fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Mérgező ételek

Ha úgy nőttél fel, hogy a szüleidtől azt tanultad, miszerint a legjobb módja a nap kezdésének a királyi reggeli, és Te magad is egy nagy tál gabonapehellyel kezded a napot- vagy épp csak teljes kiőrlésű vajas kenyérrel-…akkor ideje elolvasnod ezt a cikket.

Ha egészséged gyengélkedik miközben ezt olvasod, valószínűleg a pozitív előrelépés nem közönyöd vagy akaraterőhiányod miatt várat magára, hanem azért mert nem tudod, hogy mely élelmiszerek jók a testednek és melyek nem.

Számos “egészséges élelmiszer” pontosan az ellenkezője annak, amit a ‘Nagy Élelmiszeripar” állít, köszönhetően rendkívül sikeres vállalati hirdetési kampányoknak. Szilárd tudományos okai vannak annak, ha valaki például fogyni szeretne és mégsem tud.

6 úgynevezett “egészséges élelmiszert” vitatunk meg táplálkozástani szempontból

Szelekciónkat  nagyban segítette az az irányvonal, miszerint csak  megnéztük melyek a legnépszerűbb olyan ételek és italok, amiket mindenki- gyermek és felnőtt egyaránt- nagyon szeret. Például a…

Gyümölcslevek

Annak ellenére, amit tévhitként a legtöbben eddig gondoltak, a különböző gyümölcslevekkel számos probléma van, hiába nevezik őket “egészséges” italnak. Fontoljuk meg a narancslé esetét, különösen a bolti narancsléről révén szó.

A legtöbb bolti narancslé valójában egy olyan erőteljesen feldolgozott folyadék, ami kevés hasonlóságot mutat frissen facsart társához. Ahogy Alissa Hamilton a: “Squeezed: What you don’t know about orange juice”( Kifacsarva: amit nem tudsz a narancsléről ) című könyv szerzője magyarázza:

” Először is: a pasztőrözés megtizedeli a narancslé életképességét. Ezután a levet hatalmas tartályokban tárolják azért, hogy biztosítsák az egész évi ellátmányt. Annak érdekében, hogy frissességét megőrizzék, hatalmas tartályokban tartják úgy, hogy az összes oxigént eltávolítják. Ezért minden olyan természetes vegyület, ami a narancs ízt adja, lebomlik.

Egyes vállalatok mesterséges ízesítő csomagokat adnak hozzá a léhez, amelyek alapvetően kémiai parfümök. Az egyik igen gyakori ilyen adalékanyag az etil-butirát. Ha 60 napnál tovább tartható el a polcon az adott gyümölcslé, akkor gyanítani lehet, hogy erősen feldolgozott cukros löttyel van dolgunk. Bár hozzáteszem, már azt sem lehet elmondani róluk, hogy cukrosak lennének. A legfőbb bolti adalékanyag ezekben a levekben már nem is a cukor, hanem a sokszoros egészségügyi problémával összeköttetésbe hozható kukorica szirup.(A glükóz-fruktóz szirup csökkenti a tanulási képességet és a memóriának sem tesz jót ) És akkor még nem is említettem azt a tényt, hogy rengeteg gyümölcslé van tele sérült gyümölcsről származó penésszel.

Még a friss, tiszta narancslének is nagyon magas a cukortartalma, amely elkülönül a jótékony rostoktól, és így káros az egészségre. Egy 3 dl-es pohár körülbelül 8 teáskanál cukrot tartalmaz. Egy doboz kólában 10 teáskanál cukor van.

A szervezet ily módú szokásos cukorba fojtása növelheti a köszvény, a magas vérnyomás, szívbetegség, vesebetegség és számos más komoly egészségügyi problémák kockázatát. A legtöbb kereskedelmi gyümölcslé elfogadhatatlanul magas mennyiségű arzént is tartalmaz.

Jobban járunk, ha a gyümölcsöt egészben fogyasztjuk el. Ez kisebb problémát okoz, mert a cukor kötődik a rostokhoz-és antioxidánsokhoz. Ha gyümölcslét szeretnél inni, aranyszabály az, hogy készítsd el inkább otthon magad egy gyümölcscentrifuga segítségével.

Teljes kiőrlésű búza és más gabonafélék

Ellentétben azzal, amit már évek óta hallunk, még a teljes kiőrlésű gabonáról is elmondhatjuk- természetesen jelentős tudományos bizonyítékok alapján-, hogy gyakran több kárt okoznak a szervezetben, mint hasznot. A gabona gyakran sok olyan “anti-tápanyagot” és lektint tartalmaz, amelyek károsíthatják a bélt. A gabona rostos része: a korpa tartalmazza valóban a legtöbb anti-tápanyagot. Ezek az összetevők okozhatnak gyulladást, intesztinális permeabilitást, vagyis “szivárgó bél” tüneteket.

A búza és az egyéb glutént tartalmazó szemek a legrosszabbak a gabonafélék csapatában. A búzacsíra agglutinin tartalmáról (WGA) már megállapították, hogy gyulladást okozó, immunotoxikus, kardiotoxikus és  neurotoxikus, áthalad a vér-agy gáton és zavarja a neurotranszmitter funkciókat.

Glutén intolerancia lehet a gyökere számos krónikus betegségnek, köztük számos neurológiai és pszichiátriai betegségeknek, mint a depresszió, ADD / ADHD, skizofrénia és az Alzheimer-kór. Sokan szenvednek glutén intoleranciában, és nem is tudnak róla. Ez pedig egy elég alattomos betegség. Fontos megértenünk tehát, hogy minden típusú gabona hozzájárul az inzulin és leptin rezisztencia kialakulásához, vagyis kiváltó oka lehet a legtöbb- ha nem az összes- krónikus betegség, cukorbetegség és rák kialakulásának.

Ne gondold azt, hogy minden olyan termék, amely címkéjén ” gluténmentes” vagy” alacsony “szénhidráttartalom ” áll, jó a testednek. Közülük nagyon sok erősen feldolgozott elemeket tartalmaz, ily módon nem táplálóbbak, mint az átlagos chips, vagy édes keksz. Sajnos sok gyorséttermi étel, készétel és “junk food” sok olyan vegyület kombinációit tartalmazza, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy növelje az étel iránti sóvárgás-, közben pedig kioltsa a telítettség érzetét az agyban.

Sportitalok és müzli sport szeletek

A legtöbb átlagos sportital felesleges pénzkidobás, egyszerű “ital-hulladék”.  A legtöbb sportital olyan összetevőkkel van tele, amik többet ártanak mint használnak, többek között: kukorica sziruppal, nátriummal, mesterséges színezékekkel és aromákkal. Jobban járunk, ha saját elelktrolit italt készítünk.

Azt is érdemes tudnunk, hogy a sportitalok akár 30-szor erősebb eróziót eredményeznek a fogakban, mint a víz. A fogmosás sem segít, mert a citromsav lágyabbá teszi a fogzománcot, mégpedig olyannyira, hogy az már egyszerűen fogmosáskor is megsérülhet. Javaslom, helyettesítsük sportitalunkat kókuszvízzel, amely tele van jótékony tápláló vegyületekkel, beleértve a természetes elektrolitokat, enzimeket, nyomelemeket, aminosavakat és antioxidánsokat. (Készíts saját elektrolit italt)

A kókuszvíz gyulladáscsökkentő és vérnyomáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, így tökéletes “sportital.” Azonban még a kókuszvíz is tele van cukorral, és ideális esetben ennek fogyasztása is csak szaunázás vagy tartós kardio edzés után ajánlott.

A legtöbb kereskedelmi energiaszelet olcsó szójafehérjét, kukorica szirupot, szintetikus vitaminokat és élelmiszeripari hulladéktermékeket tartalmaz.

Növényi olajok és margarin

A mai mérgezett világban a növényi olajok masszív túlfogyasztása folyik, nagyrészt a telített zsírok évtizedek óta folyó démonizálása miatt. Ahogy az állati zsírok teljes elkerülése folytatódik, az emberek egészségtelen mennyiségű magasan finomított növényi olajokat, kukorica, szója, repce, napraforgó olajat fogyasztanak. Sajnos ezek mindegyike ultra- feldolgozott és gyakorlatilag semmi tápértékkel nem rendelkeznek. Ettől az étrendtől az omega-3 és omega-6 zsírsavak egyensúlya megbomlik, ami a krónikus gyulladás hajtóerejévé válik.

A szójaolaj a legrosszabb növényi olajok egyike. Függetlenül attól, hogy részlegesen hidrogénezett, szerves, vagy újabb szójabfajtákból készült szójáról van szó, a szója ösztrogéntartalma hormonális diszfunkciót és káoszt okozhat a szervezetben a sejtek szintjén. A világon termesztett szója több mint 90 százaléka GMO, ennek eredményeként veszélyes szinten tartalmazza a glifozát nevű herbicidet, igy növelve a toxicitás veszélyét. A glifozát fenyegeti a globális élelmiszerellátást

A margarin alapvetően “szívroham egy kanálban”: tele transz- zsírokkal (amik a növényi olajok szilárddá tételének, a hidrogénezési folyamatnak köszönhetők). A transz-zsírsavak hozzájárulnak a szívbetegségek, a rák, csont problémák, hormonális és meddőségi problémák, alacsony születési súly, növekedési problémák, tanulási nehézségek kialakulásával.

A bio vaj ( a füvet legelésző tehenek tejéből) lenne viszont az igazi egészséges élelmiszer-megtöltve vitaminokkal, ásványi anyagokkal, zsírsavakkal, CLA-val és sok olyan más tápanyaggal, amire a szervezetnek szüksége van.

Alacsony zsírtartalmú-és zsírmentes ételek

Az alacsony zsírtartalmú étel fogyasztási őrület az egyik legnagyobb kárt okozó táplálkozási divat volt a történelem folyamán, több tíz millió krónikus betegséget hagyva maga után. Az az ötlet, hogy az összes zsír (főleg az állati eredetű) rossz az emberi testnek, nem más, mint egy téves elképzelés- ami “beragadt” a nyugati kultúrák tudatába.

Természetesen, ha el akarjuk kerülni a korábban “egészségesnek” tartott erősen feldolgozott növényi olajok fogyasztását, amelyek túl sok omega-6 zsírsavat tartalmaznak, egészségesebb alternatívaként ki lehet próbálni az állati zsírokat. Megint nem a hormonokkal táplált, hanem a háztáji gazdaságokból származó állati zsírokról van szó, amit csak termelői piacokon érdemes beszerezni a nagy bevásárlóközpontok helyett. Számos fontos egészségügyi előnyöket rejtenek magukban ezek az ételek. Tény, hogy a szervezet nem funkcionál tökéletesen telített zsírok nélkül! Szükségesek a sejtmembránok, az immunrendszer, a szív, az agy és egyéb szervek működéséhez. Sőt, egy újabb “mérföldkő” a legújabb tanulmányi eredményekben az a meggyőző bizonyíték arra vonatkozóan, hogy nem a zsirok mennyisége, hanem a minősége számít. A mediterrán étrend szívre-és érrendszerre gyakorolt előnyei igen jelentősek.

Amikor a zsírokat eltávolítják az ételekből, gyakran az történik, hogy az ízetlen és állagtalan marad. Így a gyártóknak cukorral, nátriummal-és különböző más vegyi anyagokkal kell betölteniük az űrt, mégpedig ezekből elég nagy mennyiségben.

Ígyhát azt tanácsoljuk, hogy maradjunk a változatlan élelmiszereknél, beleértve a teljes zsírtartalmú, pasztőrözetlen tejet. Sokkal jobb a testednek, és az íze is sokkal finomabb! (Egy pohár tej akár 20 vegyi anyag koktélját is tartalmazhatja)

Reggeliző gabonapelyhek

Ha szereted a napodat gabonapelyhekkel (Mik azok a különféle gabonapelyhek amiket reggelire fogyasztunk?) indítani, akkor jobb ha tudod, hogy legtöbbjükben rengeteg a mérgező összetevő és reklámjuk a TV-ben nagyon megtévesztő. Természetesen, az első probléma az, hogy ezek mindegyike gabona alapú, amiről már beszéltem. Rengeteg reggelizőpehelyben találtak már mérgező növényvédő szerek maradványait, rákkeltő vegyszereket és géntechnológiával módosított összetevőket. A reggeli teljes elhagyása vagy gyümölccsel helyettesitése is megfontolandó, a szervezet természetes méregtelenitési ciklusai miatt. Testünk délig méregtelenitő módban van.

De várjunk csak, nem azt tanultuk hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése? Hogy reggelizz úgy mint egy király stb. stb. Nos,  mára már úgy tűnik ez a tévhit is megdőlt. Lenyűgöző új kutatás azt mutatja, hogy ennek egész másképp kellene lennie. A reggeli kihagyása csökkenti az éhségérzetet, serkenti az anyagcserét, stabilizálja a vércukor- és az inzulinszintet a nap folyamán. A megfelelően végzett időszakos böjtök valójában csak segítenek megszüntetni a legtöbb étel utáni sóvárgást, és az ideális testsúly elérését.

Megoldás: Válassz Valódi Ételt a felsoroltak helyett!

Ami organikus, helyi termelésű és nem a szupermarketek polcairól származó készétel.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Antonov 2013-09-17 06:36
Ennek egy része biztosan hazugság, mert például a középkorban vagy az újkorban a kenyér és a gabonák voltak szinte az egyetlen táplálék.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # akas 2015-01-22 21:22
ezt gondold át még1x. v nézd meg a magyar királyság gazdasági felépítését.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # GyógyEgér 2013-09-17 07:47
A naturahirek egy újabb gyöngyszeme. Köszönjük, de nem kérünk többet belőlük. Talán az egyetlen oldal, ahol információkkal és dezinformációkk al egyszerre bombáznak bennünket.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Fénybenjáró 2013-09-17 19:22
A teljes kiőrlésű liszt egészséges! ...vagy tévedünk? A gabonafélék fogyasztásának veszélyeire már évek óta figyelmeztetnek egyes kutatók, kiemelve a glutén és lektin túlzott bevitelének negatív hatásait.

A mai búzafélék már nem azok amit őseink is fogyasztottak. A nemesítések következtében a WGA lektin (a gabonafélék önvédelmi mechanizmusa a rovarok és gombák ellen) és a glutén (összeragasztó képessége tartja egyben a kenyeret) koncentrációja is nagy mértékben megnövekedett a növényekben. Mindkét fehérje beleavatkozik a bélflóra megfelelő működésébe és így csökkenti a tápanyagok megfelelő felszívódását aminek következtében az immunrendszer gyengül és súlyos betegségek kialakulásához vezethet. Dr. Mercola orvos – szakíró szerint az embereknek, csak előnyük származhat abból, ha étrendjükből elhagyják a teljes kiőrlésű gabonát illetve a búzaféléket.

http://antalvali.com/hirek/teljes-kiorlesu-liszt-belflora-lektin-fogyasztas.html
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+7 # Fahrergabor 2013-09-18 18:36
Meg tudom erősíteni Fénybenjárót a mai agyonnemesített és sokszorosan feldolgozott gabonával van a baj. Az ember soha nem evett ilyen sok szénhidrátot, csak nézzétek meg egy áruház polcain a kínálatot! Most olvasom Szendi Gábor Paleolit táplálkozás kezdőknek cimű könyvét és Ő is ezeket írja. A zsidó táplálkozás is közel áll a paleohoz nézzétek meg a kóserbolt kínálatát! Csak velünk etetik a betegséggyártó élelmiszereket, illetve velem már nem...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Laci019 2015-02-01 23:25
Na igen , emlékszek amikor dietetikus ismerősöm a margarint érdugónak nevezte.
Reklámokkal nem tudom mi újság , mert 2011-ben néztem utoljára tévét gondolom sok változás nem történhetett. Nekem van saját kertem is , különösebben nem szorulok a boltokra.
Ajánlanám ezt a 2 videót , elég jól feszegeti a témát : https://www.youtube.com/watch?v=U8O3Qj3KZNw
https://www.youtube.com/watch?v=qSrT5MTmR4g
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!