fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Mérgező ételek

Megfontolandó a tartalom, ezért továbbítom. Itt az ideje elkezdeni a hazai, vidéki gazdáktól vásárolni!

 


Sziasztok!

 
Nagyon ritkán szoktunk húst enni itthon, a tegnapi nap is ilyen "kivételes eset" volt. Bementünk a Székesfehérváron található budai úti Intersparba, ahol vettünk kettő darab csirke combot, amelyek közül az egyikről lefejtettem a húst, megsütöttem, a másikat meg vissza a zacsijába, és betettem a mélyhűtőbe. A szemetet "nagyjából" szelektáljuk, külön kezeljük a komposztot, és külön az egyéb szemetet. Mivel tegnap este nem volt kedvem kivinni a hidegbe a csonttal együtt a komposzt gyűjtögető tálat kiönteni, így bent hagytam, gondoltam úgysem fog elmászni éjjel. Így is lett, viszont 4 óra környékén, amikor még ugye sötét van, Anikó mondja nekem, hogy: - Képzeld el...világít a csirke a konyhában...
Gondoltam, hogy hát persze, és nem foglalkozom vele nagyon, de aztán kimentem a konyhába, megnéztem, és majdnem földbe gyökerezett a lábam. Tényleg világított a sötétben a csirke csontja, de leginkább az inas része. Elkezdtem dokumentálni a dolgot, fényképeztem. És amikor készen lettek a képek, akkor már az járt a fejemben, hogy ez biztos nem normális dolog? Mármint a mondat nem kijelentő, hanem tényleg kétely merült fel bennem, hogy normális-e ez vagy sem, és az első fele gondolkodtatott el. Aztán arra gondoltam, hogy de még soha nem is hallottam ilyenről, és még nem is láttam soha ilyesmit. Eddig.
Miután ezt mind elvégeztem, gondoltam megnézem, hátha mégis normális a világító csirkecsont. Így internet-google-világító csirke kifejezésre találtam több találtatot is hogy már más is fedezett fel ilyet, sőt egyik helyen még magyarázatot is találtam rá, ezt ide beillesztem:"A nagyüzemekben tenyésztett csirkéket különböző tápszerekkel etetik, hogy húsuk minél hamarabb elérje a kívánt tömeget, az állat mielőbb vágásra alkalmas legyen. Ezzel több probléma is felmerül, de szempontunkból egy a fontos: az állat csontozata az ilyen hirtelen bekövetkező növekedést nem tudja kompenzálni, ezért nyomorék, mozgásképtelen állatokká válnak, még leölésük előtt. Ennek kivédésére csonterősítő adalékot adnak az állatoknak, amely kalciumban és foszforban gazdag. A foszforról tudjuk, hogy sötétben gyenge fényt bocsát ki magából, ha levegővel érintkezik, vagyis elég, ami egy kémiai folyamat. Ez a foszforeszkálás. Egyébként a foszforon kívül sok test képes kémiai változások következtében világítani, pl. a fa, a lomb, különböző húsok(!) is a rothadás bizonyos fokán. Ez az oxigén jelenlététől függ, és fokozódó rothadásnál megszűnik. Valószínűleg ez a két dolog esetünkben összefügg, és ez magyarázza a jelenséget.

A foszfor segít megőrizni a csontok és fogak épségét, valamint minden sejtben megtalálható, hiszen a sejtfalat alkotó foszfolipidek része; szinte minden biokémiai folyamatban szerepe van. Mindennapi táplálkozásunkkal azonban elegendő mennyiséghez jutunk, külön bevitele felesleges, sőt, káros lehet. A foszfor túladagolása veszélyezteti a csontok épségét, súlyosabb esetben veseműködési zavart, hasmenést is okozhat.

Természetesen ez nem zárja ki, hogy más dolog is közrejátszik a jelenségnél, illetve, hogy más káros anyagot is tartalmaz a csirkehús. Ezt azonban csak laboratóriumi vizsgálattal lehetne kideríteni."

Első körben gondoltam arra, hogy Sparba bemegy- ott balhét kiverni, majd kötelezni őket az intézkedésre, hogy terméket levegyék a polcról, bevizsgáltassák azt, és tájékoztassanak minket az eredményről, így a gyártó kiléte kiderülhet, ahol komolyabban el lehetett volna kezdeni az érdemi "munkát", de ezt a cikket és másikakat olvasva, nem járna eredménnyel, így arra gondoltam, hogy inkább tájékoztatok akit csak lehet, és a fellelhető legtöbb médiában megjelentetem a dolgot lehetőségeimhez mérten, és így a másik oldalról torpedózom meg a dolgot. Ami talán hatásosabb, mint balhézni fölöslegesen, ami úgysem az én stílusom.

A képeket egy képgalériába töltöm fel, aminek linkje a következő:

https://picasaweb.google.com/112268079432442631466/Hus?authkey=Gv1sRgCIuIvYGPpsy4nwE

 

spr

 

A fényképek nem manipuláltak, nem is lenne értelme.

Itt mindenkinek azt kell eldönteni, mit támogat a döntésével, azzal, hogy mit vásárol.  Például a kényszerérett gyümölcsöt, vagy idényben a helyi terméket…

 

Ebből mindenki leszűrheti a maga számára a saját tanulságát.


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Ézsiásné Nagy Erzséb 2017-10-05 22:16
Rá kerestem hogy világító csontok, mert várpalotán a spárban vettem egy leves csomagot a kutyáimnak hogy meg főzöm.Adtam a macskámnak egy farhát darabot amit lecsócsált.Reggel 4-kor amikor keltem, a férjem szólt hogy amikor ki ment a konyhába valami a földön világít.Meg néztem és megijedtem mert azt hittem hogy radióaktívitáss al akarnak mérgezni.Azután gondoltam hogy szegény csirke eszi nem eszi nem kap mást és hallal meg fene tudja mikkel megetetik.Most meg nézem máshol vásárolt is világít-e,vagy csak a Spáré.De hogy ez nem normális az biztos!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!