fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Mérgező szerek

b_200_200_16777215_00___images_A_vros_teflon.jpgTartalmazzák a serpenyők, ruházati cikkek, bútorok, szőnyegek és az ételeink! A teflonban levő perfluoroktánsav (PFOA) határozatlan ideig benne marad környezetünkben és szervezetünkben. Ezen kívül a PFOA egy ismerten mérgező és rákkeltő hatású anyag, a vegyületnek való kitettség pedig fokozott koleszterinszintet, húgysavszintet, praeeclampsiát, szívbetegséget, májkárosodást, pajzsmirigy gondokat, neurológiai rendellenességeket, krónikus vesebetegséget és vese rákot okoz.

Az egyik DuPont gyár az Ohio folyó mellett 1950 óta használja ezt a vegyi anyagot teflon bevonatos termékek, olajálló, tapadásgátló papírcsomagolás (a hamburger és pattogatott kukorica csomagoló papírja) és foltoknak ellenálló textilek készítésére használja. A PFOA elég sok mindenben benne van ami gyürődésmentes, hőálló, foltoknak ellenálló és tapadásmentes.

Az már egy másik kérdés, hogy azon gyerekek vérében, akik az Ohio folyó melletti DuPont vegyi üzem alatt laktak kimutatható volt a PFOA vegyület. A több mint 10.000 gyerek közül akiknek életkora 1-17 év közé esett, és vérükben a legmagasabb PFOA szintet mértek, nagyobb valószínűséggel lettek pajzsmirigy betegek. Természetesen ezek az eredmények csak alátámasztják a korábbi vizsgálatokból származó felnőttek körében mért eredményeket.

A pajzsmirigy hormonok kritikus szerepet játszanak az anyagcserében, a növekedésben és az agy fejlődésében. Ezek a hormonok különösen fontosak a magzati és kisgyermekkori fejlődés során. A pajzsmirigy hormon szintjében bekövetkező változások ezekben a fejlődési időszakokban befolyásolják az IQ-t és a motoros készségfejlődést.

A DuPont-ot megbírságolták a teflon káros hatásainak elhallgatásáért

2005 júniusában az addig már 20 éve tartó ismert egészségügyi problémák okozásáért 5 milliárd USD bírság kivetésére inditott perben a DuPont-ot csupán 16.5 millió USD-re bírságolta az amerikai környezetvédő hatóság.  A mérgező vegyi anyagokról szóló törvény szerint eddig ez volt a legnagyobb közigazgatási bírság, amelyet az EPA valaha is kivetett, azonban még ez is kevesebb, mint fél százaléka volt csak a DuPont cég nyereségének.

Természetesen a DuPont cég nem vállal felelősséget az 1981-es felfedezésben, miszerint a vegyület egy west virginiai munkavállaló születendő gyermekét kárositotta volna meg, felszivódva a placentába és a magzat vérébe.

A készpénz beszél

DuPont az egyik legnagyobb vegyipari vállalat a világon. 2008 és 2010 között több mint 2 milliárd dolláros nyereséget könyvelhetett el, és közel 14 millió USD-t költött arra, hogy kedvezőbb vállalati törvények lépjenek életbe. Miért olyan nehéz megállítani ezt az őrületet?

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: http://www.environmentalhealthnews.org/ehs/newscience/2012/04/2012-0531-kids-high-pfoa-alters-thyroid/

Források: http://naturahirek.hu/mergezo-teflon-bevonat-evtizedekig-elhallgatva/

Kép forrása: http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!