fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Mérgező szerek

A világ legkényelmesebb készülékei -a mikrohullámú sütők feltétlenül szükségesnek tünnek a mai rohanó világban. Jelenleg a nyugati háztartások legalább 80%-ában vannak jelen a mikrosütők. A legtöbb ember kérdés nélkül használja ezt a konyhai berendezést és gyakran azt hiszik, hogy ez igen ésszerű alternatívája a hagyományos sütő használatának melegítés vagy főzés céljából.

Azonban érdemes kétszer is meggondolni használatát, mert talán ez a legrosszabb dolog, amit étellel tehet az ember.

Nézzük hogyan működik a mikrohullámú sütő és milyen egészséget befolyásoló hatásai vannak

A mikrohullámok elektromágneses sugárzások és az energia spektrum alacsony energia szintjén állnak, közel a rádióhullámokhoz. A hullámokat egy úgynevezett magnetron generálja – ez minden mikrohullámú sütőben megtalálható.

A magnetronok elektromágneses mezőt hoznak létre 2,4 Gigahertzes (GHz) mikrohullámú frekvenciával.

Ahhoz, hogy valami felmelegedjen egy mikrohullámú sütőben, viz jelenlétére van szükség. Ha víz nincs az ételben, a felmelegedés nem jön létre. Ennek az az oka, hogy a mikrohullámok hatására a vízmolekulák az élelmiszerben hihetetlen sebességgel kezdenek el rezegni és ez molekuláris súrlódást okoz, amely végül is elvezet az étel felmelegedéséhez. A víz molekulák szerkezete eközben szétszakad és erőteljesen deformált lesz. Ez a módszer egészen más, mint bármilyen főzési mód.

Ahogy Hans Hertel, egy svájci tudós elmondja:

“Nincs olyan atom, molekula és sejt bármely szerves anyagból álló rendszeren belül, amely képes ellenállni egy ilyen erőszakos, pusztító erővel biró sugárzásnak.” A molekulák szerkezete szétszakitódik, erőteljesen deformáltak lesznek (ún. szerkezeti izoméria jön létre)”

Ki ne használjon mikrohullámú sütőt, és miért?

Senkinek nem szabadna mikrohullámú sütőt használnia. Ez különösen igaz a csecsemők, gyermekek, terhes és szoptatós anyák és bármilyen betegségben szenvedők körére. Az átlagembert már igy is rengeteg más sugárzással bombázza környezete.

Lehet, hogy “Mikrohullámú Betegség”-ben szenved?

Magas szintű mikrohullámú sugárzásnak kitett emberekben az alábbi tünetek léphetnek fel.

 1. Csökkent kognició
 2. Hányinger
 3. Látási problémák
 4. Depresszió és ingerlékenység
 5. Legyengült immunrendszer
 6. Fejfájás
 7. Szédülés
 8. Álmatlanság és
 9. Alvási zavarok
 10. Gyakori vizelés és extrém szomjúság jelenségei

A mikrohullámú betegség első jele az alacsony vérnyomás és lassú szívverés. A későbbi és a leggyakoribb megnyilvánulásai a szimpatikus idegrendszer krónikus ingerléséből eredő stressz szindróma és a magas vérnyomás.

Ez a szakasz gyakran magában foglalja a fejfájás, szédülés, szemfájdalom, álmatlanság, ingerlékenység, szorongás, hasi fájdalom, idegi feszültség, koncentrálóképesség zavara, hajhullás, valamint vakbélgyulladás, szürkehályog, reprodukciós problémák, és a rák előfordulását. A krónikus tünetek között végül a mellékvese kimerültség és az ischaemiás szívbetegség [a koszorúerek elzáródása és a szívinfarktus] lesznek a vezető szindrómák.

Dr. Lita Lee a Health Effects of Microwave Radiation A mikrohullámok egészségre gyakorolt hatásai cimü könyvében kifejezte aggodalmát a mikrohullámok használatával kapcsolatban.

 • Szerinte nyirokrendszeri betegségek és tünetek hozhatók összefüggésbe a mikró használatával, ami annak köszönhető, hogy a szervezetnek lecsökken az a képessége, hogy megakadályozza bizonyos típusú rákos megbetegedések kialakulását.
 • A vérben rákos sejtek kialakulását figyelték meg
 • Megnőtt a gyomor-és bélrendszeri daganatok száma
 • Emésztési rendellenességek és az emésztőrendszer hanyatlása volt megfigyelhető

Az életenergia kimerülése

A nem feldolgozott vagy főzött élelmiszerek természetesen tartalmaznak a napból átadódó élet energiát. A biofotonok a fény legkisebb fizikai egységei, amelyek az élet minden formájában elraktározódnak. A legfőbb biofoton források a természetesen termelt zöldségek és főleg napsütötte, érett gyümölcsök.

A mikrohullámozott élelmiszer gyakorlatilag potenciálisan elpusztítja és kiüríti az ételben lévő életenergiát, és teszi a termékeket teljesen halott és élettelen biológiai masszává. Ezen túlmenően, az étel tápértéke elvész és szinte használhatatlan lesz tápérték szempontjából.

Tény: Teljes körü vizsgálatok után az oroszok betiltották a mikrohullámú sütő használatát

A mikrohullámok használatát először a nácik találták fel annak érdekében, hogy csapataikat a második világháború idején gyors meleg étellel lássák el. Látván, hogy ezek a mikrohullámú sütők új találmányok, az amerikai hadügyminisztérium röviddel a háború után elrendelte, hogy végezzenek kutatásokat az új eszköz megbizhatóságát illetőleg.

A Szovjetunióban miután levezették ezeket a kellő mélyreható kutatásokat, a folyamat végén betiltották a mikrók használatát. A tilalmat azonban később feloldották a Peresztrojka idején.

Vizsgálati eredményeik a következők voltak:

 • Rákkeltő anyagok keletkeztek szinte minden étel mikrózása után
 • A tejben és a gabonában mikrohullámok hatására rákkeltő anyagok alakultak ki az aminosavak transzformálódása által
 • Mikrohullámú sütőben elkészített húsokban rákot okozó vegyületek képződtek, mint pl a d-Nitrosodienthanolaminok
 • Mikrohullámon a gyümölcsök kiolvasztásakor a glükozidok galaktozidokká alakultak, amelyek rákkeltő anyagok
 • Rendkívül rövid mikrohullám expozíció is a nyers, főtt, vagy fagyasztott zöldségekben a növényi alkaloidokat rákkeltő vegyületekké alakitotta át
 • Rákkeltő szabad gyökök alakultak ki mikrózott növényekben, zöldségekben
 • Biodegradáció következtében jelentősen csökkent a B- vitaminok, a C és E vitaminok, az ásványi anyagok és lipotropikumok fellelhetősége.

Az oroszok vezette kutatás végül is nemzetközi figyelmeztetésbe torkollott, miszerint a mikrohullámú sütők igen káros biológiai és környezeti hatásokkal rendelkeznek. A figyelmeztetésben más, hasonló frekvenciájú elektronikus eszköz is szerepel és szó esik a mobiltelefonok káros hatásáról is.

Elbúcsúzhat az étel tápértékétől

A legtöbb tanulmány egyetért egy dologban: a mikrohullámozott étel tápértéke jelentősen kevesebb mint a melegités előtt.

Íme néhány tanulmány amelyek szemléltetik a mikrohullámú sütő káros hatásait.

 • A mikróból kivett brokkoli elveszti jótékony antioxidáns hatásának 97%-át. A párolt brokkolinál ez a veszteség csak 11%-ban nyilvánul meg. Pár fenolos vegyület és glükozinolátok is elvesztek. A tanulmány 2003 novemberében jelent meg a ‘Journal of the Science of Food and Agriculture’ folyóiratban.
 • A spárga C-vitamin tartalma lebomlott, egy 1999-es skandináv tanulmány szerint.
 • Egy másik tanulmány megállapította, hogy a fokhangymában 60 másodperces mikrózás után alig lehetett allinázt találni, amely a fokhagyma elsődleges rákellenes összetevője.
 • Egy japán tanulmány szerint mindössze 6 perces mikrohullámú melegítés a tej B12 vitamin tartalmát a szervezet által felvehetetlen állapotba alakitja át.
 • Egy 1992-es tanulmány megállapította, hogy az anyatej elvesztette lizozim aktivitását, antitestjeit és sokkal megfelelőbb környezetté vált a potenciálisan patogén baktériumok növekedéséhez.

A mikrohullámozott élelmiszer negatív hatást gyakorol a szívre és az egész szervezetre

Hans Hertel, egy svájci élelmiszer tudós vizsgálta először az első mikrózott élelmiszer és emberi fiziológia kapcsolatát. Tanulmányozása során Hertel megállapította, hogy a mikrohullámú sütőben az élelmiszer olyan degeneráción megy keresztül, ami egészségügyi problémákat okozhat.

Ezek a problémák a következők:

 • Emelkedett koleszterinszint
 • Leukociták (fehérvérsejtek) számának csökkenése figyelhető meg, amely mérgezésre utal
 • Csökkent vörösvérsejt-szint
 • Radiolytikus vegyületek keletkezése
 • Csökkent hemoglobin szint, ami vérszegénységre vezethető vissza

Egy másik tanulmány azt találta, hogy a 2,4 GHz-es frekvenciás sugárzás

emelkedett vércukorszintet is okozhat bizonyos emberek esetében. Ez rámutat arra a lehetőségre, hogy a 3. típusú cukorbetegséget többek között elektromos kisugárzás is generálhatja.

Forrásanyag:

http://curezone.com/foods/microwave_oven_risk.asp


forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Scythion 2012-05-20 01:51
http://www.youtube.com/watch?v=s5Zs0a0TOy4
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # GyógyEgér 2012-05-20 07:39
Köszi ez most jól jött! Már évek óta nem mikrózok, de a napokban a lustaságom miatt újra elkezdtem használni. Úgyhogy pont jókor íródott ez a cikk, hogy NE TEGYEM!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Dávid 2012-05-20 10:16
Én pont az ilyenek miatt nem használok és nem is fogadok el olyan ételt, amit mikróban csináltak, vagy melegítettek. Aki egy kicsit is érti azt, hogy mit csinál a mikró. Az még el is kerüli messzire. Engem sokan hülyének is néznek amiatt hogy nem vagyok hajlandó mikrós ételt enni. De inkább legyek a szemükben hülye mint beteg. Egy megjegyzés még a Wi-Fi is ezt a frekvenciát használja ami mára mindenütt ott van.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Bastian 2012-05-22 15:52
Véleményem szerint különbséget kell tenni az étel gyors megmelegítése és a főzés között.

Az egyértelműen káros, ha valaki mikróban készíti el az ételt, tehát abban főz meg húst, zöldséget, stb... elsősorban azért, mert lebontja azokat a struktúrákat a természetes élelemben, ami éppen a legértékesebb része,
Ez viszont nem néhány másodperc alatt történik meg, hanem ha valaki 10-20-30 percig főz benne.
A leolvasztást is azért kell a mikróban a leolvasztó fokozaton csinálni, mert az "kíméletesen" végzi el, nem főzi meg közben az ételt.
Tehát véleményem szerint a 20-30 másodperces melegítés nem okoz kárt az élelmiszerben (évtizedek óta nem voltam beteg, "lekopogom" :)) én is így használom, mióta létezik ilyen készülék. De főzni soha nem főztem benne!

Ennek azért komoly vonzata is lehet, mert ha minden melegítéshez be kell gyújtanom a sütőt vagy a gáztűzhelyet és meg kell várnom amíg bemelegszik, aztán amíg az étel megmelegszik, az jóval több energiát fogyaszt és jóval tovább tart.

Az is fontos, hogy az emberi szervezet képes bizonyos keretek között az anyagok átalakítására. Tehát ha valami szükséges nem áll rendelkezésre egy élelmiszerben, azt képes előállítani másból a szükséges mennyiségben, nem kell azt gondolni, hogy az összes szervezet által használt és szükséges anyagot be kell vinni kívülről a szervezetbe. Amit beviszünk az úgyis le lesz bontva molekuláris szintre, adott esetben átalakítva és utána abból építkezve, amire meg nincs szükség, az kiürül (ez nyilván pl. a nehézfémekre nem vonatkozik).

Ezért véleményem szerint a mikrót nem kell démonizálni (hiszen a hagyományos sütőben is a hőközlés szintén a molekulák rezgéseit növeli), csak ésszel kell használni, mint minden mást.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2012-05-22 18:34
Én azért inkább hanyagolom arra a 30 másodpercre is a mikrót. A káros hatás már kicsiben is káros hatás. Hosszú távon pedig a sok kicsi sokra megy.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Namaste 2012-05-23 08:28
Igazad van. Ennyi erővel már ki sem lehetne lépnünk az utcára, mert tele van a járda kórokozókkal...a levegő káros anyaggal.
ismerek olyan embert, aki évekig vega volt (kb. 15 évig), s azóta szenved az emésztési problémáktól. Mert azt mondták neki, h a hús káros.
Most vmilyen indíttatásból elkezdett húst enni, és csodák csodájára rendbe jött az emésztése.
Szóval mindig a mértékletesség és az ésszerűség a határ. Ha valaki ezt betartja, akkor nagy baja nem eshet.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2012-05-23 17:13
Csak azt kéne ehhez megvizsgálni, hogy az a 30 másodperc mennyi káros hatást rak a kajába.

Jobb félni, mint megijedni. De tőlem nyugodtan használj mikrót, ha úgy vagy vele, hogy egy kis idő nem számít a sugárzásból.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # noPicnic-né 2012-05-23 08:42
Ezek szerint a fejlett országok lakosságának 3/4-ének már rég chemoterápiára kéne járnia.
Gondolom akik nem használnak mikrót, mert annyira félnek a káros hatásától :-), azok nem is vásárolnak a boltokban E-vel telenyomott húsokat, tojást......, hanem maguk termelnek meg mindent a kert végében, és fent laknak a lakatlan hegy tetején......
Puszi Nekik, és jó gyűjtögetést a gázszámlára!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Fénybenjáró 2012-05-23 17:11
A felnőtt lakosság jelentős része öreg korára már kemoterápiára jár.

Mongol ismerős mesélte, hogy mikor pár évtizeddel ide költözött Magyarországra, akkor nem ismerték náluk a rákot, cukorbetegséget , és egyéb problémákat. Ma mikor haza megy azt látja, hogy mindenki daganatos, cukorproblémákk al küzd. Azért, mert a kínaiak elkezdték a szintetikus ételeket az országba szállítani.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!