fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Mérgező ételek
A francia Danone legújabb húzása a "Keljföl", először nem akartam hinni a fülemnek, de ma már harmadszorra hallom, orrba-szájba nyomják a tv-ben.
 
 
Nem értem, egyszerűen nem képesek feladni azon tervüket, hogy valódi tejtermék helyett, mindenképpen vizet, savót, permeátumot, vagyis tejipari melléktermékeket adjanak el az embereknek? Tudniillik, ez a francia cég különösen élen jár a megtévesztések, átcsomagolások és silány termékek forgalmazásának területén.
2008-ban már megcsinálták, hogy egyik napról a másikra kiszedték a tejet a kefírjükből, és ugyanazzal a csomagolással, ugyanazon az áron árulták tovább. Aztán hogy, hogy nem, bebukott a termékük és visszacsinálták.
Aztán jöttek sorra a pofátlanság határát nemhogy súroló, hanem távolugrót megszégyenítő megtévesztések a csomagolással. Mint ismeretes, a Danone annyira pofátlan volt, hogy az eredetileg 175 grammos poharát először 150-re, majd 125-re csökkentette. Néhány hónap alatt tehát a 175 grammos joghurt 50 grammot veszített tömegéből, persze az ára változatlan maradt. (Egy "akció" erejéig további 15 grammot csíptek le belőle, és 45 forintért árulták a 110 grammos joghurtot.)
 
 
Még jó régen, a "Könnyű és finom" joghurtcsalád bevezetése is egy szimpla átverés volt. Azért lett "könnyű", mert sokkal kevesebb gyümölcsöt tartalmazott, és tartalmaz a mai napig, mint a többi gyümölcsjoghurt. Ezt a kevés gyümölcsmennyiséget viszont trükkösen hosszú éveken keresztül megtévesztően, kerek- és szögletes zárójelek alkalmazásával tüntették fel a csomagoláson. Kiírták ugyanis, hogy pl. összetevők: "tej, meggykészítmény 6,5% [meggy (40%) ... stb.]"
Így úgy nézett ki, mintha 40% gyümölcs, de legalábbis 6,5% lenne benne, holott csak a "gyümölcskészítmény" egyik összetevője a 40 százalék gyümölcs, vagyis a 6,5% 40%-a az mindössze 2,6%! És ez így ment éveken át, következmények nélkül!
Aztán jött a "Nap mint nap", melyre szavak is alig vannak: elkészült az eperízű fermentált készítmény, amelyben körülbelül annyi volt a gyümölcs, mint a gázolajban.
Egyszerűen csak a Keljföl linkjét akartam átküldeni nektek, de ahogy kerestem a képet hozzá, találom sorra a megdöbbentő és még megdöbbentőbb cikkeket erről a bandáról. Elképesztő!
 
 
 
Ez a keljfölös húzás egyébként (sajnos) tökéletesen beleillik a gátlástalan multik országunkat silány termékekkel való elárasztásának szándékába: tejföl helyett "frissföl", tehéntej helyett "reggeli ital", kakaós tej helyett "kakaós ital", és még sorolhatnánk.
Egyszer már volt (?) Danone-"bojkott" Magyarországon, még emlékszem is, ragasztgattuk a daNOne-matricákat. De úgy néz ki, sz@rt se ért,
A "bojkott" persze nem rengette meg a céget, él és virul, és mint látszik, továbbra is a rosszabbnál rosszabb termékek előállításán mesterkedik. Meddig?
Üdv:
Gábor
 
 
 
Zoom
Zoom
Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+16 # Vadász 2013-04-08 06:29
Activa, egy kis gumiarábikum, egy kis Aceszulfám-K, stabilizátorok...és jobb ha a többit nem is tudjuk. Ennyit erről is.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+9 # Pinkert Éva 2013-04-08 19:55
Nem kellene megvenni! Azért van ennyi szorulással kínlódó honfitársunk !!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+13 # Viki 2013-04-09 12:45
Én már nem is tudom mikor vettem utoljára Danone terméket. Már csak termelőtől veszek minden tejterméket. A debrecenieknek ajánlom figyelmébe Nagyné és Fiait (Kis és Nagypiacon, néhány élelmiszerboltb an fellelhetőek). Nekem ők váltak be. Ha épp nem tudok tőlük vásárolni, akkor a Nádudvari vagy Szabolcstej áruit keresem. Az előbbi meggyes krémtúrója isteni! :)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # lolka 2013-04-09 12:56
Azért naaa, 45Ft-ért mit is várunk????
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+5 # ancsa 2013-04-14 23:10
mindenesetre nem szemetet,
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+7 # a77 2013-04-09 18:57
Megkóstoltuk a keljfölt, ez volt az első és az utolsó doboz ebből a termékből az asztalunkon.
Ebből könnyen leszűrhető hogy mennyire ízlett.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # szero69 2013-04-09 23:08
http://www.40_felett.abbcenter.com/?cim=1&id=40358&PHPSESSID=b6a7d6227668e933837c1d7a6936cca2
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+11 # Urzy 2013-04-11 19:44
Egyszer a munkahelyemen nagyon éhes voltam és a hűtő aljában találtam egy gyümölcsös joghurtot. Ez valamikor az ősszel volt, mikor már hidegebbek voltak a napok. Na lényeg, hogy kibontottam, megkóstoltam. Jó ízű volt, az állaga is megfelelő, így hát megettem. Már az utolsó kanalaknál tartottam, amikor a takarítónő rám szólt, hogy csak nem azt a joghurtot eszen, amit még a nyár elejei hűtőleolvasztás után visszatett, mert az már akkor is lejárt, csak nem merte kidobni, mert nem tudta kié... Hát de! Áprilisi volt a lejárat...
Szetd mi lehet abban a tejtermékben, ami áprilistól őszig nem romlik meg? Mennyi TEJ van benne? Mennyi ÉLŐ FLÓRA???? Mennyi tartósító szer?
Lényeg, hogy nem lett semmi bajon tőle, de többet ilyen márkát nem vettem....
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Fénybenjáró 2013-04-12 12:02
Sok termékre igaz ez a dolog.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # szmalyli 2013-04-13 00:24
Mondjuk az, hogy a termékek súlyát csökkenti, de az árat nem azt úgy hívják, hogy INFLÁCIÓ. Azt is tehette volna hogy árat emel, csak azt ne fogadták volna el az emberek. Ugyan az a hatás, ha ugyanugy 175 grammos lenne akkor meg az lenne a bja, hogy mé' drágább.
Tisztelettel:(n em a Danone-t védve)

Gábor
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+5 # Demeter 2013-04-14 16:05
Annyira silány, hogy hihetetlen.Eddig sem vettük ezután se fogjuk venni semelyik családtagunk.
Házi tejből készítjük a joghurtot és valódi vagy fagyasztott gyümölccsel keverjük + ízesítés egyénileg.Esetleg mazsolával vagy aszalt gyümölccsel esszük! KEVESET DE FINOMAT !
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+9 # Pinkert Éva 2013-04-14 14:36
Kedves Gábor és Kedves Ti-Mindannyian !

Tisztelettel javasolok egy "kirándulást" egy Tejüzembe.
Könnyű lesz utána N E M vásárolni sem Telj-föl sem Fetüdj-le feliratos dobozokat.
Apró megfigyelés: a paraszttól vásárolt tejfölnek egyetlen hibája : nem tudod abbahagyni, míg van a doboz, kis-vödör alján. És alig több, mint 2/3-nyi az ára. Annyira finom. A vaj finom és édes és feleannyiba kerül, mint a bolti mit-tudom-én-mi.
Csak találtok a Közeletekben olyan piacot, ahol tényleg paraszt árulja a SAJÁTJÁT ! Érdemes megkeresni. A parasztasszonny al (-emberrel) aztán megbeszéled, mikor jössz legközelebb : hozni fogja ismét a finomat!! Érdemes ! ! !
Sok sikert !!!
Évi
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Szentágotai Csongor 2013-04-14 14:58
Én már évek óta nem iszom tejet.Az előtt ha megittam a tejet rettenetes hascsikarásom volt tőle.a házi tejet sem merem meginni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Lívia 2013-04-16 08:14
Kedves Csongor! Próbáljon meg savanyított tejterméket (pl. házi tejből aludttejet) fogyasztani! Valószínű tejcukor allergiája van, attól a hascsikarás. A tejcukor elbomlik az aludttejben, túróban, tejfölben, sajtban, így azt a tejcukor allergiások is fogyaszthatják!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Gábor Gábor 2013-04-20 08:14
Ez csak félig igaz.
Marad benne laktóz(csak kevesebb). A boltiban mindenképp. Hogy van-e "mellékhatása" az függ a laktóz intolerancia mértékétől. Van akinél a savanyított termékek is kiváltják a haspuffadást, görcsöket.
Lehet kapni laktózmentes tejtermékeket. Márkát nem írok, de nagy áruházakban hozzá lehet jutni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # lehoczki ági 2013-04-15 22:22
Én házi tejből készítek joghurtot. Mivel joghurt kulturához nem jutok hozzá, egy doboz joghurt felét teszem másfél liter tejhez, így megfelelő hőmérsékleten tárolva egy éjszaka alatt elkészül a családi mennyiségű joghurt. Csak arra kell vigyázni, hogy a megvásárolt joghurt ne Danon termék legyen, ugyanis abból nem joghurtogt fogsz kapni, hanem keserű tejet másnap a reggeli asztalodra. A natur sziszi joghurt is jó. No de a danon!!!!!! az egy moslék.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # RP 2013-04-16 09:25
Már nem azért de senki nem kényszerít rá, hogy megvásárold ezeket a termékeket. Egy dolgot tudok mondani, aki hülye az megérdemli... Én egyszer belekóstoltam a nap mint napba, hát valami eszméletlenül borzalmasnak bizonyult, nem is vettem sohase. Nem a danone-nal van a baj, hanem a sok nevetségesen ostoba honfitársunkkal aki bedől a reklámoknak és önti magába ezt a szemetet nap mint nap.

A másik meg az, amit valaki már írt, hogy ennyi pénzért mégis tényleg mit vár az ember?? Azt hogy kézzel válogatott, minőségi, fahordóban préselt gyűmölcsökből készült joghurtot kapsz? Na ne röhögtess már... Ha csóró vagy, akkor meg inkább ne vegyél joghurtot, hanem menj ki a piacra gyümölcsért Mariska nénihez.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+7 # Fénybenjáró 2013-04-16 19:31
Azért azt is tegyük hozzá, hogy a vezetők és az ellenőrző szervek szándékos mulasztása is áll ennek a sok hulladéknak a hátterében.

Szándékosság van a magyar nép és más népek mérgezése mögött.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Mariska 2013-04-24 19:31
Aki azt írja: ennyi pénzért mit vársz, annak azt tudom mondani továbbra is vásárolja meg, mert olcsó és mérgezze magát tovább. Az illető több mint idióta! Sajnos köztudott, hogy olyan világban élünk ahol az egészségügy, az élelmezés is csak üzlet, minél több pénzt csinálni, ma az ember nem érték hanem eszköz, s minél többet irtani belőlünk, mert sokan vagyunk a világon. Mint pl. Bill Gates is most elment Afrikába beadni a vakcinákat, s azt hirdeti ő milyen jó ember, mert segiteni akar, ugyanakkor ha valaki meghallgatta az előadását ahol kijelenti sőt imára kulcsolt kézzel mondja minél több embert kell elpusztítani és megetetni a sok hirdetésekkel, és csak oltassátok be magatokat, hogy pusztuljatok! Akkor mi a következtetés ebből???Gyilkosok akik a mű vakcinákat kreálják és akik a mű élelmiszereket. Ma az orvosok sem ugyanazok mint régen aki arra esküdött, hogy gyógyítani fog, hanem azért lesz orvos, minél több pénzt húzzon ki a rászorulókból. ÉBREDJETEK!!!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-2 # jósa 2013-04-25 17:56
A vakcina drágább mintha kutat fúrnának, úgyhogy tiszta röhej.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # wiskerton 2013-05-30 13:11
növényi tejeket készitek, sajtot, majonézt, tejfölt, mindent lehet magokból, erről neten találtok írásokat

http://www.fittnok.hu/tag/novenyi-tejhelyettesito

http://www.drtihanyi.hu/cikk/a-tej-elet-ero-egeszseg
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Cucc 2013-08-14 18:06
Hogy hát miért is veszi meg az ember azt a terméket, amiről vagy tudja, vagy nem tudja, hogy mit tartalmaz és mit okozhat? Szerintem az első számú ludas a népbutítás, a reklámok és az ezek általi tudatmanipulálá s. Le vagyunk agyilag tompulva és nem a mi hibánkból. Ezért veszi a sok tudatlan ember meg pl. a Danone-joghurtot, vagy bármilyen ipari hulladék jellegű élelmiszert. Ha mindenki nyitott tudatú és tiszta gondolkodású lenne, rögtön elküldené ezeket a p...éróba.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # laci.hu9 2013-11-10 22:49
Itt van egy internetes hír a gondolatolvasó elektronikus tetoválásról= http://mno.hu/betegszoba/sikeres-gondolatatvitelt-hajtottak-vegre-1190589
Ez most már kezd valósággá válni!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2013-11-11 12:43
Köszi én is elolvastam. Tényleg nem semmi, hogy valójában hol tarthat a technika. Az, hogy erről már nyíltan beszélnek, azt jelenti, hogy ez a módszer kb 40-50 éve a birtokukban van a titkos katonai kutatóközpontok nak. El lehet, vagy talán nehéz képzelni, hogy ma milyen dolgokkal rendelkeznek a háttérerők.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # hangszoros 2014-06-29 22:50
Ifju koromban jobban szerettem a hideg tejet-akkor még üvegben adták- mint a Bambit. Valószinüleg laktóz érzékeny lettem, mert felfúj a tej. Érdekes ha egy kanál mézet belerakok a langyos tejbe semmi bajom. Szombatonként jár ide egy mozgó tej árus. Agics tehenészet tejével. Na az nagyon jó. Az aludtejükben alig van savó. A tejfölük meg mint amit irt itt valaki nem lehet abbahagyni! Nem is drágább mint az auschenba. A hét többi napján különböző helyeken árulják. Akit érdekel rákeress az Agics tejre és megtalálja az időpontokat.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # hangszoros 2014-06-29 23:12
Gyerekoromban jobban szerettem a hideg tejet, mint a bambit. Igaz akkoriban üvegben adták. Aztán jött a zacskós tej, és a felfujodás a tejtől. Egy vegyész ismerösöm szerint a tejsav a zacskóval enyhe cián vegyületet alkot és érzékeny vagyok a ciánra. -Pedig a barack magot kajálom ha van- A mit nem értek: ha egy féliteres csuporba a langyos tejhez egy evőkanál mézet rakok akkor nincs bajom, vagy ha laktozmentest iszok. Szombatonként jár mifelénk az Agics tehenészet mozgó áruda tejjelés egyébb tejtermékekkel. Mindenük qa jó. A tejfölük olyan. hagy nem lehet abbahagyni-ahogy irta itt valaki- Akit érdekel hol vannak a hét többi napján kressen rá az Agics tejre.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # valaki 2014-10-14 14:13
Zsidó cég mit vársz? Persze, hogy él és virul! Az is csalás, amit kérdeznek! Vegyétek és egyétek! Jó sokat, most olcsóbb két forinttal! Lehet sorban állni magyarok! Aldiban és társaiban, ahogy szoktatok! Meg szájat tépni, okoskodni! Az nagyon-nagyon megy! Sajnálom, hogy ilyen képmutató, csak rinyálni bíró, tutyimutyi balfaszok közé születtem! Költözzetek inkább el!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!