk. Ugyanakkor europában nem régen jelent meg, Mo.-n 1920 ban azonosították először. Itt nem őshonos nővény. Észak-Amerikából jött ahol őslakók már használták mint gyógynövény.
Ha valakinek felkeltettem a figyelmét az kis adagban próbálja ki várva a reakciót.(mint mindennél ez az eljárás).

 

Saka


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # magdolna 2016-02-22 14:34
Mivel itt tapasztalatokró l van szó, èn azt szeretnèm megosztani hogy èrtisztitásra nekem a fokhagyma-citrom recept precizioval bejött. Megtalálható a rovatban.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!