fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Ingyen energia

Tisztelt Dr. Fazekas Sándor miniszter úr!

Miért nem kapok normális, érdem választ Önöktol a közérdeku javaslataimra, bejelentéseimre és a petíciókra? Azért, mert az alábbi zsidó népirtás az Orbán Kormány és az általa is pénzelt álzöld szervezetek valódi célja? Ezért nem íratják rá a kálisó mutrágyákra a konyhasó tartalmukat és az élelmiszerekre a konyhasó és kálium tartalmukat? Közvetlenül az Európai Unióhoz kell fordulni a hamis rendeleteivel és hamis törvényeivel, alkotmányával a fajirtó hatású bunözést lehetové tevo Országgyûlés ellen?

Verõce, 2012. 03. 02. Tejfalussy András

ELÕZMÉNY:

< Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. > 2010. július 30. 0:01 Címzett: "zoltan.illes" < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. > Másolatot kap: "Gyula Biczók, PhD" < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >, László Weixl-Várhegyi < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >, mikistvan < Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. >

Dr. Illés Zoltán államtitkár úrhoz elõterjesztett közérdekû környezetvédelmi javaslat:

Például a Vértesi Erõmû magmahõvel fejlesztett gõzre átállításához célszerû lenne azonnal ajánlatot kérnünk az olcsó mélyfúrást kifejlesztõ Potter Drilling USA cégtõl. Az elozetes tájékozódás megkönnyítésére csatolom a mellékleteket, s javaslom a www.aquanet.fw.hu honlapunk "Energiaválság- elhárítás" fejezete dokumentumai  személyesen áttanulmányozását is.

Verõce, 2010. 07. 28.Üdv, Tejfalussy. A.

Mellékletek

Code: GeoHir080618a

AHELYETT, HOGY A KALIFORNIAI GEO POTTER DRILLING CÉG ÁLTAL KIFEJLESZTETT KÕZET-ÁTOLVASZTÁSOS, 5-15000 MÉTERES MÉLYRE LEFÚRÁSOKAT IS LEHETÕVÉ TEVÕ, OLCSÓ ÉS GYORS MÉLYFÚRÁSI TECHNOLÓGIÁT MEGVÁSÁROLNÁK, EZER MILLIÁRD DOLLÁROKAT AKARNAK ELPAZAROLNI A SOKKAL KÖLTSÉGESEBB MECHANIKUS MÉLYFÚRÁSOKRA, AMELYEK CSAK A KIS MÉLYSÉGBEN LÉVÕ, NEM ELÉG MELEG, TÚLHÛTHETÕ KÕZETEKIG LEFÚRÁSRA ALKALMASAK!? ÚJRA A PÉNZPAZARLÁST ÉS AZ ÁLMEGOLDÁS FINANSZÍROZÁSA A MAGYAR KORMÁNY ÁLTAL KITÛZÖTT CÉL, lásd az alábbi publikációklat!

Magyarország, 2008. 06. 18. Tejfalussy András dipl. mérnök, méréstani szakértõ

GEOTERMKUS HÕHASZNOSÍTÁSRA VONATKOZÓ KÖZÉRDEKÛ HÍREK A MAGYAR
TERMÁLENERGIA TÁRSASÁG honlapjáról (demo):
Üdvözöljük honlapunkon!
Honlapunkat azzal a szándékkal indítottuk útjára, hogy a geotermikus energia jövõjérõl és megérdemelt gazdasági szerepérõl a lehetõ legkörültekintõbben tudjuk tájékoztatni Önt.  Kellemes szörfözést kíván Önnek: a Magyar Termálenergia Társaság

IV. Kisteleki konferencia

Pátzay György 2008-03-05. A konferencián elõadások hangzottak el, melyek honlapunkról letölthetõk. Az elõadások után vita hangzott el a hazai geotermia fontos kérdéseirõl és a résztvevõk elfogadták a 2. Kisteleki deklarációt a geotermiáért
______________________________________
Geotermikus energiával fûtene Pécs
Menedzsment Fórum 2008-01-03

A föld mélyebb rétegeinek hõenergiáját szeretné hasznosítani épületek fûtéséhez és villamosenergia-termeléshez Pécs önkormányzata, mely csütörtökön a baranyai megyeszékhelyen együttmûködési megállapodást kötött a Pannonplast Polifin A Kft-vel a Mecsek geotermikus kutatásairól.Tasnádi Péter polgármester a megállapodás aláírását követõ sajtótájékoztatón elmondta: a város támogatja, hogy a Pannonplast Nyrt. 100 százalékos tulajdonában lévõ társaság kutatófúrásokat végezzen a Mecsekben, s ha azok eredménnyel járnak, az energia hasznosítására közös céget alapítanak, amelyben Pécs 10 százalékos tulajdonrészt szerez.
Hangsúlyozta, hogy a baranyai megyeszékhely számára nélkülözhetetlen az alternatív energiák jövõbeni hasznosítása. A városban 31 ezer lakossági és 400 közületi fogyasztó távhõellátását ugyanis a gázzal és biomassza üzemû Pécsi Hõerõmû egyedüliként biztosítja, ez pedig komoly függõséget jelent. A geotermikus energia a gáznál 10 százalékkal olcsóbb és 20-25 éven át tartó hõ- és áramszolgáltatást tenne lehetõvé.
Bokorovics Balázs, a Pannonplast Nyrt. igazgatóságának elnöke arról szólt, hogy Magyarország igen gazdag geotermikus energiában. Erre alapozva a Pannonplast Polifin A Kft. egy izlandi tervezõ cég közremûködésével eddig országosan mintegy félmilliárd forintot költött elõzetes felmérésekre.

Hozzátette: bár végleges eredmények március végére várhatóak, az már most elmondható, hogy 20-30 helyszínen van esély a jövõbeni hasznosításra, 11 önkormányzattal pedig már szerzõdést is kötöttek.

A cégvezetõ elmondta, hogy a tesztfúrások helyszínenként 200-500 millió forintba kerülnek, a 2000-3000 méter mélyrõl feljövõ víz, ha az legalább 85 Celsius fokos, hõmérsékletétõl függõen fûtésre, vagy villamosenergia-elõállításra is hasznosítható.Környezet és Energia Operatív Program (KEOP), 2007.
_______________________________________________________________
 Izlandiak termálenergiára állítanának át egy szlovák szénerõmûvet
Népszabadság Online  2007-05-03

Az izlandi Enex energiacég - amely a hévízzel mûködõ erõmûvek egyik specialistája - szeretné megszerezni egy kassai szénerõmû többségi részét, majd azt termálvizes erõmûvé átépíteni.
Izlandi sajtójelentések a terv költségét 60 millió euróra becslik, ebbõl az Enex 11-14 millió euróval venne részt.
A cég vezetõje szerint valószínûleg ez lenne a legnagyobb hasonló terv Európában.
Kassa az izlandiak szerint kitûnõ terep ennek megvalósítására: az ott található termálvíz 80-150 fokos, és lakóházakban már távfûtésre is használják.
A kassai szénerõmû átalakításával a város 300 ezer lakója közül 170-180 ezret tudnának fûtéssel, illetve melegvízzel ellátni.
 

Külföldi hírek: A geotermikus energiáé lehet a jövõ
Menedzsment Fórum  2007-08-08

Szakértõk szerint a világ energiaigényének 250 ezerszeresét lehetne kinyerni a föld alól, geotermikus energia formájában. Ha képesek volnánk kiaknázni a lehetõséget, az egyszer s mindenkorra megoldhatná az energiaellátási problémákat, mégpedig tisztán, csöndesen és gyakorlatilag semmilyen környezeti kárt nem okozva.
A geotermikus erõmûvek elvben nagyon egyszerûen mûködnek. A 4-5 kilométerrel a földfelszín alatt lévõ forró kõzetre hideg vizet engedve gõz fejlõdik, ami turbinákat hajtva áramot és hõt termel.
Amerikai kutatók szerint az Egyesült Államok alatt lévõ hõmennyiség 40 százalékának kiaknázásával az ország energiaszükségletének 56 ezerszereséhez lehetne hozzájutni.A Massachusetts Institute of Technology tanulmánya szerint 2050-ben már ott tarthat a technológia, hogy 0,8-1 milliárd dolláros ráfordítással 100 gigawattos erõmû építhetõ, ami több mint száz
atomerõmû termelésének felel meg - közli az AP.

A módszernek azonban hátrányai is vannak. A fúrások egyrészt könnyen földrengéseket is okozhatnak, másrészt igen költségesek is. Egyetlen 4,5 kilométer mély fúrás akár 7-8 millió dollárba is kerülhet, míg egy olajkút létrehozása másfélmillióba sem került az USA-ban 2004-ben.
Ezenkívül a megfúrt kõzetek néhány évtized alatt kihûlnének, s így máshol újra kellene kezdeni a folyamatot.

Geotermikus kiserõmûveket tervez építeni a Pannonplast. Zöldtech  2007-10-01

A fúrásokat 2008 áprilisában kezdik meg, melyek költsége kutanként 200-400 millió forint lesz. A technológiát egy izlandi cég fogja szállítani.
A tõzsdén jegyzett Pannonplast Nyrt. az izlandi VGK-Hönnun céggel geotermikus energia projekteket valósít meg Magyarországon 350 millió euró (kb. 87 milliárd forint) összegû beruházásban - jelentette be Bokorovics Balázs, a Pannonplast igazgatótanácsának elnöke pénteken Budapesten elemzõi találkozón.
A bemutatott tervek szerint elsõdlegesen hõ-, áram-, illetve a kettõ kombinációját termelõ geotermikus kiserõmûvekrõl van szó. A terveket három modell alapján készítették el legalább 60 megawatt összteljesítményû erõmûvekre. A tervek szerint a Pannonplast a beruházáshoz 20 százalék, mintegy 70 millió euró saját erõt biztosít és a kereskedelmi bankok finanszíroznának mintegy 30 százalékot. A többirõl elõrehaladott tárgyalásokat folytat a társaság az Európai Beruházási Bankkal (EIB) és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) - mondta Gyimóthy Dénes, a Pannonplast megbízott vezérigazgatója, gazdasági igazgató.
Az izlandi cég a vállalkozásban a Kalina technológiával mûködõ erõmûvek kulcsrakész szállítója, beleértve a kutatást és kitermelést is. A Kalina technológia a világon elterjedt más technológiák öt százalék körüli hatásfokához képest 12-13 százalékos hatékonyságot ér el.
A fúrásokat a jövõ év áprilisában kezdik meg. Ezek költsége kutanként, a mélységtõl függõen, 200-400 millió forint - mondta Bokorovics Balázs. Az elsõ erõmûvek építése várhatóan 2009-ben kezdõdik, és 2010 közepétõl üzemelhetnek. Mindegyik kiserõmûre önálló projektcéget hoznak létre a Pannonplast többségi tulajdonában a helyi önkormányzatok bevonásával. Jelenleg 28-30 önkormányzattal van már megállapodás, vagy szándéknyilatkozat ilyen projektben való
részvételrõl.

A Pannonplast a finanszírozáshoz felhasználná a meglévõ vagyonelemeket is. A korábban mûanyagipari holdingként mûködõ Pannonplast a múlt év augusztusában jelentette be a megújuló energia-stratégiáról szóló program megkezdését.

Az elemzõi találkozón Nemes Csaba, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium fõosztályvezetõje elmondta, hogy a 2013-ig szóló idõszakra a zöldenergia összesen 68 milliárd forint európai uniós támogatást kaphat, a beruházási értékek 20-30 százalékát. Olajos Péter, az MDF európai parlamenti képviselõje pedig beszámol arról, milyen európai uniós pályázatokból lehet közvetlenül támogatást elnyerni geotermikus energia projektek megvalósításához.

Az izlandi VGK-Hönnun 2006 õszén kezdte meg Magyarországon a geotermikus források feltárásának kutatását, megállapítva, hogy az áramtermeléshez megfelelõ hõfokú, 110 Celsius foknál magasabb hõmérsékletû termálvíz található 3000 méternél kisebb mélységben, 23 kijelölt területen.
Az izlandi cég képviselõinek tájékoztatása szerint ahhoz, hogy Magyarország teljesítse az európai uniós vállalásait, miszerint 2020-ra 164 megawatt geotermikus energiát állít elõ - öt százalékos hatásfokot, kutanként két megawatt teljesítményt figyelembe véve – 82 kitermelõ és 42 visszasajtoló kútra van szükség. Ez azt jelenti, hogy 2020-ig évente 10 geotermikus kutat kell üzembe helyezni. A kutak és az erõmûvek évi 8300 órát üzemelnének a karbantartást is figyelembe véve, ami évi 95 százalékos kihasználtságot jelent. Ezek az erõmûvek a villamos energia rendszer szabályozhatóságának is megfelelnek. (MTI)

Energia a vulkán magjából
Index  2006-03-29

Izlandi geológusok húsz millió dolláros projekt keretében lyukakat fúrnak a vulkán magjába, hogy egyrészt geothermikus energiához jussanak, másrészt többet tudjanak meg az óceán-középi hátságok szerkezetérõl.
Gudmundur Omar Friedleifsson geológus húsz évvel ezelõtt meglepve tapasztalta, hogy a fúrólyukba leeresztett hõmérõ megolvadt, a várt 380 helyett ugyanis 400 vagy 500 Celsius-fokos hõmérséklet uralkodott odalent. Ekkor gondolkozott el azon elõször, mekkora energia rejtõzik az izlandi vulkánokban.
Izland egy óceán-középi hátság egyik megemelkedett nyulványán fekszik, ennek köszönhetõ az aktív vulkanikus tevékenység. Az északi országban az otthonok 90 százalékát geotermikus energiával fûtik, és számos erõmû is üzemel, amelyek turbináit a 600-1000 méter mélységbõl elõtörõ 240 Celsius-fokos víz, illetve gõz hajtja.
A BBC arról számolt be, hogy a tudósok most még mélyebbre akarnak fúrni: Friedleifsson és csapata a gépeket egészen négy kilométeres mélységig szándékozik lejuttatni, ahol úgynevezett szuperkritikus vízre remélnek bukkanni. A vízbõl és gõzbõl álló, különleges állapotú folyadék rendkívül sok energiát tud adni.
Egy fúrólyukból - 200 fokos hõmérséklettel és 200 Bar nyomással számolva - becslések szerint 5-50 Megawatt energia nyerhetõ.
"Izland az évszázad végére az észak Kuvaitja lehet" - mondta Albert Albertson, erõmû-igazgató, hozzátéve, hogy az olcsó, nem fosszilis eredetû energiát a víz alkotóelemeire bontására lehet hasznosítani. Az így nyert hidrogént tartályokban a világ minden tájára el lehet juttatni.
Az energiatermelésen kívül a fúrások lehetõvé teszik azt is, hogy a kutatók elõször hatoljanak be egy vulkán magjába, és jobban megismerjék annak geológiai szerkezetét, kémiai összetevõit.
___________________________________________________________
   

Környezetvédelmi díj a hõszivattyúk népszerûsítéséért
Zöldtech  2006-02-15

A környezetvédelmi miniszter a KSZGYSZ "A Környezet Védelméért" díját adta át Komlós Ferenc épületgépész-mérnöknek a hõszivattyúk hazai népszerûsítése érdekében végzett munkásságáért.
A múlt hétvégén a Budapesti Kongresszusi Központban tartott VI. Környezetvédelmi Bálon a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége "A Környezet Védelméért" díját adta át Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter Komlós Ferenc okl. épületgépész-mérnöknek, nyugalmazott vezetõ-fõtanácsosnak.
Az életmû díjat a környezetvédelmi munkássága erkölcsi elismeréseként nyerte el a környezetbarát hõszivattyúk hazai elterjesztéséért, különösen a II. NFT-hez készült "Heller László terv, egy munkahelyteremtési kezdeményezés" címû munkájáért.
Komlós Ferenc a Zöldtech magazinban is rendszeresen publikál tanulmányokat a hõszivattyúk témakörében.

14 melléklet — Összes melléklet ellenõrzése és letöltése Összes kép megtekintése

PotterDrillTechnPjt080706.jpg
233K Megtekintés Ellenorzés és letöltés

Geoterm-VenI-Mol-100508a.jpg
182K Megtekintés Ellenorzés és letöltés

Geoterm-VenI-Mol-100508c.jpg
234K Megtekintés Ellenorzés és letöltés

Geoterm-VenI-Mol-100508e.jpg
247K Megtekintés Ellenorzés és letöltés

Geoterm-VenI-Mol-100508f.jpg
241K Megtekintés Ellenorzés és letöltés

GeoThermPotter080509email.jpg
67K Megtekintés Ellenorzés és letöltés

Geoterm-Kekecek-100210a.jpg
79K Megtekintés Ellenorzés és letöltés

Geoterm-Kekecek-100210b.jpg
99K Megtekintés Ellenorzés és letöltés

Geotermikus_Hamis_Adat_Spektrum091230.jpg
212K Megtekintés Ellenorzés és letöltés

GeotermikusHamisCikk-IPM0709a.jpg
128K Megtekintés Ellenorzés és letöltés

GeotermikusHamisCikk-IPM0709b.jpg
283K Megtekintés Ellenorzés és letöltés

GEO-Solyom-KvVM080602.jpg

176K Megtekintés Ellenorzés és letöltés Tejfalussy András eloadása a Szittya Világkonferencián, 2010. 06. 13-án:
Iratjel: Szittya_Vilagtalalkozon_Eloadas_100613

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!