fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Mérgező szerek

A tobozmirigy által termelt neurohormon, a melatonin valószínűleg kulcsfontosságú szerepet játszik a kisfrekvenciás elektromágneses mezők által kiváltott biológiai folyamatokban. Több tanulmány mutat rá, hogy különböző állatoknál az éjszaka során bekövetkező élettani melatoninkoncentráció-növekedést elektromágneses mezők behatása fékezte. A közelmúlt kutatási eredményei szerint e hormonnak nagyobb a szerepe az ember egészsége és jó közérzete szempontjából, mint ahogy azt eddig hitték.

A tobozmirigy és legfontosabb hormonja, a melatonin funkcióját az orvosok nagyon sokáig figyelmen kívül hagyták. A mirigy a szervezet éjszakai és nappali ritmusát, illetve az évszakonként változó hosszúságú nappalokra való reakciót határozza meg. Így állatoknál például a párzáskészséget és a bunda növekedését befolyásolja. A melatonin a hipotalamuszra (a köztiagy egy részére) hat. A hipotalamusz - a realisinghormonok kiválasztása által fölérendelt szerepet tölt be a szervezet különböző funkcióinak ( hőszabályozás, alvás és ébrenlét ritmusa, zsíranyagcsere, nemi funkciók stb.) szabályozásában.

Harland és Liburdy (1995.) tanulmánya során a melatonin daganatsejt-növekedést gátló hatását egy mellrákos szövettenyészeten mágneses mezővel megakadályozták. Azoknál az állatoknál, amelyek akár hosszabb, akár rövidebb ideig voltak kitéve elektromágneses mező hatásának, minden esetben melatoninszint-csökkenést figyeltek meg. Az elektromágneses mezőnek viszont csak akkor volt hatása a me-latoninkoncentrációra, ha az állatok szeme ép volt. Ezek szerint a fotoreceptor (fényérzékelő sejtek) közvetve felelős az elektromágneses mezők tobozmirigyre kifejtett hatásáért.

A normális napi ritmus hirtelen megváltozásánál, mint pl. olyan utazásnál, ahol időeltolódásra kerül sor, vagy éjszakai munkánál a melatonin kiválasztódása inkább az időtől (óra) függ, mint a sötétség és világosság ritmusától. Ennélfogva lehetőség nyílik a "jet-lag" (az időeltolódásból adódó átállási nehézség), illetve az álmatlanság bizonyos formáinak kezelésére is: ha a kívánt elalvási idő előtt két órával melatonint veszünk be. Egészséges embereknél a napközben bevett melatonin már 0,1 - 0,3 g-os dózis esetén normális éjszakai melatoninszint-emelkedést és határozottan növekvő álmosságot eredményezett.

A leghatásosabb szabadgyökfogó

 A melatonin minden sejtbe be tud hatolni, és így képes ott a szabad gyököket megkötni. A belélegzett oxigén 1-2 %-a roncsoló hidroxilgyökké válik (OH), amely reaktivitása miatt igen gyorsan lebontja a nagy molekulákat, fehérjéket, zsírokat és a DNS-t (a sejt átörökítő anyagát). A melatonin a kísérletek szerint kétszer olyan hatékonyan köti meg a szabadgyököket, mint az E-vitamin, és ötször olyan hatékony, mint a glutátion (endogén gyökmegkötő enzim).

 Egy állatkísérletben patkányoknak karcinogén (rákkeltő) injekciókat adtak, amely nagy mennyiségű szabadgyök képzésén keresztül elpusztítja a DNS-t. Melatonin egyidejű beadásával 99 %-os védelmet értek el a DNS megsemmisítésével szemben. Azok a zavarok, amelyek az éjszakai melatoninszint-emelkedést gátolják, a DNS fokozott oxidatív rombolásához vezethetnek. Tehát a természetes melatoninszint elektromágneses mezők által okozott redukciója nemcsak a daganat növekedését, hanem a rákos elfajulást is elősegítheti.

teljes szöveg: forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!