fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Nyers táplálkozás

Már jó ideje szeretném elkészíteni Gitta lenmagos kenyerét, de valahogy eddig nem jött össze, hogy nekiálljak. Még volt aszalvány a múltkori aszalásból, és csak akkor szoktam elindítani az aszalót, ha van legalább 4 tálcára való mennyiség, amit aszalni szeretnék.

 aszaltdioslenmagoskenyernagy

 

Ezt a “kenyeret” ajánlom mindenkinek, mert nincs benne fehér liszt, de még teljes kiőrlésű liszt sem. Annál jóval egészségesebb. Alapja a dió és lenmag. Igen laktató, ezért egy szeletnyi belőle egy étkezésre bőven elég.

Próbáljátok ki!

Hozzávalók: 1 csésze dió, 1 alma, csipet himalaya só, kb. egy kávédarálónyi sárga lenmag, kevés víz, és annyi útifű maghéj, hogy gyúrható masszát kapjunk.

Elkészítés: A diót és almát aprítógépben ledaráljuk, majd hozzákeverjük a sárga őrölt lenmagot. Picit megsózzuk, majd hozzáteszünk egy kis vizet, és annyi útifű maghéjat teszünk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk.

A masszából cipócskát formálunk. Így ni:

Ezután még így, nyersen “kenyérszeleteket” vagdosunk belőle, és az aszalógép tálcáira tesszük.

Ezután betesszük az aszalóba. Ha neked nincs, tedd a radiátorra, ott is remekül megaszalódik. Először a külseje lesz ropogós, majd ahogy szárad, a belseje is. Minél tovább aszalod, annál tovább növeled az eltarthatóságát.

Sőt, ha úgy érzed, lecseréled bolti vagy házi készítésű kenyereidet is erre a lenmagos változatra, akkor változatosabbá teheted azzal, hogy többféle fűszerezésben kipróbálod.

Ezeket a kenyérkéket felhasználhatod ugyanúgy, mint bármilyen más kenyeret. Megkenheted magokból vagy zöldségekből készült pástétomokkal. Tálalhatod szendvicsként is csírákkal, uborka vagy paradicsom szeletekkel kiegészítve.

Köszönet a receptért még egyszer Gittának!

Jó étvágyat! :)

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!