fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Mérgező ételek

Jó hír, hogy egyre többen vásárolnak magyar élelmiszert. Jó lenne, ha minél többen követnék ezt a példát.

Hárommillió hazai fogyasztó tudatosan csak magyar élelmiszereket vásárol. A boltok most 70-75 százalékban kínálnak magyar termékeket, míg három éve csak 50 százalékos volt ez az arány.

Hárommillióan utálják a külföldi élelmiszert

Egyre többen keresik belföldön a magyar élelmiszert, amit az is mutat, hogy több mint hárommillió fogyasztó csak magyar élelmiszert hajlandó vásárolni - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A csak magyar élelmiszert vásárlók a fogyasztók 30 százalékát teszik ki, míg 50 százalék azoknak az aránya, akik belföldön árazonosság esetén a magyar terméket választják. A vevők 70-75 százaléka pedig tudatosan keresi a magyar élelmiszereket a boltokban.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Téged is Fiam 2014-04-03 09:40
Örömmel látom, korábbi figyelmeztetése met megfogadva nem jelentetnek meg helyesírási hibáktól hemzsegő cikkeket...

Ehhez kapcsolódóan:
Miért igaz az a hír, amit egy magyar miniszter állít?
A vásárlóknak kevés kivételtől eltekintve csak az ár számít. Ha Kínából lehetne behozni parizert ócójé, hihetetlen kereslet lenne rá.
Megfigyelésem a debreceni vásárcsarnokban :
Minden nagyon magyar, nagyon kedvező árú, csak éppen nem különbözik a teszkóstól. Bocsánat, egy nem túl olcsó "mangalica" kolbász (állattenyésztő ként mondom, a mangalica fajtajellegéből adódóan nem kimondottan "kolbász" sertés) kicsit még nyersen ugyan, de kimondottan finom és szép állagú volt. A vicc az volt, hogy a kedves kereskedő megemlítette, ha ez drága, olyanra készíti, amit a mindenható fogyasztó meg kíván fizetni. Ugye milyen aranyosak? És aki ezt nem említi meg, csak automatikusan alkalmazkodik a fogyasztói "igényekhez"?
Na erről van szó.

Németországban fele ennyi szemetet nem raknak az élelmiszerekbe. Vagy ha igen, az a hazaitól (szeméttől) olcsóbb kategória. Saját szememmel láttam és fogyasztottam.

Ugye volt egy cikk a magyar élelmiszerkönyv ről. Én ott keresgélnék először.

Minden jót!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!