fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Mérgező ételek


Hazai termelőktől vegyél kezeletlen tejet, ha fogyasztani szeretnéd!

Bár a reklámok elhitették velünk, hogy annál jobb a tej minél kisebb a zsírtartalma, a valóság azonban ennek pont a fordítottja. Annál értéktelenebb a tej, minél kevesebb eredeti összetevőt tartalmaz.

A bolti tejről mondják, hogy temperával színezett fehér víz. Minden értékes anyagot a tejipar kivon belőle és készít belőle egyéb tejtermékeket. Természetesen azokat is teli nyomva adalékokkal, hogy még gazdaságosabb legyen a számukra az előállításuk. Így a tejben már semmi értékes nem marad.

 

 

Maga a hőkezelés értéktelenné teszi ezt a táplálékunkat. Végeztek egy kutatást, amely során borjakat két részre választottak.

Az egyik csoport kapta simán az anyja tejét. A második csoportot pedig felforralt tehéntejjel tápláltak. A forralás hatására az értékes vitaminok és összetevők átalakulnak, lebomlanak, így a második csoportba tartozó borjak mind elpusztultak.

Szóval ennyit az ultra pasztőrözött és homogenizált tejekről..., amik a reklámok szerint olyan egészségesek!
Fogyasztanak pasztörizált, kereskedelmi tejet? Ha nem, akkor szerencsések. Mert ha igen, orvosi kutatás azt mutatja, hogy a tejfogyasztóknál gyakrabban előfordul a vérszegénység, migrén, puffadás, emésztési zavarok, asztma, prosztatarák, és számos potenciálisan halálos allergia. A hírességekkel teletűzdelt tejbajuszos reklámok mind azt sugallják, hogy a tej jó nekünk, gazdag fehérje, kalcium és vitamin forrás.


Amit a tejipar elfelejt hozzátenni az az, hogy mennyiféle veszély leselkedik ránk egy ártalmatlannak tűnő pohár fehér tejben. A tejes bajusz valójában egy krémes nyálka réteg, élő baktériumokkal és gennyel.

A Johns Hopkins kórház korábbi gyermekosztály vezetője, Dr Frank Oski, könyvet is írt arról, hogy a tej mennyire ártalmas. A gyermekek minden második egészségügyi problémájáért a hormonokkal teli kereskedelmi tejet teszi felelőssé.

Hat éves kor alatti gyerekek fülgyulladását a tej indukálja, és a tej fogyasztása az első számú oka a csecsemők vashiányos vérszegénységének- állitja az American Association of Pediatrics, az Amerikai Gyerekgyógyászok Szövetsége.

A tej még faji kérdés is. Az afro-amerikaiak közel 90 százalékából és a legtöbb latin, ázsiai és dél-európaiból hiányoznak a laktóz (tejcukor) megemésztéséhez szükséges gének. A tejipar válasza klasszikus: az általuk indított új kampány azzal érvel, hogy a “nem-fehérek" képesek megemészteni a tejet, ha a nap folyamán kis kortyokban fogyasztják. Persze egy virágzó iparág alapult a laktóz- intolerancia kezelésére, amelynek bevétele évente 450.000.000 USD.

A laktóz intolerancia a leggyakoribb “élelmiszer-allergia", de allergiának hívni ezt a jelenséget annyi, mintha trivializálnánk azt a tényt, hogy a világon a legtöbb ember biológiailag nem képes megemészteni a tejet.

Nincs olyan állat a világon, amely tehéntejet iszik. A kisborjú sem teszi többé, az elválasztás után. Az embernek miért lenne rá szüksége? A néhai Dr. Benjamin Spock, a gyermekgondozás atyja is felszólalt az ellen, hogy a gyermekeket “tehéntej ragasztó"-val itassák, mondván, hogy vérszegénységet, allergiát, cukorbetegséget okozhat és hosszú távon elhízáshoz és szívbetegséghez vezethet.

A sokat magasztalt tejfehérjéből a legtöbbet a kazein tejfehérje tartalmazza- ami a kereskedelmi ragasztó nyersanyaga is. Emészthetetlen, ráragad a bél falára és blokkolja a tápanyagok felszívódását.

Ahogy korábban hallottuk, a tej: “Élet, Erő, Egészség"És főleg a növésben lévő gyerekeknek milyen jó, hogy a tejben sok a kalcium. Nos, ezek az állitások mára már kártyavárként omlanak össze. Harvard tanulmányok bemutatták, hogy a tej fogyasztásával egyenes arányban nő a csontritkulás és csonttörés veszélye. Hiába is, aki nem eszik zöld leveles zöldségeket, az kalciumhiányos lesz. A csontritkulás azért fokozott a sok tejterméket fogyasztóknál, mert a túlzott fehérjefogyasztás kioldja a kalciumot a csontokból. Igaz ez általában minden állati fehérjére. Egy vizsgálat szerint az állati fehérjéket fogyasztó nők körében majdnem négyszer gyakoribb volt a csonttörés, mint a vegetáriánusok között. A teljes tej szárazanyagának 55 százaléka telített zsírnak minősül. Ennyi zsír és fehérje nem feltétlenül kell az emberi szervezetnek, főleg nem a szívnek és az ereknek.

Dr. Robert Cohen egy non-profit tejipar ellenes szervezet alapitója, azt állítja, hogy az asztmás halálesetek számában bekövetkezett drámai 52 százalékos növekedés New York-ban kisiskolásoknál egybeesett a többlet tej, sajt, vaj iskolai reggeli és ebéd programok bevezetésével.

Van is egy közvetlen kapcsolat a tejfogyasztás és a prosztatarák között is, afro-amerikaiak körében, akiknél ez a betegség fordul elő a legmagasabb arányban. Egy tanulmány kimutatta, hogy azok a férfiak, akik naponta három vagy több pohár teljes tejet ittak, nagyobb eséllyel lettek prosztatarákosak mint azok ,akik egyáltalán nem ittak tejet.

Európában ugyan tiltott a tejelő szarvasmarhák növekedési hormonnal való kezelése -, de a tehenek betegség esetén, (pl. tőgyfertőzés) szoktak kapni szintetikus antibiotikumokat. Az antibiotikumok pedig megjelennek a tejben is, tovább feszítve az emberi ellenállóképesség határait.

Eljött az az idő, amikor a tejiparnak is szembe kell néznie azzal a fajta vizsgálattal, amivel manapság a dohányipari vállalatok szembesülnek.

Forrás: Internet


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+1 # Hunnia 2013-11-08 16:17
Nem kellene már ezen az oldalon is parasztvakításb a kezdeni. Még hogy a tej ártalmas? A bolti lehet, de én falun élek, falun is nőttem fel. A többség fogyaszt tejet és csöppet sem vagyunk kevésbé egészségesek, mint azok, akik nem fogyasztanak tejet. Nincs tömeges csonttörés, csontritkulás előfordulás. Nekem személy szerint életemben nem volt csontom eltörve.
A tej is Isten ajándéka, amit azért adott, hogy az ember felhasználja az étkezéséhez. Rossz dolog nincs a természetben, csak rosszul használt dolog.
Az pedig miféle forrásmegjelölé s, hogy "internet"?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2013-11-10 12:59
a cikk a bolti tejre vonatkozik. A táblázat is különbséget tesz a kettő között.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Hunnia 2013-11-10 14:01
A táblázat szerintem utólag lett hozzáadva az íráshoz.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2013-11-11 12:47
Most azt is kérdés, hogy milyen tejre vonatkoztak a kutatások? A boltira, vagy a nyers tehéntejre... Az biztos, hogy a házi tej, ami tej. A többi meg valami kutyulék. Termelői tejet fogyasszanak az emberek, ha tényleg tejet akarnak inni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-1 # Ayvee 2013-11-08 18:40
"A csontritkulás azért fokozott a sok tejterméket fogyasztóknál, mert a túlzott fehérjefogyaszt ás kioldja a kalciumot a csontokból. Igaz ez általában minden állati fehérjére."
Ennek az állításnak azért utánna kéne járni. Ha ez igaz volna a testépítők csontjai úgy törnének mint a ropi. Ők fehérjéből horror mennyiséget visznek be nap mint nap. Szóval... Ha még abba is belegondolunk hogy a csontrendszerük egy-egy edzés alatt mekkora terhelésnek van kitéve akkor beláthatjuk hogy ez az állítás igen csak ingatag lábakon ál. És ezért talán a cikk hitelessége is megkérdőjelezhe tő.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # maja0921 2013-11-09 19:12
Húha meredek téma.Bár több helyen is olvastam erről.De az ember olyan, hogy ezt nem akarja elhinni, hisz mindenki szereti a tejet, nagyon nehéz lesz ezt megfelelően kommunikálni a társadalom felé.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!