fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Mérgező szerek

Itt a nyár, végre süt a nap is…ami egyben magasabb UV expozíciót és a fényvédők alkalmazását jelenti. Amit a legtöbb ember nem tud az azonban az, hogy a hagyományos fényvédők sok káros vegyi anyagot tartalmaznak, amelyek valójában növelik a melanoma kialakulásának kockázatát.

A napvédők vegyi elixírek. Gondolkodás nélkül kenjük őket magunkra ….

A strandi és a sport napfényvédők 56%-a oxybenzont tartalmaznak. Az oxybenzon elnyeli az ultraibolya fényt, de beszívódik a bőrbe és összefüggésbe hozták már a bőrrák kialakulásával. Más vegyi anyagok a hagyományos fényvédő termékek köréből a rákot okozó vegyi illatanyagok, parabének, alkoholok, mérgező vegyi oldószerek és kőolajszármazékok körébe tartoznak. A fényvédők testre kenése olyan, mintha egy vegyi keveréket tennénk legnagyobb szervünkre: a bőrünkre. Ez a fő oka annak, hogy a fényvédő valóban több rákos megbetegedést okoz, mint amennyit megakadályoz.

FDA és napvédők

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az FDA nem engedélyezi a természetes napfényvédő összetevők használatát a naptejekben, és / vagy a fényvédő termékekben. Ez nem meglepő abban az értelemben, hogy a fényvédő vegyi anyagok célja az, hogy a vegyipari vállalatok bevételét gyarapítsa, miközben a természetes fényvédőket készítő vállalatok sokkal jobb (és biztonságosabb) termékeit leszorítsa a piacról..

A fényvédő megakadályozza a D-vitamin termelést!

A fényvédők a D-vitamin termelést is gátolják- ami igen káros, tekintve, hogy a lakosság igen nagy százaléka D-vitamin hiányos. A krónikus D-vitamin-hiány valójában elősegíti a rák kialakulását, a téli influenza fertőzések, depresszió, csontritkulás és hormonális egyensúlyhiány mind-mind a D-vitaminhiány számlájára irandóak. Érdekes módon, a rák 50-80%-a megelőzhető azáltal, hogy a szervezet elegendő D vitaminhoz jut.

Javítsuk napellenállásunkat antioxidánsban gazdag ételek fogyasztásával

Antioxidánsban gazdag ételek fogyasztása kiváló módja annak, hogy javítsuk a bőr napsugárzás-ellenállását. Sokkal kevésbé valószínű, hogy leégünk, ha antioxidánsban gazdag gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztunk. Bőrünk abból áll amit elfogyasztunk.

Személyes tapasztalatom is van erről. Tavaly nyáron észrevettem, hogy a sok nyers gyümölcs, zöldség és zöld gyümölcslevek fogyasztása után a bőröm nem égett le úgy, mint annak előtte. Az is érdekes volt, hogy amikor kókuszolajat kentem az arcbőrömre, az arcom sosem égett le, hanem egyszerűen csak bronz színű lett. Nyáron egyébként is nagyon fontos feltöltenünk szervezetünk vitaminraktárait. Úgy tűnik azt is elérjük ezzel, hogy a szervezetünk természetesen ellenállóbbá válik, a bőrre tett természetes növényi olajok pedig megakadályozzák a leégést.  Most már akár órákig tudok a napon tartózkodni és a bőröm nem ég le. Van még egy nyereségünk: a napozás bőr öregitő hatása is kiküszöbölhető a magas tápanyagtartalmú, antioxidánsokban gazdag ételekkel.

A bőrrák többnyire akkor alakul ki, amikor az UV-expozíció krónikus táplálkozási hiányosságokkal párosul, sebezhetővé téve a bőrt.

A sok vegyszerekkel teli fényvédő helyett, próbáljunk inkább az alábbi antioxidánsokban gazdag ételekből fogyasztani:

és hagyjuk hadd szintetizálódjon testünkben D-vitamin.

Az alábbi növényi olajok alkalmazásával pedig vegyszermentesen védhetjük bőrünket.

Itt egy lista a top 10, UV-sugárzás ellen védő tulajdonságokkal rendelkező növényről ( SPF: napfényvédő faktor)

1. Sárgarépa mag olaj: SPF 38-40

2. Málnamag olaj: SPF 28-50

3. Búzacsíra olaj: SPF 20

4. Avokádó olaj: SPF 4-15

5. Kókuszolaj: SPF 2-8

6. Olívaolaj: SPF 2-8

7. Kendermag olaj: SPF 6

8. Mandulaolaj: SPF 5

9.  Shea vaj: SPF 3-6

10. Jojoba olaj: SPF 4

Többször ismételve felvitelüket, akadályozzák a leégést. A természet által nyújtott természetes kivonatok mellékhatások nélkül alkalmazhatók.

Jó napozást!

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+2 # fehér bőrű 2013-07-02 21:52
és vajon hol lehet kapni sárgarépa magolajat...? vagy csak én nem találok?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # ildi48 2013-07-02 21:55
Ez a cikk teljesen elmaradott. Már ezernyi fényvédő van az oxybenzon mellett, bár az említett fényvédőnél tényleg felmerült a gyanú hogy hosszú távon rákot okozhat, de ez egy csepp a tengerben. A titanium dioxid és a cink oxid fizikai fényvédő, fel sem szívódik, hanem lemossuk a bőrről, natúr fényvédőkben, baba fényvédőkben leggyakrabban ez van, semmilyen káros hatása nincs. De már van rengeteg kémiai fényvédő is, sőt, hibrid fényvédő, amik nem okoznak semmi problémát, nincs rákkeltő hatásuk. Sok olajnak van 5 körüli SPF értéke, de ez kb. semmi a mostani naphoz. A top 3 SPF olajról meg szívesen látnék egy tanulmányt, mert szerintem nem igaz, fogalmam sincs, honnan szedte. A napnak meg tényleg ezernyi káros hatása van, és esztelenség fényvédő nélkül napon lenni a déli időszakban, vagy este fél óránál tovább, de ez néha elkerülhetetlen . Érdemes utánanézni a dolgoknak, és nem elhinni mindent.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # fehér bőrű 2013-07-03 22:12
na..., voltam ma a váci strandon. útbaejtettem egy dm-et és ildi útmutatása alapján keresgéltem. és láss csodát a legolcsóbb 50 faktoros fényvédőnek titán-dioxid volt az alapja.
köszi az infót!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!