fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Mérgező ételek

Jobb, ha gyógyteákat fogyasztasz. Még jobb, ha saját magad által, megfelelő időben begyűjtött gyógyteákat iszol!

 

Amikor a teákról olvasunk, általában azt olvassuk, hogy az tele vannak antioxidánsokkal, és még a rák elleni küzdelemben is segítenek. ”Csupán egy csésze tea elfogyasztása naponta csökkenti a bla,bla, bla esélyét 50%-kal …” Bár a sok előnyös tulajdonságot nem vitatjuk, azt viszont tényként közölhetjük, hogy bizonyos tea márkák többet ártanak, mint használnak. Az igazsághoz hozzá tartozik a teafogyasztás pro-és kontra mérlege  is.

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWBOJqh_4Syh1schx7b2xQ5MNP-2apqkASG25rXjXIi3vxW_lf

Amikor a teák tele vannak rákkeltő növényvédő szerekkel, vajon kiegyensúlyozódik-e a bevitt szennyeződés negatív hatása azzal, hogy az adott tea mondjuk: rákellenes hatású? Vajon a toxikus tulajdonságok kioltják a jótékony tulajdonságokat?

Lelkes tea fogyasztó voltam eddig és mondanom sem kell, nagyon megdöbbentett és mélységes csalódással töltött el az, amikor megtudtam, hogy épp a kedvenc márkájú teáimnak a legmagasabb a növényvédőszer tartalmuk.

A sok ilyen márkájú teát úgy tartjuk számon, hogy azok előnyösek az egészségre, de a teák gyártói nem tesznek semmit annak érdekében, hogy ellenőrizzék a bennük lévő méreganyagok mennyiségét. Itt van egy másik egyértelmű példa arra, amikor a profit kerül az emberek egészsége elé.

Vessünk egy pillantás arra a néhány teamárkára, amely a legnagyobb mennyiségű növényvédőszert tartalmazza.

A “Celestial Seasonings” az egyik legrosszabb a teák közül, ami különösen elszomorít, mert mindig is szerettem ezt a teamárkát. Egy Eurofins nevű cég (világszerte működő analitikus, tesztelő cég) szerint a Celestial Seasonings növényvédőszer tartalma meghaladja az amerikai szövetségi határokat. Miért lenne a Magyarországon kapható márka más? Figyelembe véve az összes toxint/ mérget a teákban, nagyon aggasztó a gondolat, hogy az emberek nap mint nap saját magukat mérgezik velük.

Lehetséges, hogy amikor- példának okáért- 1969-ben a Celestial Seasonings nevű tea megjelent a piacon, akkor teljesen természetes és méregmentes volt, hiszen a világon nem használtak annyiféle permetezőszert. Valószínűleg ez lehetett az alapja annak a meggyőződésnek, hogy a természetes teák segíthetnek egészségesebb életet élni. A mai időkben viszont nagyon oda kell figyelnünk és óvatosnak kell lennünk a termékek kiválasztásában.

Más említésre méltó, mérgező növényvédő szereket tartalmazó teák a következők: Tetley, Bigelow, Mighty Leaf, Teavanna, Tazo, Yogi, Davids tea és még sok más. Ezek közül jónéhány Magyarországon is forgalomban van. Nem csak, hogy ezek a teák rengeteg mérgező növényvédő szert tartalmaznak, sokban közülük mesterséges aromák is vannak. Továbbá, egy nagyon egyszerű módja annak, hogy elrejtsük a nemkívánatos hangzású összetevők listáját az, hogy gyűjtőnévvel illetve beletesszük őket a “természetes aroma” kategóriába, ahová minden “természetes eredetű” alkotóelem tartozik. Tehát: az olyan adalékokat, mint például: a hódzsír (egy olyan kémiai anyag, amelyet a hód végbélnyílásának közelébeni mirigyekből extraktálnak,) kármin (szárított és őrölt Cochina bogarak adnak piros színt az élelmiszereknek) és számos többi adalék, amelyek eredete megkérdőjelezhető. Csak azért, mert valamire az van ráírva hogy természetes, nem jelenti azt, hogy fogyasztása jót tesz szervezetünkkel.

Ügyelj arra, hogy alaposan olvasd el az összetevők listáját vásárlás előtt!

Itt egy táblázat, amely tartalmazza a néhány népszerű teamárkákat és egyben jelzi, hogy tartalmaznak-e növényvédő szereket és adalékanyagokat.

tea-story

Fel a fejjel, lehet azért még teát inni, csak meg kell keresnünk az organikus teafajtákat a herbáriákban!

A legegészségesebbek mindig is a szárított gyógynövényteák maradnak, amennyiben a begyűjtött gyógynövény szennyezetlen gyűjtőterületről származik. Valamint ha a minőségi, organikus teákat választjuk, támogatjuk a “fair trade” szabályainak megfelelő fenntartható gazdálkodási módszereket és farmokat is.  Annak ellenére, hogy ezek egy kicsit drágábbak mint a hagyományos filteres teák, fogyasztásuk akkor is ajánlott!

Minél több ember váltja le a hagyományos márkákat, annál nagyobb ütést mérünk a hagyományos teamárkák gyártóira, akik végre megérezhetnék a változó vásárlói gyakorlatot és elveket, a változó idők szeleit!

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Daedalosz 2013-12-11 07:00
Facebook komment:

Alie Neetah · Kiemelt hozzászóló · Horváth Mihály Gimnázium

Hát igen, a pénz beszél... Van ismerősöm, aki rendszeresen itta a light kólát, és elkezdtek zsibbadni a végtagjai, romlani a látása. Nem kicsit. Mindenféle neurológiai és szemészeti vizsgálata negatív lett, totál el volt keseredve, mikor egyszer egy táplálkozási szakembernek megemlítette, hogy light kólát iszik. Az döbbenten nézett rá és azonnal azt kérdezte, nincsenek-e zsibbadásos vagy egyéb neurológiai típusú tünetei, mert hogy az aszpartám idegméreg. És az ismerősöm 105 kg (mielőtt lekövérezné valaki, színizom, 2 méter feletti magassággal), napi max. 1 litert ivott meg a kólából... Ahogy abbahagyta, egy hét után teljesen megszűntek a panaszai. Viszont baromi olcsó, és ma már mindenbe ezt teszik, még a nem diétás termékekbe is cukor helyett, illetve mellé... Én tudatosan nézem, sajnos az édesített termékek 90%-ában ez van. Nekem a hallásomat cseszte szét, "idegi hallásvesztés", aminek az okát senki nem tudja, de 43 évesen az egyik fülemre süket vagyok, a másikra alig hallok... Én instant-étel és cukormentes üdítő mániás voltam vagy másfél évtizeden át :-((
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!