fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Ingyen energia

 

Mielőtt az elméleti fejtegetésekbe belekezdenénk, nézzük meg, hogyan is néz ki a motor működés közben. Az itt következő videón a feltaláló ismerteti a készülékét.


1. videó. A Perendev mágnes motor működés közben (2,47 MB, 3:27 perc)

Mint a videón jól láthattuk, a motor forgó részből és állítható állórészekből áll. Mikor az állórészeket a forgórészhez közelítjük, a forgórész elkezd pörögni.

1. ábra. A rotor (forgó rész)

2. ábra. A sztátor (mozgatható állórész) a rotor körül

A Perendev motor attól forog, hogy a rotoron lévő mágnesek acéllal le vannak árnyékolva. Ez a technológia a mágnest erősebbé teszi ott, ahol nincs leárnyékolva – vagyis a tetején és az alján – mert a mágneses mező erővonalait közelebb hozza egymáshoz. A mágnest körülölelő mágneses mező ezáltal van leszigetelve.

Az acél nem vonzódik a sztátorhoz, mivel a sztátoron lévő mágnesek nagy valószínűséggel szintén le vannak árnyékolva, de az álló és forgórészen lévő mágnesek felső – nem árnyékolt – részei közötti mágneses erő nagy lesz.

A mágnesek ilyen módon történő leárnyékolása jól ismert módszer, vegyük pl. a fazék mágneseket. Az acél jobban vezeti a mágneses erővonalakat, mint a levegő, ezért a mágneses erővonalak az acélon keresztül haladnak, ami azt eredményezi, hogy a mágneses erővonalak az acélban rövidre záródnak.

Az acél és a mágnes között kapcsolat van, amitől az acéllemez mágnesessé válik. Az ezen az elven megvalósított árnyékolással minden mágnes kereskedésben találkozhatunk.

A Perendev motor csak ennek a szigetelésnek köszönhetően működhet. Enélkül a mágnes két oldalán megjelenő vonzó illetve taszító erők megegyeznének.

Tero Ranta a következőket írta a mágnesek számáról:

A középső fehér tárcsa tetején egy fém perem van, melybe 6 db lyuk van fúrva 60°-onként. Az egyik ilyen lyukban egy menetes rúd látható. (lásd az 1. ábrát) Húzzunk fekete színnel vonalakat, melyek a 6 furaton mennek keresztül. Utána vetítsük le ezeket a fekete vonalakat a sárgával jelzett fém karima magasságába a piros vonallal jelölt tengely mentén. A levetített vonalakat kék színnel jelöltük és a közöttük lévő szög 60°. A tárcsa külső kerületén két kék színű vonal között 5 db mágnest számlálhatunk meg. Ez alapján könnyen meghatározhatjuk, hogy egy tárcsán egymástól egyenlő távolságra összesen 30 db mágnes van elhelyezve.

Jason Owens a következő módon határozta meg a három tárcsán lévő mágnesek egymáshoz képesti eltolását:

Az utóbbi időben a Perendev motort tanulmányozva arra szerettem volna választ kapni, hogy a három tárcsán hogyan vannak eltolva egymáshoz képest a mágnesek. A videóból kimásoltam egy filmkockát, majd egyszerűen egyenes vonalakat húztam, melyek az egyes mágnesek széleit érintik. Íme:

3. ábra. A három tárcsán egymáshoz képest elhelyezkedő mágnesek

Megfigyeléseim szerint az egyes tárcsákon a mágnesek egymáshoz képesti eltolása megegyezik egy mágnes átmérőjével. Ezt követően készítettem egy egyszerű animációt, hogy tanulmányozhassam a motor egyensúlyból történő kilépését:

A mágnesek lefedettségének egy bizonyos pontján megjelenik az úgynevezett Arany Arány (Fi).

Butch LaFonte a következőket írta az Arany Arányról:

A gyakorlatban valószínűleg nem szükséges egytized mm-nél nagyobb pontosság, mivel már azt is nehéz mérni, sőt, ekkor már a felület egyenetlensége és az apró excentrikus eltérések is jelentőssé válnak.

Vegyünk egy mágnest, amelynek az átmérője 25,4 mm, a központtól való eltolás pedig 12,9 mm. A félhold formájú alakzat területe ekkor 12,3 mm2, a macskaszem formájú alakzat területe pedig 7,6 mm2.

Az arány: 1,61626

Keressünk egy másik helyet, ahol az előbbihez hasonló átmenetet láthatunk:

Megnövelve a két mágnes közötti eltolást ismét 12,9 mm-re, azt kapjuk, hogy a félhold formájú alakzat területe 12,3 mm2, a macskaszem formájú alakzat területe pedig 7,6 mm2.

Az arány: 1,61713

Csak emlékeztetőül:

Fi = 1,6180339887499…
A következő dinamikus táblázat segítségével a mágnes átmérőjének függvényében vizsgálhatod az Arany Arány létrejöttét.

A kör átmérője:

mm
0.785375 mm2
0.307077 mm2
0.478298 mm2
0.307077 : 0.478298
1 : 1.5575833
0.6420202 : 1

A szöveget innét fordítottam.

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. a következő gondolatokkal egészítette ki a működési elvről írtakat:

“Én gépész vagyok talán ezért olyan egyszerű nekem ennek a motornak a működése, és a folyamat megértése.

Elősször is a tárcsák: azért van belőlük három, hogy ne jöhessen létre a mágneses egyensúly. Ezt legegyszerűbben vektorokként lehet elképzelni, ahol ha egy vektor hátra mutat, kettő kell, hogy elmozduljon egy irányba, előre.

Forgásirány: a középső tárcsákon egyenlően lógnak ki a síkból, és egyenlő fokokra vannak elosztva a mágnesek, de a külső gyűrűkön ez már nem igaz. Itt az egyik ‘titok’. A külső gyűrűkön a mágnesek egyenlő fokonként, de különböző távolságokra nyúlnak ki. A kinyúlások egy csigavonalat követnek, ahol egy megadott ponttól egyre közelebb helyezkednek el a külső mágnesek a belső tárcsákhoz képest. Ez a közeledő vonal adja a forgásirányt.

Mágneses egyensúly leküzdése: Egyik segítség a három tárcsa, amiről korábban írtam, a másik dolgot nehéz elmagyarázni. A lényeg az, hogy amikor az egyik mágnes a tárcsán a legközelebbi pozícióba ér a külső gyűrű legközelebbi mágnesével, akkor a legnagyobb a két mágnes közötti egyensúly, ami fékezi a kereket. Ezt győzi le egyrészt a másik két tárcsa. A jó hatásfok érdekében az egymás előtt elhaladó mágnesek között a fellépő mágneses erőt egy pillanatra meg kell szüntetni. Ezt a kis problémát meg lehet szerintem oldani mechanikus úton elektromágnes segítségével, ami a tápot a tárcsák forgásából tudja meríteni.

Nagyon fontos a mágnesek dőlése is. A korábbi magyarázatokkal ellentétben a mágnesek nem különleges erőterek miatt vannak megdöntve, hanem egyszerűen a henger alakú mágnesek – valószínűleg taszítják egymást – amíg nincsenek egy hatásvonalban, addig nem gyakorolnak különösebb vonzást vagy taszítást egymásra, még különlegesen erős mágnesek sem. De ehhez szerintem fontos dolog, hogy henger keresztmetszetű legyen. A lényeg tehát az, hogy a dőlt mágnesek is a forgásirányt határozhatják meg. A három vagy több tárcsa pontos elosztása itt is a holtpontok átlendítéséhez kell. A feljebb írt magyarázatom egy egytárcsás perendev motor megépítéséhez hasznos útmutató, ahol a mágnesek csigavonalban vannak.”

A forrás: http://fenykapu.free-energy.hu/


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!