fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Mérgező szerek
Érdemes megnézni a videót - hogyan terjedt a rádióaktív izotóp Európában, meglehetősen érdekes és egyben ijesztő.
EGY BUDAPESTI ÍRJA:  
 
Emlékszem, május elsején lelkesen felvonultunk a gyerekekkel (nem kellett volna), majd május 2-tõl egy héten keresztül csak keletről fújt a szél, feltartóztathatatlanul, szinte éjjel nappal.
 
Így terjedt a csernobili felhő Európában.Április 26 és május 9 között, 1986-ban.
Titkolták a balesetet. Semmi védekezés nem volt. Most megnézheted, hogy ezekben a napokban mekkora sugárterhelés volt. Hol voltál ekkor? 
 Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Rotshield 2012-05-19 08:35
Valaki vissza tudja tölteni egy másik megosztóra? Megnézném én is...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Scythion 2012-05-19 09:05
beszüntették a videó feltöltőjét, de mindig olyan cég vagy szervezet nevében amiről még azelőtt senki se hallott. Barath és Szasz kft?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # zsakfos 2012-05-19 09:19
"Ez a videó már nem érhető el, mert a kapcsolódó YouTube-fiókot megszüntettük harmadik felek ismétlődő szerzői jogi értesítései miatt. A sértett fél/felek:
Barath es Szasz Kft."

no comment...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # GyógyEgér 2012-05-19 10:31
3 hónapos voltam :-|
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Fénybenjáró 2012-05-19 14:06
Szerintem az igazán sértett felek azok, akik nem lettek tájékoztatva időben a szennyezés mértékéről. Mindjárt nézek egy másik videót.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Mate 2012-05-20 05:01
Azért az is durva, hogy ez CSAK egy, a több 1000 atomrobbanás közül ami itt a földön történt... A többi vajon hányszor lepte be a Földet ???
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2012-05-20 20:27
Tényleg ezen is érdemes elgondolkozni, hogy mikor felrobbantanak valamit ott is szál a szennyezés hetedhét határon keresztül.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+6 # ISZT 2012-05-23 01:27
Éppen felkeltette az érdeklődésemet a téma 8 fajta videó illetve egy kisebb könyvnyi anyagot összeolvastam róla.
Hosszasan lehetne tátogatni előre a tényeket.
Lényeg annyi rengeteg dolog "robbant ott fel a 4-es blokkban és nem az iránytóteremben követték el a legnagyobb hibát. Az az 1000 többi kis kísérleti bomba amiket a sivatagokban robbantottak azok azért nem okoztak ekkora balesetet, mivel hamar eltávolították őket így nem tudott terjedni a sugárzó anyag.

Mivel a sugárzás terjedése volt a téma ami itt a térképen is látható a magasság sajnos nem pedig az lényeges lenne ,ugyanis a szennyezés 2 fontos tényezőnek köszönhetően egyszerűen szinte valósággal elkerülte Magyarországot Az egyik a szél mivel északnyugatra fújta a legnagyobb "dózist", másik pedig a jó öreg kárpátok, őshazánk természetes védőfala ami részben eltérítette részben megemelte a részecskéket így azok nem szálltak le jelentős mértékben magyar hazára. Ha azt vesszük egy alpoki ország Ausztria ami messzebb van onnan 4x akkora dózist kapott mint mi akkor tényleg hálát adhatunk a Jóistennek.
(megjegyzés: láttam már ettől jobb és pontosabb animációt is)

Egy érdekes információt még had mondjak: ugye a 30km-es zóna Прип'ять (Pripjaty) városa körül lakhatatlan Sokak szerint több ezer évig az lesz. Azonban egy érdekes ténnyel nem számoltak amit az ember nem tud begyógyítani azt a természet megteszi. Több környezetvédő is meglepődött hogy hirtelen mennyire elburjánzott a növény és az állatvilág és jóformán meg sem érzik a sugárzást ,mintha immunisak lennének rá. Az előre megjósolt mutációk sem következtek be egykét aprót leszámítva amik javára ki is haltak. Az anyatermészet regenerációs képessége egyszerűen csodálatos. Ez a teremtés igazi csodája.

Áldás Békesség!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!