fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Időjárás befolyásolás

Már a második világháború során elkezdték megfigyelni, hogy a repülőgépek hajtóművei milyen időjárás befolyásoló hatással bírnak.

A repülőgépek kondenzcsíkjáról ha biztosat és tényszerűt akarok mondani, hogy ha nem is mérgező, de egyszerűen felhőt csinálnak.

Reggel általában tiszta az égbolt, amíg meg nem jelenik az első sugárhajtású repülőgép a kondenzcsíkjával, majd a csík (szélcsendes időben is) szétterjed, méretében kiterjed és már rá sem lehet fogni, hogy repülőgép csinálta. Alig hiszik a képeimen is, hogy ezt tényleg repülőgép csinálta. Főleg a fátyolfelhők keletkezéséért felelősek, de sokszor a napot is eltakarják akár egy rendesen beborult ég. A borús ég általában rossz hangulatot kelt, és ilyenkor aki teheti inkább bemegy a Tv, vagy számítógép elé. 

Érdemes megfigyelni a kora reggeli égboltot, ahogy a kondenzcsíkokból összefüggő felhőréteg alakul ki még a reggeli órákban.(Mivel, hogy nem sötétítem a szobámat függönnnyel, nekem ezért már sokszor volt szerencsém látni a döbbenetes, mesterséges folyamatot.) 
 A felhők nagy része kondenzcsíkok miatt keletkezik.
           
 
Üdvözlettel: Várhegyi Gergely

Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+7 # sby 2012-09-21 09:26
Munkám miatt már napfelkelte előtt úton vagyok, így látom, hogy ahogy kel fel a nap, megjelennek azok a bizonyos repülők és járják az eget szorgalmasan. Mire az "átlagember" felkel, addigra az ég legtöbbször már fátyolfelhős, így fel sem tűnik neki, mert nem látta milyen tiszta volt előtte. Esetenként nagyon szépen látszik milyen rendszer szerint permeteznek, egymástól egyenlő távolságra futó csíkokkal. Néha szabályos négyzetrácsot alakítanak ki az égen. Véletlen?! Persze. Valószínű a pilóták ötödölőt játszanak. Előfordul, hogy csak bizonyos területek felett permeteznek, akkor látni, hogy a terület előtt nincs csík, a terület fölött van, a cél után megint nincs csík az égen, több sorban egymás mellett. Én a Balaton környékén látok ilyet rendszeresen.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Kassay Gyula 2014-06-30 09:26
Lehetséges,hogy a repülögép kifufogojába vizet fecskendeznek be és ez amikor távozik fagy meg és keletkezik belőle a csik ?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!